Васил Божков с ново изявление. Засега – последно

Бизнесменът определи действията срещу него като незаконни
Обновена: 31 яну 2020 17:42 | 31 яну 2020 15:35, Красимир Ангелов
522
Васил Божков с ново изявление. Засега – последно
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков разпространи чрез пресцентърът на "Нове АД Холдинг" изявление, което на този етап смята да е последното за известен период от време.

В него е изложена официалната му лична позиция относно случващото се през последните две седмици. Dnes.bg го публикува без редакторска намеса.

Още по темата
Изявление на г-н Васил Божков:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници, е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри, нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
5
 
5
 
! Отговори
Женка Мудейба преди 4 години
То верно тоя треа да има милиарди за да са ожени !То грозно и ниско като гном .
404
4
 
10
 
! Отговори
шиби риби преди 4 години
Струва ми се че тоя череп е накиснат .Иначе прилича на изнасилвач и маннгал .*** коя би му дала освен ако не е луда и грозна ?
403
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко струва тоя ритон със Нептун ?И възможно ли е да не са старинни а сега направени по образец ?Как се доказват годините на злато ?И сега да ви направя един златен ритон кой ще докаже че састаринни . Може да са отливки на оригиналните ритони .Тогава не е дшъжен да ги регистрира никъде !Понеже са правени сега .Панагюрското съкровище е продадено !Тук е отливката в музея .И то от експерти в музея .
402
6
 
14
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Ние знаем, че черепа е мутра, А бойко не е !?! Черепа с рекет станал олигарх, бат боко с търкане на билетчета
401
7
 
5
 
! Отговори
... и без каскет преди 4 години
В Германия така много са се радвали, когато по времето на Хитлер, оня, който е бил без костюм, са конфискували имотите на евреите, особено, на по-богатите, които не са били малко. Стъпка-по-стъпка, обаче, нещата са отишли много далеч.
400
4
 
15
 
! Отговори
Вангу преди 4 години
МНОГО МЕ КЕФИ ТОА С ТАКЕТО-ШАПКАТА.ПРОДЪЛЖАВАЙ ПИЧ,НЕ ТЕ ИСКАХА ЗА ГЛ.ПРОКУРОР ,ЗАЩОТО ГИ Е БИЛО СТРАХ.КЕФИШ МЕ НА МАКС ДАВАЙ В СЪЩИЯТ ДУХ.СМАЧКАЙ МАФИЯТА .ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ НАЙ ПОСЛЕ.ТАКЕТО МНОГО ТИ ХОДИ.
399
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя може да осъди държавата .А за иземването на частна колекция от картини много ми е чудно как и кой ще ги оцени.?
398
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в президента намерили апартамент и Деса.Ще ги делят на пенсионерите.
397
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерили пари в казиното!Ся ги делят на пенсионерите и ще ги вземат със следващата пенсия!
396
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, Държавата,неплатени данъци се доказват с ревизия,която може да се оспорва,чрез съда и чак когато съда се произнесе,се знае дали има неплатени данъци!!!!
395
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави каза нема такава дъжава! Да,нема такава рекетьорска държава!
394
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakvo stana s jenata ?
393
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема да се плашите!Като спрът фондовете и Боко ще се пенсьонира.
392
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май няма да ви дойде на акъла да работите!Само фондове им дай!Баси народа е останал в тая България .А после Боко им виновен!
391
3
 
3
 
! Отговори
от Метро в Мокро преди 4 години
проблемът е че ни чака спирането на ЕЪ ските фондове. След като правителството не инвестира милярдите в нови производства , а ги смачка в сторителство на стадиони, калпави аътобани и мокрещо метро, за което хората казват "Мокрото" а не Метрото.Та ни чакат полските събития/ Те вече нямат дотации и спасението им е да станат бардът на рософобията. е вчера намазахме Альошата, утре Паметника на Съветската Армия, други ден може да сринат къщатата на единия дедо -дедо комуниста на Бат Будьонисов
390
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 416 Ами трябва да го махнем.За да разберем! То като е все Той.Как да го проумеем? То така и 100 г можем да си говорим а той да си седи! Трябва да пробваме!
389
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ял, пил, правил делавври, подкупвал почти 25 г. и накрая съвсем нормално трябва да се плати за всичко това. Всеки плаща рано или късно. Че Той по различен ли е? Бил Божков, е какво сега мъченик ли ще го изкараме? Да го съдят и ако се докаже че е виновен, да си отговаря за всичко сторено.
388
2
 
6
 
! Отговори
българиН преди 4 години
до 361И на мен Ми направи впечатление Точно това! -:) Леле тази " демократична власт".Ама здраво държи нещата всякак в тази държава а? По здраво и от Тодор Живков даже! Що речи чух от Живков по телевизора тогава. А сега и "медиите" Си цедят думите от устите си.Та да не сгафят нещо пред др Борисов! А уж е Частна "медия" БТВ? Пишеше го като текст.А не го прочетоха?!( Като Хитлер и СССР на времето) Това за СССР го"пропуснаха"! -:)Леле леле! Вълк единак ни управлява! Бъдещ Пиночет! Идвай Слави!!!
387
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После пак се смейте на англичаните, че имат Кралица.
386
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де...Ама зад Боко има хиляди боковчета