Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!

Президентът подчерта, че това е важно за ефективно справяне с кризата
229
Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Още по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До baffffЗначи за простотиите на радеф пак ГЕРБ са виновни така ли?
88
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито другари,вижте цените от сутринта и привечер!!!
87
3
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
Абе аз се съмнявам да си много запознат и ти щом пишеш креМвирш с М .
86
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев май си направи политическо самоубийство.Хм...нещо стана тук ! Наложи вето на закон предложен от БСП. За ветото над фалшивите новини е ясно.Всички знаем кому са нужни тези новини.БСП и Радев използват всичко с цел дестабилизиране на държавата,но народа няма да им прости.Не беше нужно да се политизира здравословен световен проблем при това за мерки,които се използват в цял свят ! Това е висша фирма на популизъм !
85
12
 
18
 
! Отговори
Доколенков преди 4 години
Ние имаме един абсолютно неадекватен и безличен президент.
84
1
 
15
 
! Отговори
Мерки преди 4 години
Депутати от ГЕРБ ще отделят по 1000 лв,общо над 100 хил.,Георги Гергов дарява за пловдивската лаборатория 300 хилВреме е обединителя на нацията и Техноимпекс също да раздвижат застоя в джобовете, все пак най-силно бият тъпана на солидарността!
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е ако една стока е на привърпване цената и да се вдигне. Ако в склада са останали 100 кила кренвирши, дали ще се продадат за 3 или за 10лв ще свършат и после няма да има, особенно ако цената им остане 3 кинта. Това се нарича дефицит за незапознатите с икономиката. Дефицита се предизвиква от увеличено търсене или намалено предлагане. За сега у нас е първото, но както икономиката замира, отиваме и към второто. Та така другаре, ако кремвиршите останат с цена 3 кинта щанда ще е празен.
82
13
 
5
 
! Отговори
baffff преди 4 години
колко *** си след 10г ламята герб да име се връзваш че радев е виновен, Радев ги принудил и ала бала, абе хора нито ветото е това което Радев иска, и ако герб мисли за вас ще го гласува ли бе, те са мнозинство, прескачат ветото щом е във вреда и готово.Сега какво ми внушават - лошо е, ама това е заради Радев. Ми що не сте го спрели бре, вие гласувате, отговорен е който гласува а не който предлага!!! Оттук да се види че са герберски постановки за матр'яла, а който е *** си остава ***.Слушайте герб и още мизерия, заслужавате си.
81
3
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 77 АнонименЧий? Дори пенсиите се дължат на малкия и среден бизнес! Правителството и администрацията му единствен харчи/преразпределя събраните средства!
80
4
 
13
 
! Отговори
ЕЛИ преди 4 години
как го виждате радев да даде пресконференцитой до сега не е заставал пред журналисти,освен пред василев от панорама с нагласени и обработени въпроси от неговите съветницимного ни и "умен" руменчо
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев настоявал за икономически мерки за народа ... Ей,лицемер мръсен,фиксацията на печалбата какво бе ? Чии интереси обслужваш бе ? Защо наложи вето на спекулата с цените бе !? Соц.мрежи гърмяха от снимки и факти как се спекулира с цени,народа настоя да се спре тази спекула,а ти налагаш вето.Не те ли е срам бе ?!
78
1
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
прдърж. от ком. 67Забележка ! Тинктурата се ползва външно!
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във ФБ се появи снимка от голяма търговска верига - кренвирши " народен" 9.98лв.Честито на печалившите !
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В деня на ветото ,Радев е говорил с Борисов в 10.00ч.и не е дал индикации за акта му по-късно.Според икономист.бг в същия ден Велев и съюза на бизнеса са поискали от президента да наложи вето на фиксацията на печалбата.Ветото не закъснява.А сега кажете чии интереси обслужва Радев.На народа или на чорбаджийте ?
75
1
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 67 АнонименС една дума феновете са Планетарни! пп. накисни за 2 седм. над 60% спирт с пакет мащерка! Разстривай се с така плучената тинктурата всяка вечер преди лягане, вкл и за нервната ти система! Усмивка имаш!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам буркани със свинска мас и картофи от лани сам си ги копах
73
3
 
12
 
! Отговори
K.Коцев преди 4 години
Този криещ се зад маската на "президент" да е доволен,че от немай-къде му изгласуваха най-кофти предложението и да не се надява другите му шашави намерения да минат !До ри и да се получи някога нещо,вече народът разбра колко го е ГРИЖА за състоянието на обикновения гражданин - важното е джобовете на олигарсите да се пръскат по шевовете, за да са доволни ... шефовете им! Пфу-долна работа!
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кървав ли еМалко му е било на твоя чакър това. Ха-ха-ха-ха
71
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е най-упешният премиер управлявал държавата!Заедно с ЕС най-накрая потеглихме към по-светло бъдеще.Пътят ще е дълъг,но поне тръгнахме.Направете справка в годините нзад на отношението на мин.раб.заплата спрямо бензин,хляб,ток,потребителски стоки,дрехи,материали.Кога сте живели по-добре бе ? При Луканов,Виденов,Царя ?Изведе ни от финансовата криза 2008,ще ни изведе и сега.Мерките на шаба са адекватни и навременни,доколкото може да са такива предвид динамиката и неизвестността.
70
4
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Радев безработен съм, вдигни лихвите по влоговете или ми дай повече пари на борсата.