Случаите на COVID-19 у нас вече минаха 100, жертвите са три

От днес: 2 положителни проби в Смолян, 2 в Пловдив и 9 в София
Обновена: 19 мар 2020 20:03 | 19 мар 2020 17:12, Красимир Ангелов
446
Случаите на COVID-19 у нас вече минаха 100, жертвите са три
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на COVID-19 у нас вече минаха 100 и към този час са 107, съобщи председателят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Както е известно общо трима души са починали от коронавирус у нас.

Две проби от днес са положителни от Смолян, 2 от Пловдив и 9 от София.

Още по темата
Тези от Смолян са контактни лица на първия заболял. Резултатите от Пловдив са установени от лабораторията в Стара Загора. Сред седемте случая от София има един свързан с Банско.

В "Софиямед" е установено второ огнище, свързано с доктора във Велико Търново. Затова докато там се уточни ситуацията няма да се допускат нови пациенти в болницата, съобщи генерал Мутафчийски.

По думите му съгражданите ни добре спазват дисциплината и не вървят из града самоцелно.

Състоянието на всички новоприети е стабилно. Единствено е тежко състоянието на пациент в "Пирогов", който е интубиран, но все още не е установено със сигурност дали става въпрос за коронавирус.

Генерал Мутафчийски отново обяви, че ще има по-голяма рестрикция, след като случаите преминаха 100. По думите му тези по-строги мерки вече са приложени и карантината на Банско всъщност е част от тези мерки.

С отцепването на цели населени места моделът на мерките се променя, не се предвижда обаче ново отцепване, посочи още специалистът.

Той съобщи, че близо 4 000 души са тествани за вируса до този момент у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
0
 
1
 
! Отговори
nikonik преди 4 години
Позор! Наложиха ни диктатура за нещо по-слабо от грип!!После се чудете защо геаури, защо гои !!
349
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще сринете икономиката за няколко умрели пенсионера от кашлица. Като докарате рецесия после умрелите ще са хиляди и то млади! До нас затвори завод с 800 човека персонал. Собстеника каза, че не вижда как ще отвори пак при липса на всякакви поръчки.
348
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До щаслив герберНе се притеснявай. И София ще се окаже блокирана до дни. При това за вирус, при който смъртността е под 4%. По данни на СЗО - починали 10000, заразени 250000. Смятайте... Нещастни паникьори !!!
347
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо е да се набляга само на забранителни мерки. Животът не може да замре, тези мерки трябва да са само временни. Това не може да продължава до памтивека. Защо в аптеките все още няма маски и то такива каквито трябва? защо никой не говори за лечение? Какво се прави в това отношение? Това е решението,това е важното Има хора които за да живеят трябва да работят, затова този доброволен затвор все някога трябва да има край. Мислете по - бързо, и то за важното.
346
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството, че всички болести по света спряха да съществуват и сега денонощно ни облъчват, че умиращите и заразените са само от Covid-19. Властта да се спре с истериите и този денонощен психически тормоз върху хората. Предостатъчно излишни грижи и проблеми си имаме заради тях. Ако стоим у дома и не работим, как ще си плащаме ежедневните разходи?
345
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които вярват на всичко казано по телевизора са същите дето още мислят че Бин Ладен е виновен за 11.09 и че земята е плоска.
344
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има и позитивно в цялата история - ще се скапят "бизнес" схемите на нашенските схемаджии "бизнесмени", край на обществените поръчки, много се радвам.
343
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДрънА тия които са болни и са вече много на брой кой ще ги прегледа и лекува наведнъж? Или си мислиш ,че само такива с този вирус са по опашките в болницата. Проблемът е в броя... на заболелите, а не дали ще умират. Никоя здравна система не може да приема без контрол болни с различни болести на едни и същи места... Нали ще заразят и другите пациенти с друг вид заболявания.
342
4
 
2
 
! Отговори
14/88 преди 4 години
Еврейски лъжи от сутрин до вечер.
341
7
 
6
 
! Отговори
Националист преди 4 години
Генерал Мутафчийски - ПРЕЗИДЕНТ
340
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До щаслив гербер - Ти очевидно си от последните
339
8
 
7
 
! Отговори
щаслив гербер преди 4 години
тази постановка я правят гербберитезащото слушкат световното правителствозащо блокираха Банско?защо не блокират София?накрая ще умрете от липса на лекарства и хранате ще ви вземат жилищатаи ще станат по-богатитази територия е определена да се насели от израелции в природата е такапо-хитрия изяжда по-глупавия
338
4
 
6
 
! Отговори
Дрън преди 4 години
Стига с тази истерия, повечето се лекуват в къщи и са в добро здраве. Починалите са с по 50 заболявания. В Италия 99 % от починалите са над 80 год, отново със заболявания.
337
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше навремето един американски филм - дето предпазваха хората от някякви лъчи с един ширм и военно положение. Лъчите по някое време изчезнаха, ама смее ли някой да протестира срещу ширма. Плащат си и благодарят на спасителите си.
336
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то и снощи финансовият министър си го каза направо - ще видим какво ще стане след първоначалната карантина, дали ще се продължи или ще трябва да се научим да живеем с вируса. Тогава ще започнат да ни навиват в обратната посока.
335
3
 
3
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Абе,да, защо това *** на снимката е без маска. Иначе много обидено хока по телевизята колко били безотговорни хората и иска строги мерки
334
4
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Намерете в ютуба- Видение за последното време-от Дейвид Уилкерсън и внимателно го чуйте.То е от 1973 г.,но много от нещата се изпълняват сега-за неморалноста, за джендърите,за ...всичко! Ще си отговорите на много въпроси! То обхваща всички сфери- икономика,грях,климатични промени,катаклизми,финансови кризи.И не забравяйте-то е от 1973 г.
333
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството, че целта на всички мерки е да побъркат окончателно народа!То блокади, то рестрикции... Алоо, рицаря на печалния образ, дето всяка вечер ми дуднеш от екрана ... като минат още 2-3 месеца и спрем всички производства оставим хората без доходи, без ток, вода и елементарни условия на живот, тогава какво?Закриваме държавата или ще ни пуснат газ да ни дезинфекцират и нас, да не се мъчим.
332
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омръзна ми от този Годжи Кашпировски,мън-мън,дрън-дрън с някаква надменна досада.Нищо не каза за Домуса ,който въпреки всички указания изприпка в болницата и сега тя е затворена цялата в карантина заради него,а за пияния дето избяга-голямо разследване и репортажи.
331
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе,никога не се пита" Какво да ям?","Къде да седна ?"и "Къде да се хвана"?....Отговорът е очевиден.