Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демица, не тролете излишно. Партията, която управлява, от близо 80 години у нас е само една, но с различни имена и муцуни. И малките го знаят това.Я кажете, къде имало било маски за по 1-2 лева, че да си набавим и ние? А спирт? Дезинфектант?
516
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!Не забравяме и Виденовата криза и фалита на КТБ, които станаха при управлението на творят партия БСП.
515
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега е важно да пада и тя си пада.
514
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А преди един месец беше по важно турската лира да пада нали ????? хахахахахахах
513
4
 
10
 
! Отговори
Boss преди 4 години
До 535, Няма да изпрати безплатно (вече вървят по 40,00 лева парчето)- понеже е ГРОБар активист, нагушил се спекулативно от резерви (военни от гадните комунисти) и доставки (безплатни от Китай), които дори не е трябвало да помирисва !!! Капиталисти, фашисти - от всичко въртят пари - Да ги завъртят на оня свят !!!
512
5
 
25
 
! Отговори
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! преди 4 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОЙ ОТКРАДНА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА МИЛИАРД И ЧЕТИРИСТОТИН МИЛИОНА ЛЕВА!!!. СЪЩОТО ТОВА ЧО ВЕ КО ПОДОБНО ЧРЕЗ ДЯНКОВ.А ПАРИ СЕГА СА ВОПИЮЩО НЕОБХОДИМИ. А КОЛКО СЕ КРАДЕ ПО ВРЕМЕТО НА МОСКОВ ОТ ВСЕ СЪЩАТА БАНДА РАЗБОЙНИЦИ И ОБИРДЖИИ. ДОКАТО БОКО СИ ПРАВИ СХЕМИ И ТОЧИ ОТВСЯКЪДЕ НАРОДЪТ РАЗСЕЯНО БЛЕЕ ОТ УМИЛЕНИЕ В КОШАРАТА МУ. 30 ГОДИНИ ОПРОСТАЧВАХА НАРОДА И КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА-ЕНЯ ГИ Е ЗА ФИТНЕСА, ФРИЗЬОРСКИЯ САЛОН,БАНИЧАРНИЦАТА, А НЕ ЗА ЖИВОТА, КОЙТО КОРОНАТА ОТНЕМА. НАИСТИНА НЯМАМ ДУМИ
511
1
 
3
 
! Отговори
535, преди 4 години
Давам ти по два лева на маска и поемам транспортните разходи на Спеде. Прати ми десетина броя за не повече от 1-2 лв. Ще стане ли? Май няма, а?
510
1
 
13
 
! Отговори
535, преди 4 години
Какви глупости пишеш? От Али експрес, което е "другият край на света", пратките пристигат вече за два месеца. Маски в нашия град не се продават, дезинфектанти - също, няма и спирт.А да ми ги продават спекулантите за по 5 лв. - 10 лв. - хайде нема нужда! В това е проблемът - Хърватия сложи мораториум на цените - у нас няма управленци, които да го направят! Срамота!
509
1
 
14
 
! Отговори
Boss преди 4 години
Дай Боже, в скоро време, вие да чуете и усетите болката на народа !!!
508
1
 
4
 
! Отговори
535, преди 4 години
Лажеш ти! Дай линк от интернет, от който може да се закупи маска на разумна цена. Вече се писа, разумната цена не е 6 лв. и нагоре.Да те видим сега!В нашите магазини няма. Ще пи пратиш ли 5 маски за по лев?
507
4
 
14
 
! Отговори
Boss преди 4 години
До Анонимен На каква цена? Тези маски са от военния резерв на химически войски на НРБ на Тодор Живков, както и от безплатната помощ от Китай! Успяхте ли да забогаеете, гробари?? С колко?? Ковчезите джобове нямат! Мога да си купя, но няма да го направя - солидарна съм с всички онези българи, които нямат средства да го направят! Това, което правите с народа е престъпление! И който оцелее следва да ви потърси и предяви сметката!
506
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСтига лъга,маски има,а можеш да си поръчаш и по интернет,без да излизаш и от който и край на света да са,ще ти дойдат за максимум от 24 часа.
505
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можете да искате от хората нещо, което те не могат да подсигурят по обективни причини!Организирайте поне това елементарно нещо - от плат, какъвто има по фабриките, да се ушият маски за хората и да са достъпни по всяко време по аптеките на разумни цени. Цени от 9 лв. и около не е нормално! Това е кожодерство! А намесете се накрая, покажете, че поне малко ви интересуват и хората в тая държава!
504
7
 
14
 
! Отговори
Тодоров БалаБан преди 4 години
Ти мутро проста млъкни! Ти си главният паникьор на републиката.В едно от нечленоразделните си изявления например каза, че мерките, които се вземат в борбата с корона вируса влошавали положението. Мъката на словото е мъка на мисълта. Затова да млъкне и да остави компетентните и умни хора да говорят и да си вършат работата. Сега пък решил да направи ген,Мутафчийски министър. И какво собствено ще прави генерала в това неграмотно, повърхностно и корумпирано управление, на което не му дреме за народа
503
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ме задължавате да ходя с маска, когато ми дадете възможност да си закупя спокойно такава от магазина и тя да не струва майка си и баща си! Спекуланти такива! Един пар,,цал /маска/ ще ми продават за 6-10 лв.! Такива трябва да се съдят! По време на извънредно полоэжение се забранява спекулата и се приемат закони против нея!
502
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли в подобни статии да напишете все пак същността? Какво иска от нас генералът и в какво и кого упреква?Отделили сте място в почти цялата статия за това, как вашият шеф призовава някого, кого - не е ясно, а идеята ви е убягнала.
501
2
 
15
 
! Отговори
сс преди 4 години
Този генерал издава заповеди и на другия ден се гневи. И коя част точно е нарушена от заповедите.
500
4
 
19
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
Тия двамата"генерали" само дрънкат глупости и играят джобен билярд....Футболиста Роналдо - браво на него....направи си хотелите болници и поема разходите по лечението на хората....У нас кога олигарсите с частни самолети,яхти,хотели,офшорки и палати по чужбина ще се включат???
499
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас направо,все едно грип не сте карали,маски нямало,гел нямало.Ами тензух и ракия нали има ето ти маската и гела като си се панирал.Във Франция в болница влизат само хора с усложнения ,както и при нас беше от години.Другите да си го карат в къщи и толкова.Аман от генерални щабове и генерали
498
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бързо изчезна спирта, маските, дезинфектанти те. Бас държа че са по мазетата и гардеробите и складовете за спекула. Щом някой още карат на оцветения бензин от 80 години на миналия век.