Всеки трети смята: Нормално е мъжът да бие жена си

За жертвите на насилие държавата дава по 1,67 лева на ден
Обновена: 6 мар 2020 21:57 | 6 мар 2020 21:33, Красимир Ангелов
65

Всеки трети от участвалите в допитване в 75 държави намира, че е абсолютно приемливо мъж да бие жена си. Интересното, е че в допитването участват и двата пола.

В България сигналите за домашно насилие към жени, подадени на телефон 112, са се увеличили с 3000 от 2016 до 2018 г., когато вече са над 31 000.

Бюджетът, с който разполагат кризисните центрове в България, едва няколко за цялата страна, е недостатъчен.

В момента, според държавните критерии, на ден се полагат 1,67 лв. на човек, настанен в този център. В тези пари влизат храна и транспорт.

Повече по темата вижте в разговора с Геновева Тишева - управител на Фондация БЦДИ и Диляна Маркова от БАПЧ в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
2
 
! Отговори
Бай Пешо преди 4 години
Браво!Трябва много бой!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки трети смята: Нормално е мъжът да бие жена си Значи е нормално всеки трети да е не..нор..мален.
43
1
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Ако имаш малко сиво вещество в кратуната си ,то трябва да знаеш ,че тези които живееят в колиби,тези по 11-12 г,***...не звънят на 112 -щото за тех това е норма .Но как има 10 пъти увеличение на звънците към 112 ,щом само примитивни хора бият по твоята теория на ...глупоста?
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз нормални хора които бият жените си не познавам.Винаги са някакви проблемни семейства-алкохолици,наркомани,някакви живеещи в катуни или в колиби,такива които се женят или омъжват на по 11-12 год,разни *** от джунглите или пустинята въобще все примитивни хора,диваци.
41
0
 
6
 
! Отговори
Мъж с качулка преди 4 години
Държава на селяни.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то от там идва, от традициите, дедо баба мама учинайчо. Питай го от къде произхожда и си представи какви са му схващанията за живота.
39
1
 
4
 
! Отговори
ь преди 4 години
Сменя ли си темперамента като мартенското време - далече от такъв, да си говори сам.
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боят е бой когато е с въспитателна цел.Има разлика от побой.
37
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само мариз ги оправя. Да не си отварят устата, освен, когато трябва
36
4
 
19
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Примитивите били значително повече, отколкото си мислех........
35
9
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Всеки трети е ненормален! И като чета тук коментарите процентът на ненормалниците се увеличава драстично! Българските мъже са психично неустойчиви! Време е да вземем точилките, мили жени, стига толкова патриархат!
34
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че е нормално нормално но не се казва по колко пъти на ден
33
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам сред населението като цяло дали процентът е верен, но сред кинаджии и телевизионери определено е далеч по-висок. Всеки нов филм или сериал се рекламира предимно с брутални сцени на побой ВСЕКИ. Лично на мен ми въздействат отблъскващо, не гледам НИЩО от повече от 25 години, само това мога да направя.Познавах само един мъж, който биеше жена си. Умря пропаднал и сам, а беше интелигентен. Побоят е патология от безсилие и болен мозък.
32
9
 
9
 
! Отговори
Копитото преди 4 години
Значи вижте сега: нормален мъж и нормална жена=няма бой; нормален мъж и ненормална жена= боят е с възпитателна цел и само когато си го изпроси (демек, когато тя удря ).; Ненормален мъж и нормална жена=боят тук е много сбъркано, но пък жените са и най-кротки. ; Последен вариант ненормален мъж и не нормална жена=тука всеки бие другия оправия няма бате
31
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според изследване 95 процента от жените обичат да гледат порно с насилие.Това е в цял свят и не се влияе от образование, етнос или религия.Затова и жените харесват лошите момчета.В наше време мъжете са добри,затова има и толкова разводи.
30
13
 
13
 
! Отговори
СадоМазово преди 4 години
Щом и жените си признават че е нормално .Аз съм за бой и секс заедно .
29
4
 
21
 
! Отговори
мнение преди 4 години
на балканите след османското присъствие е културно наследство мъжът да бие жена си
28
4
 
11
 
! Отговори
Зевзек преди 4 години
Имаше тук една статия за високо технологични секс-кукли. Предполагам реклама. С нормален размер и които дори могат да водят разговор като с истинска жена. Страхотно е да можеш и да разговаряш, нали? Споменатата цена, беше соленичка. Един коментиращ прояви интерес към продукта но и зададе логичен въпрос преди да се реши да си купи една- тъй като е тъпкана с електроника: "А на бой носи ли? Иначе съм пас"
27
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През живота си до сега, съм бил с доста жени. Никоя не съм бил или удрял. Някои са прекалявали с някоя наглост. И те са ме удряли дори. Тогава съм ги хващал за ръцете и съм се чудил от къде толкова ярост и злоба в тези иначе нежно изглеждащи същества. А после неистови крясъци. Ако имаха моята сила, сигурно щяха да ме умъртвят заради някоя тяхна прищявка. После са ме заплашвали със съд и вадене на медицинско заради зачервяването на ръцете където съм ги държал. Не се е стигало до там-но чао чао
26
5
 
26
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 4 години
Познавам един много красив млад мъж, за който се говори, че бие приятелките си. Въпреки това, около него се тълпят много момичета, защото наистина се отличава с красота и освен това има самостоятелен апартамент, не живее с родителите си. Не е богат, но има успешна кариера.Този човек е желан във всяка компания, защото е весел, забавен, с голямо чувство за хумор и интересен събеседник. Знаем го като пич и предан приятел.Не мога да си обясня защо бие жените. Дали това не е дефект на психиката?