Васил Божков с ново изявление. Засега – последно

Бизнесменът определи действията срещу него като незаконни
Обновена: 31 яну 2020 17:42 | 31 яну 2020 15:35, Красимир Ангелов
522
Васил Божков с ново изявление. Засега – последно
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков разпространи чрез пресцентърът на "Нове АД Холдинг" изявление, което на този етап смята да е последното за известен период от време.

В него е изложена официалната му лична позиция относно случващото се през последните две седмици. Dnes.bg го публикува без редакторска намеса.

Още по темата
Изявление на г-н Васил Божков:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници, е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри, нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поромствен червен негодник тролетарята губи ценен *** в негово лице
424
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано лежи до живот
423
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Изявление на г-н Васил Божков"трябва да бъде "Изявление на Г-н Васил Божков"Очевидно и най-богатите хора може да не случат на грамотни хора в пресцентровете им.
422
5
 
9
 
! Отговори
Готин преди 4 години
Да се ръководиш от морални правила и закони, раздавайки правосъдие е проста работа но не е за прости хора. Начина е важен. Това което се случва в момента ще нанесе на държавата политически, морални и финансови щети. Глупостта е повсеместна.
421
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес тоя скоро и другите комунистически крадци Зад решетките
420
1
 
14
 
! Отговори
читател преди 4 години
Отдавна е време да се смачка главата на този мръсен "бизнес".Безкруполен грабеж на наивни хора.Грабеж на националните културни ценности.Какво е създал този "бизнесмен" - високотехнологични заводи, компютърни и програмни фирми, или е построил университети и музеи?НИЩО!!!Грабеж, грабеж, и пак грабеж и корумпирани чиновници.От някъде трябва да се започне, мисля, че изборът е добър.
419
1
 
12
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПО ВЪПРОСА СЕГА?! ТО БИВА ДА Е АЛЧНА *** АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА. ДЕЛЯНЧО ЗАСЛУЖАВА НАРОДЕН СЪД НА ПАВЕТАТА НА КОНЯ!!!
418
5
 
5
 
! Отговори
реал преди 4 години
за сега е така на времето мутрите с голите глави и широки походки бяха улични хайдути а сега много гологлави с мутренски действия май използват власта която им дава държавата за да газят законите и произволно да си правят каквото им хрумне и да превземат и разптределят бизнеси
417
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващото изявление на кожениямикрофон на бай Ставри в севееното крило
416
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червен бандит
415
0
 
7
 
! Отговори
Inatut преди 4 години
Интересно е да се помисли и за друго. Бтв 45 дни. 12 часа интервюта за дневник.. и никой нищо не пуска.. обаче бръмнал бръмбър в куртово конаре и по всички медии.. май никой още по малко държавата е виновна на медиите че са салфетки и че те са толкова ниско по свобода .
414
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя комунистически крадец черепа одавна трябваше да е зад решетките
413
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия 500млн дето казва прокурора,че Божков ги дължал,не трябва ли първо НАП да направи ревизия,която може да се оспорва и в съда.И чак когато съда се произнесе,тогава някой си,ще дължи или не едикакви си пари.
412
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре плачете....още един донор ви напусна доброзорно.
411
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен американците направиха голяма грешка, квалифицирайки Васил Божков като най-големия криминал в Бг.Той беше забравил.Ся му го припомнят.
410
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на такива като вас и на прокоратурата може да им доиде на ума, че Божков печели, щото не изплаща награди.Точно обратното.Но вие сте офси.
409
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз като него за последен път пиша..Само *** могат да кръстят г-н Божков мутра.Вие сте свикнали да плюете и то по един и същи начин. Затуй ще ви стрижат такива като г-н Божков или други.
408
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свидетели сме на разправата с поредната по чудо оцеляла мутра от Прехода.Дали зад това стоят Доган и верното му куче Шиши, историята мълчи.След не повече от година две ще лъсне остината - отнемат ли бизнеса на Скелетчето или Гешев наистина е Баси ***
407
3
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Да носи поздрави на В.Меджидиева,май беше в ЮАР.
406
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва ми се че щр му върнат всичко !Богат човек може да си намери добри адвокати винаги .Пък ако ще и цялата държава да го търси за нещо си .