10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62

Днес е допуснато грубо нарушение на правилата
Обновена: 16 мар 2020 18:13 | 16 мар 2020 17:15, Нели Христова
390
10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62
Снимка: БГНЕС

62-ма души са вече заразените с коронавирус в България, това обяви на извънреден брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни. Те се лекуват в домашни условия. В Националната лаборатория от 154 проби, 6 са положителни. 

Във ВМА се лекуват 10, в Пирогов - 2, в Александровска - 2, в Габрово - 2 и в Плевен - 4. От Белодробната болница всички се лекуват под домашна карантина и носят съдебна отговорност, ако я нарушат.

Мутафчийски обяви, че днес е допуснато грубо натрушение на правилата - болен, който има COVID-19, е изпратен от Лом в Александровска болница. Той не е върнат, но това е грубо нарушение и прокуратурата ще се самосезира.

Премиерът Бойко Борисов и генерал Мутафчийски също са били изследвани за коронавирус. Тестовете и на двамата са отрицателни.

"Както виждате, всички лидери в света, показвайки своята отговорност към нацията, са длъжни да го правят. Не се причислявам аз към тях, говоря за премиера", каза ген. Мутафчийски.

Доктор Ангел Кунчев обяви, че към държавите, от които връщащите се ще бъдат поставени под карантина, ще бъдат добавени Франция, Нидерландия, Германия, Великобритания и Швейцария.

Карантината се осъществява по следния начин - при пристигане, независимо дали по въздух, през сухопътна граница или на порт, екипите, които работят 24 часа там, дават декларация, която се попълва. Тя налага съгласяването със задължителна карантина и носенето на наказателна отговорност, ако тя бъде нарушена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинКаква демокрация пак ти е виновна бе, другарю? Тая чyма я пръкнаха вашите *** идоли китайчугите. Като не ти харесва демокрацията тука, моментално се пръждосвай към Пекин, може и Ухан - все ни е тая!
275
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва пълна забрана на таксиметровите шофьори!
274
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 280 Точно Китайците. Ама изобщо Не ги мисли! Те имат съзнанието ,дисциплината и организацията да се справят с всичко! Такива които *** Няма! Там е проблема! Че вируса беше пуснат точно в Китай! И подценена самодисциплината им! Вече малко се говори за Китай и с право! Европа е проблема като цяло! От Безотговорни "Европейци" а не " Китайци"!
273
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500 роми са се прибрали от Италия вчера в някакво варненско село.Да видим как ще спазват карантината.
272
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Коментара ми е 258...Виждам че вече 2 "американофилчета" прочели за "социализма" и са ми кликнали 2 минустчета. Много МОЛЯ! Дечица между 20 и 30 годишни. ДАЛЕЧКО ОТ КОМЕНТАРА МИ! Далеч сте от материята за която пиша! Нито желая Нито ви обиждам! Просто фактите са такива! Знам,Видях ЛИчно и помня! Споделям просто разликата! Факти!
271
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бо.kлyците не *** и правят мизepии на нормалните хора идва коронавируса и си свършва работата
270
3
 
15
 
! Отговори
Биохимик преди 4 години
Темповете на разпространение са чудовищни. За 2 седмици в Италия стана нетърпимо. Това случва ли се при нормалния грип? И още нещо, което не се отчита. Оздравелите от по-тежките случаи са развили белодробна фиброза. Дори спасени от пневмонията, животът им няма да е лек, защото белодробната фиброза е прогресиращо заболяване.При други оздравели вирусът оставал във въздухоносните пътища. Това също е предпоставка за зараза, която липсва при обикновения грип.Хора, замислете се, ще бъде тежко!
269
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щото ако беше спрял потока щяхте да говорите как сме зарязали българите зад граница
268
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя се,че няма съпричастност в ЕС.Всичко е едно гадно лицемерие.Защо Борисов не спря притока на хора от Италия и Испания когато се разбра,че нещата са сериозни? Защо?! Сега нямаше да има паника и блокаж на всичко в България.Той е виновен за всичко! Сега мрънка,че държавата ще се счупи!
267
4
 
3
 
! Отговори
ej преди 4 години
Izlizamm ot rawnowesie.Golqm strah.
266
3
 
11
 
! Отговори
Биохимик преди 4 години
Всяка година от грип умират много хора - от четвърт до половин милион в световен мащаб. Това наистина са много хора и мнозина четат уикипедия и смятат, че някой друг е лицемерен. Вие забелязали ли сте да умират толкова хора ежегодно? Не. Защото умират по-"мирно" и не за ден или два в такива мащаби. Това, което се случи в Китай трябваше да е пробуждащо за нас. Те направиха невъзможното да ограничат заразата, построиха болници, ангажираха извънредно хиляди медици. Нима там няма грип?
265
5
 
5
 
! Отговори
Годжи изпей нещо преди 4 години
Накрая де
264
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вразумете сето вируса не го измислил измислемия ти господа лаборанти знаем коите ваксина си имат за тяхвирусът е за простосмъртнитеза да ви стреснат и да слушате и да папкате каквото ви кажати да внимавате в картинката
263
1
 
1
 
! Отговори
Абе Цецо къде е преди 4 години
Като казваш за събиране на дрънкулки, Да не е заседнал човека?
262
2
 
1
 
! Отговори
stranno преди 4 години
V4ugbina ne govorqt za 6tabove.Tam kakvi sa.
261
7
 
9
 
! Отговори
Вразумете се преди 4 години
Страх ви е от вируса, но не ви е страх от Господа? Защо? Със замъглен ум ли сте,не виждате ли какво става из света през последните десетина години,че всичко отива към своя край-наводнения,цунамита,пожари,финансови кризи,вируси? Отдавна сме предупредени ,че предстоят такива неща и то преди Второто идване на Исус Христос! Гледате само пред носа си, а ни искате да сглобите цялата картина и коментирати тъпотии-че сега е 21 век вече,че било отжевелица и тем подобни глупости! Вразумете се!
260
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го погледнем от добрата страна.Време е за осмисляне на живота който води съвременното общество.Време е отново да станем хора,а не роботи, каквито бяхме.Да спрем с това бясно консумиране и трупане на всякакви дрънкулки.Бяхме едно болно общество,време е да оздравеем!
259
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повече от половината са умрели от обкновен грипнищо не можете да направитеще прекарате вируса и ще излезете по-здрави от всякогаи няма да забравите толерастката политика на ЕСи слугинажа на виннету, който продължава да не затваря границитеи самолетитегеерберската чума е тукасвикквайтекогато ви говорехми викахте комуниости че вярвам в конспирациии махнете този страхливец гожи от телевизоратакива военни не ни трябват по време на война
258
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ей , Вождове , кажете ни как са се заразили тези 10 души , по какъв начин , че другите да се предпазим - така само констатирате , а пък имате претенции ,че ни съветвате правилно , ама ние не хващаме от дума - налисте щаб ,давайте актуална информация ,която да помага на хората да се ориентират , а не само голи препоръки -за едни разбрахме- изпуснахте ги на летището и те се вихрили по пистите на Банско - а ,сега кажете другите как се прихванали вируса
257
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО НИ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ????ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ЗАТВОРИ,А ТО?КАЗАХТЕ МОЖЕЛО ДА РАБОТЯТ МАГАЗИНЧЕТА..Е ЩО БЕ?ЩОТО НЯМАТЕ ДА ОТДЕЛИТЕ 2 ЗАПЛАТИ ЛИ БЕ?ЗА ТОВА ЛИ ИЗОСТАВИХТЕ НАРОДА СИ БЕ ГАДОВЕ??ЗА ДВЕ ЗАПЛАТИ ЛИ БЕ???ЕЙЙЙ САМО ДА ОЖИВЕЯ-СВАЛЯНЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ЧУВАМ И ВИЖДАМ БОЙКО БОРИСОВ..КАК НЕ ВИ Е ЖАЛ БЕ..КАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕ?....