Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков

Бизнесменът с отнет паспорт, няма право да напуска ОАЕ
17 фев 2020 07:00, Александър Попов
141
Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков
Снимка: БГНЕС
Документите за екстрадирането на Васил Божков по обвиненията за ръководство на организирана престъпна група ще бъдат предадени днес от прокуратурата на министерството на правосъдието и ще бъдат изпратени незабавно в Абу Даби.
 
Вчера излезе непотвърдена информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.
Още по темата
Според източници на телевизията, Божков е поискал да бъде на свобода, докато тече процедурата по евентуална негова екстрадиция у нас. 
 
Вчера министерството на външните работи съобщи, че България не е уведомявана от Обединените арабски емирства, че Васил Божков да е освобождаван от ареста.
 
Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
 
Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата седмица едно говореше, сега съвсем друго. Тоя Гешев ни взе за балъци май.Сценарият му куца със всяка серия.
98
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв театър ни пробутват отново. Но актьорите са слаби, като цялата пътуваща циркаджийска група ГЕРБ. Много подценяват хората. И особенно тези от Европа, за които всъщност е предназначена пиесата
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставам с впечатлението, че Радев сам се е подслушвал незаконно. После е отправил питане към Констутициония съд с цел да замеси Гешев в политически игрички.Та толкова за поръчковата Гефетатура на Боко Тиквата.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се установява опит за подкуп на длъжностно лице ?
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герботролчета, колкото и празни приказки да изприказвате, остава фактът, че не изпълнихте предписанията на ЕСПЧ по делото "Колеви срещу България" и Венецианската комисия и прокуратурата ни продължава да бъде политико-икономическа бухалка на рекетьорите - задкулисие, политици, "бизнесмени", държавни чиновници, над народа.
94
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това го казва човек, който пуска СРС-та по медиите. Едно време поне се правиха на ударени и ги пускаха по медиите на флашки. Сега директно главен прокурор ги пуска. Подслушват Президента незаконно, пускат СРС-та напълно незаконно, после правят внушение от типа "сестра ти е..." и те оставят да доказваш, че нямаш сестра.А за Ало, Ваньо... и Мишо Бирата - ни вопъл, ни стон. За "загубеното" тефтерче с Цв.Цв. и ББ - нищо.Помнете ми думите. Този ще е по-голям въздух под налягане и от Цецко Цветанов. Нали го помните какви акции и холивудски екшъни снимаше? Е, само за протокола - според Евро
93
11
 
5
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Я гледайте как руския тролски апарат се е активизирал. Сега опорката е - Черепа и Мустака са невинни, топят ги. Гледайте и си правете изводи как точно се води хибридната война. Всичките тези в този форум и по социалните медии са добре организирани и платени от кремълското джудже, което от много години развива корупционни схеми в България и в цяла Европа. Все още ли не вярвате, че се води хибридна война + гео-политическа война с мръсни пари?
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е верен на една партия и един законен,държавен бизнесмен! Той няма да се съобразява с другите! Така де!!!
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегашната ситуация ми напомня малко на тази от преди десетина години, когато Цецо беше национален герой и ловеше нагли, октоподи и какви ли не.....пък после какво стана...?! И с този ли ще стане така. България сякаш е обречена на провал :(
90
1
 
14
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Гешев, ами че ти още от самото начало изпълняваш политически поръчки на шефа ти Тиквата, който те сложи на този пост без конкурс.
89
1
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Прокуратурата и ж'урналистите превърнаха Божков във звезда от първа величина. Започнаха да превеждат искането за екстрадиция - новинаПреведоха го - пак новинаИзпратиха го - пак новинаОттук нататък какво да очакваме? Ако Божков отиде на плаж и си направи селфи там, това ще бъде ли новина?
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е задал 6 въпроса към управляващите и заявява,че има документи по питанките.
87
0
 
7
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
много бързо преведоха
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Галошев, що не разследваш горанофф, домузчиофф и борисофф, бе ?
85
1
 
15
 
! Отговори
КАПИТАН преди 4 години
колко милиарда е откраднала майката на прасето?
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и ние сме изненадани че си главен прокурор, ама карай ! Това че два дни се ослушвате и не може да разберете аджеба пуснат ли е или не ,достатчно говори за капацитета ви и колко ви вярват ! 20 дни не може да разберете официално задържан ли е или не ! Хвала на такава милиция !
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още от началото беше ясно, че няма законово основание на което да го върнат.Обаче материала обича да слуша лакардиите на Гешов, пуделчето на Борисов.Нали всеки ден го облъчват от тАлАвизорУ.
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков на дръвника, аз така разбирам правосъдието с подобни главорези. Дръвника или топора да избира
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От телевизора, пресата и интернет все Гешев гледам. Най-говорещият и показван прокурор в света. А работа май не върши. Покрай тоновете чужд *** "хванахме" един дядо от Дупница, покрай билетчетата има един задържан шеф на комисия, явно за да не се пита къде е спал Горанов. За водната криза пак виновен е май шефа на ВиК само.....Не че има осъдени де ...
80
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже е руски олигарх Черепа е невинен, тоя е патриот и нац. герой, а Гешев е фашист щом го обвинява в престъпления, КАК СМЕЕТЕ БЕ! Да живее руската олЕгархия, тази олЕгархия не краде, а приватизира по ДАВНОСТ, щом е руснЯк не е престъпник... за руските еничариГНУС!