Васил Божков с ново изявление. Засега – последно

Бизнесменът определи действията срещу него като незаконни
Обновена: 31 яну 2020 17:42 | 31 яну 2020 15:35, Красимир Ангелов
522
Васил Божков с ново изявление. Засега – последно
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков разпространи чрез пресцентърът на "Нове АД Холдинг" изявление, което на този етап смята да е последното за известен период от време.

В него е изложена официалната му лична позиция относно случващото се през последните две седмици. Dnes.bg го публикува без редакторска намеса.

Още по темата
Изявление на г-н Васил Божков:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници, е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри, нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
1
 
15
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Вожда не беше ли на власт през последните 7 години ,когато са ставали тези безобразия?Ако той и двамата крадливи мишока Влади Горанов /оня с апартамента за 1-2 милиона без хазяй/ и шефа на хазарта не са знаели ,значи не стават за *** за зеле.Ако пък са знаели ,значи трябва да са в ареста.До кога ще търпим това престъпно герберастко управление?Какво още трябва да се случи в тази страна?Превърнахме се в пустиня и депо за отпадъци , а Боку си разчиства сметките.
364
4
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари Корнелия Нинова ще се целува ли с Карадайъ ефенди пред народа както се целуваха наскоро СерГей Станишев и Местан Ага?:):):):):)
363
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте бе абдалЕ, Божков плюе на България и държавността! Такъв човек е само за кафеза!
362
1
 
22
 
! Отговори
One question please преди 4 години
Разследване срещу В.Божков - ОК, добре. Но кое дава право на разследващите да изземват експонатите и да ги прехвърлят в НИМ? Та музеят на Нове Холдинг е регистриран като частен такъв! Или картините да се прехвърлят в НХГ? Божков не е осъден!
361
2
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Другарите искат неокастрена гьостерица!
360
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Дргари искате ли властта?:):):):)Аре малко по-сериозно тогава:):):):)
359
5
 
4
 
! Отговори
Васил Божков преди 4 години
Аз съм над държавата!Неуловим и непобедим!
358
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега написах долното, за да ви кажа, че смятам че участниците в играта имат разни планове.Бойко смята, че в един момент той ще е всемогъщ, а може да се окаже, че след като е обрал минусите той да бъде сред последните жертви на плана.И я Цв.Цв. да направи като Феникса, я някой кристално чист нов и млад да се появи.
357
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф16-ките през *** ше ви излезнат...ако се събират кинти за тях и за заема от саудитците
356
2
 
11
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Много добре им е отговорил, от което се подразбира, че прокуратурата погазв закона. Факт.И не им е за първи път. Сега всъщност някой трябва да провери ,колко е захлебил Цацаров след атаката към КТБ. А Пеевски? А Доган?
355
3
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Човека е милиардер в лева ... Спокойно може да не си идва и да си доживее старините в разкош ...
354
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както обикновено вие си мислите, че всичко се върти около Бг. А не е така.Процесите, които текът в Бг и Румъния са плод на новия подход за демократизиране прилаган от Новия ни Най-добър Голям Бял Брат, срещу гадната, лоша и вероломна предишна наша батюшка.Всички недосегаеми от закона в Бг. Са свързани с една 100 годишна партия и обикновено имат здрави връзки с Голямото Северно Зло.Та предстои да бъдат разредени, подменени, а парите прибрани. Но не за пенсии, а за самолети.
353
1
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ЧудА се Петър Чолаков ли е Лозан Панов или Лозан Панов, Петър Чолаков!
352
6
 
15
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Действията на Гешеф и бандитите около Тиквата представляват престъпление.За това престъпление се полага наказание , а потърпевшия може да получи обезщетение.Което пак ще платим ние , данъкоплатците.Действията са аналогични с тези на комунистите след 9.09.1944г.Никаква разлика.И изпълнителите са абсолютно същите-милиционерите ,начело с Гешеф и личния шофьор на Тато, Тиквата.
351
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 320 Ха хааах..Абе човек.Никой изобщо не е "сасипан"! Те парите са си по местата там където трябва да бъдат! Прекарани са такива като Теб.Губещи си времето по стадионите в крясъци и "псувни" по тоя и оня футболист! Футбол имаше преди 1989 г бе момче! Сега са само сметки,сметки и пак сметки! Ти самият си прекаран! Вместо да си губиш времето по стадионите ,плащайки за "билет" и пълнейки гушата на някого.Си остани в къщи ,и обърни внимание на ,жена,приятелка или родители и деца! И ще си жив!-:)
350
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СКОРО ЩЕ СЕ ИЗЯВЯВА ОТ ЗАТВОРА
349
0
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
За 8 г. има около 80 "милионери" от Националната лотария. Печалби над 500к се разсрочват за 20г на равни годишни вноски.Тези 80 човека са получили от 0 до 8 равни год. вноски и понеже Ню Геймс е дружество с ограничена отговорност ,след като фалира може напълно законно да НЕ продължи да плаща. То в крайна сметка точно това е целта печалбите да се разсрочват за 20 г! И тогава държавата дали ще им обезпечи печалбите заради фалита на Нац Лот!
348
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
А президент Радев какво каза по случая:):)П:)
347
2
 
15
 
! Отговори
Ki преди 4 години
Интересно е Божков с какви компромати ще се появи... Тиквата затова си мълчи тея дни
346
3
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Абе да попитам как се развива протеста днес?:):):):)П:Има ли тапа на Орлов Мост или да минавам след малко оттам?:):):):)