Полфрийман пред Bulgaria ON AIR: 12 г. само аз казвам истината!

Австралиецът вижда бъдещето си в борба за каузите, които защитава
15 яну 2020 20:00, Красимир Ангелов
52

Близо 3 месеце след като бе пуснат предсрочно от затвора, осъденият за убийство на студента Андрей Монов Джок Полфрийман застана ексклузивно пред камерата на Bulgaria ON AIR. Австралиецът все още е в страната ни, като е в очакване на окончателното решение на висшите магистрати.

"Помня, че съм бил ударен по главата с камък, че паднах на земята и след това се събудих и полицията ме арестува. Държах ножа над главата ми и почнах да крещя и да викам да спре атаката срещу циганина. Беше в ръката ми, аз се обърнах и тръгнах и те са ме нападнали отзад и не помня повече", разказа Джок Полфрийман.

12 години – толкова изминаха от убийството на Андрей Монов. Толкова разделиха и убиеца му от свободата. Свобода, която Джок Полфрийман получи предсрочно преди точно три месеца, но все още не знае колко ще продължи.

Още по темата
"Средното време за решение от ВКС е между 4 и 6 месеца на тези дела, така че още сме в рамката на нормалността, въпреки че това е някакъв системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. Нямам очаквания, в България всичко може да се случи", каза още австралиецът.

Отвъд телената ограда Полфрийман не отрича онова, което е сторил.

"Аз никога не съм искал нещо друго, освен да бъда съден за това, което се е случило, и за 12 години аз съм единственият човек, който казва истината от А до Я. Аз съм единствен човек, от когото хората изискват отчет. А от останалите 12 от агитката никой не търси отчет. Колкото аз съм виновен за смъртта на Андрей Монов, толкова и те са виновни", заяви Полфрийман пред Bulgaria ON AIR.

А виновни за смъртта на Андрей и за тази на системата, австралиецът вижда и в част от политеския елит.

"България има нужда от партия, която няма конфликт на интереси. Вече не нося нож, вече ползвам съдебна система, ползвам химикалка да се боря срещу несправедливости, вместо да нося нож в джоба", обясни австралиецът.

А бъдещето си Полфрийман вижда в България в борба за каузите, които защитава – промяна в системата на затворите и не само. Казва, че за 12 години в затвора самият той също се е променил.

"Всичко, което можеше да направя за 12 години, аз съм го направил. Извинил съм се, казал съм, че съм направил грешка, че не съм искал Андрей Монов да почине. Следващия път, ако някой ме напада, просто аз ще бъда човека, който загива", каза още Полфрийман.

Oчаквайте в "България сутрин" цялото интервю на Христиана Стефанова с Джок Полфрийман!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако казвате на него психопат. То другите да търчат по улицата и да търсят с кой да се бият. Както и ако вифят накой беззащитен да го пребият
4
4
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Този защо още не е напуснал България .Ще взема да му повярвам, че иска да остане тука
3
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо медиите обръщат внимание на Полфрийман?какви каузи ще ми защитава и каква е каузата, която защити убивайки невинен човек без абсолютно никаква причина? Как никой не разбра, че това е просто един психопат който търси медийно внимание и популярност и за съжаление ги получава.Този човек просто е убиец и нищо не може да промени това.Единственото важно е да си получи заслуженото а това че лежи в български затвор си е негов проблем Да не е убивал тук.Не че в Щатите затворите са по - луксозни .
2
17
 
11
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Абсурдно е човек извършил множество убийства да бъде на свобода,да не кажа жив....
1
10
 
26
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Сега разбра ли какво е да си жертва във комунистическа държанка на Кремъл ? Издай книга човече,покажи на жителите на Австралия какви късметлии са.Когато се прибереш съди България до дупка,тези милиции на кремъл трябва да си платят за нанесените ти щети