10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62

Днес е допуснато грубо нарушение на правилата
Обновена: 16 мар 2020 18:13 | 16 мар 2020 17:15, Нели Христова
390
10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62
Снимка: БГНЕС

62-ма души са вече заразените с коронавирус в България, това обяви на извънреден брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни. Те се лекуват в домашни условия. В Националната лаборатория от 154 проби, 6 са положителни. 

Във ВМА се лекуват 10, в Пирогов - 2, в Александровска - 2, в Габрово - 2 и в Плевен - 4. От Белодробната болница всички се лекуват под домашна карантина и носят съдебна отговорност, ако я нарушат.

Мутафчийски обяви, че днес е допуснато грубо натрушение на правилата - болен, който има COVID-19, е изпратен от Лом в Александровска болница. Той не е върнат, но това е грубо нарушение и прокуратурата ще се самосезира.

Премиерът Бойко Борисов и генерал Мутафчийски също са били изследвани за коронавирус. Тестовете и на двамата са отрицателни.

"Както виждате, всички лидери в света, показвайки своята отговорност към нацията, са длъжни да го правят. Не се причислявам аз към тях, говоря за премиера", каза ген. Мутафчийски.

Доктор Ангел Кунчев обяви, че към държавите, от които връщащите се ще бъдат поставени под карантина, ще бъдат добавени Франция, Нидерландия, Германия, Великобритания и Швейцария.

Карантината се осъществява по следния начин - при пристигане, независимо дали по въздух, през сухопътна граница или на порт, екипите, които работят 24 часа там, дават декларация, която се попълва. Тя налага съгласяването със задължителна карантина и носенето на наказателна отговорност, ако тя бъде нарушена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
4
 
20
 
! Отговори
До 259 преди 4 години
Потвъждавам! Днес търсих навсякъде витамини,цинк и маски.Нямаше никъде! Не ми се вярва да са изкупени,може би ги крият за спекула или за богоизбрани!
255
3
 
28
 
! Отговори
- преди 4 години
Без паника хора! Нещата се изпуснаха преди две седмици - мереха температура на хората пристигащи на аерогарите - тотално безполезно действие при скрит период от 14 дни. Гадинката вече е сред нас - профилактирайте имунитета и имайте позитивно мислене! Не искайте много! Ценете стойностните неща и се радвайте на живота! Пазете старите и застрашените хора! Не предавайте вируса по веригата - сперете го там където е и му "смачкайте физиономията"! Успех!
254
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Годжи, *** ти си като информационна агенция бре. Преди 3 часа се изказа, че борбата с вируса трябва да бъде поделена м/у държавата и гражданите , 50 на 50!?За мен не е така, но както и да е.Тръгнах днес да купя маски и витамин "С" и, се оказа, че в 8-те аптеки които посетих нямаше това което търсих.За вашите държавни 50%, можеше поне аптеките да бъдат заредени с медикаменти и лекарства с които да се борим със заразата! Тиквена държава:(((
253
10
 
18
 
! Отговори
българин преди 4 години
" Демокрация"А българино?!То"корона вирус" То"икономически спад"?А?И до къде опряхме? Хм.Пак до дисциплината!Тази която я имаше при социализма!А днес е слободия! Мъж и жена.Да са с маски в собственото си жилище.Майки да не смеят да си прегръщат децата си мислейки си за"вируса"?Да си на работа и си мислиш Да си по "далечко" от колегите че знае ли се? Хукна след 1989 г българино,сякаш беше на синджир вързан.Границата ни се пазеше при Живков. А ЕС с неговата "либералност" се оказа голяма грешка!
252
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За отличниците по математика при Ебола от 30 заразени 25 умират отстаналите 5 вече не могат да се нарекат хора въпреки че са оживели.Ето това е сташно.
251
2
 
14
 
! Отговори
mn преди 4 години
Понеже се пишат доста на брой *** мнения от типа-"ама това не е нищо повече от обикновен грип".Абе, момци и женски момци. Това нещо нали минава през погледите на хиляди лекари и професори по света, които имат личен досег с този вирус. Вие сериозно ли мислите, че ако е безобиден като обикновения грип, лекарите просто няма да излязат и да кажат - "споко, това е подобно на нормален грип, няма нужда да се обръща такова внимание". А се замислете малко над това.
250
2
 
5
 
! Отговори
Da преди 4 години
Ima ne6to gnilo.
249
4
 
1
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 243Абе то и SARS мутираше ама от 2003г. епидемия от SARS няма.
248
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
Гледам, че тука има някви с 0 оценка по математика. В Италия в момента са 27 980 заразени, от които са починали 2 158 души, а са излекувани 2749. Остават 23 073 болни. До момента това са 7% починали или 7 човека на 100 са починали за малкоумните. От останалите 23 073 ще има поне още 3% при най-добрата прогноза, което означава, че в Италия смътността ще бъде поне 10% - 10 на 100 или 1 на 10!
247
1
 
7
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 243Никой не е казал че този вирус мутира като грипния или Хепатит C....всички станахте вирусолози да ви ***.
246
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЪтАми много е просто,кекави сте.
245
7
 
8
 
! Отговори
Анорак преди 4 години
Да СЕ АНУЛИРАТ КАРТИТЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ.ЧЕ ДА НЕ ПРАВЯТ НАВАЛИЦА ПО АВТОБУСИТЕ.
244
5
 
5
 
! Отговори
Ът преди 4 години
Казваш че смъртността от Коронавируса бил 3-4% , но това са само регистрираните случаи и изследвани , хайде сети се , че много хора го изкарват без дори да осъзнават. Кихат , кашлят, вдигат температура за няколко дена и се оправят защото са здрави. Как цяла зима нито аз бях болен , нито моите близки и приятели и сега постопли се времето, идва пролет и ме хвана кашлица и хрема, майка ми също, брат ми, приятели и колеги. Много хора изведнъж за седмица-две се поразболяха малко.
243
4
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Работата е сериозна. Китайците са отворили жертва в специално оборудвано момещение едва в началото на март. Патоанатомите още не знаят дали са се отървали. Дробовете стават като корк. Дано смъртносъта да е при изолирани случаи и да се ограничи под 1%. Ваксина несе очаква. Ако е на Китайци, Руснаци, Французи, Германци - САЩ няма да я узаконят. Но има проблем. ПаникЩаба да каже ясно ранното откриване означава ли по-бързо излекуване или просто не лекуват, а поддържат. Кога и койтрябва да се уведоми
242
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За много притеснените и питащите,маски има.Въпроса е колко сте готови да платите за тях.
241
3
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЩЕ ГО ХВАНЕМ преди 4 години
Скоро случайте на COVID-19 ще престанат да се отчитат по простата причина, че ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ЗАРАЗИМ. Самия вирус е такъв!Хора, пазете се, в момента е важно да се ограничи максимално разпространението. Но ЗНАЙТЕ - НИКОГО НЯМА ДА ПОДМИНЕ. Мисля COVID-19 да започна да го наричам КАРМА-20. Спасение от вируса няма. Хората, които са отговорни, пазят околните и помагат вероятно ще изкарат вируса по-леко. Бъдете добри, бъдете отговорни, прощавайте, помагайте и ще се разминете. Останалото е СТАТИСТИКА.
240
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за какво на теоретичният партиен проф. Муфтаджийски са му лепнати на два пъти през година генералски лампази?! Само защото в милионната американска армия главния лекар бил с две генералски звезди, та и в днешната велика българска армия шефа да е фатме-генерал с две звезди!?
239
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 232Случаят с Италия въобще не е удачен ,да го даваш за пример ,колко не е опасен вируса!Да,не са 60% смъртност но и 6% не са малко още повече ,че животът там почти е замрял,ами я си представи ,че не бяха взети предпазни мерки и хората си живеят както преди заразата !Може да си сигурен че заразените и починалите щяха да бъдат с пъти повече !Това ли трябва да стане за да се уверят такива като теб ,че вирусът е опасен?
238
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимния с 60 те процента...Ти с 2 бръчки ли си в черепната кутия бре една за ядене и една за .... Човека ти го е написал при смъртност от 0,1 процент от други вируси и смъртност от 5% от короната колко е според теб разликата мм? Математиката е хубава наука защото е точна.... Проблемът с този вирус е, че ако не се спре може да обиколи Земята и да почне отново и така всяка година наред с другите вируси... А ако сега сте на 20 и не ви пука то след някоя година няма да сте, а и вируса мутира
237
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже към момента в Италия смъртността е 7.1%. тоест 71 пъти повече от грип.