Проф. Константинов: Пикът на епидемията ще е в следващите 20 дни

Смъртността в България била 45% по-ниска от средната за света
1 апр 2020 10:43, Анисия Иванова
222

Математическите модели се използват, за да се ориентираме в процеса, да предскажем как ще се развива и евентуално да видим какъв е резултатът от мерките, които взимаме. Това заяви проф. Михаил Константинов в "България сутрин".

Според него кривата на настоящото заболяване до голяма степен повтаря предишни епидемии.
"Особеностите около този вирус отдавна са известни и те го правят толкова опасен. Смъртността му е висока, но не най-високата възможна. Проблемът е, че хората много дълго могат да го носят без да проявят симптоми", допълни още той.

И прогнозира, че пикът на епидемията ще бъде в близките 20 дни и след това ще затихне.

"И някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на заразените и починалите рязко да спадне, тогава може да говорим за край на това, което ни се случва", каза още проф. Константинов.

По думите му параметрите в България са много добри в сравнение с останалите държави.

"Заразените, да кажем, не са ги хванали всички. По отношение на смъртността сме 45% по-добре от средното за света и от 20 до 200 пъти по-добре от някави много добре развити западни държави", коментира проф. Константинов пред Bulgaria ON AIR.

В момента Китай е на 60-то място по смъртност. България е близо по смъртност да Китай и е на едно от последните места, допълни той.

По думите не само България е с такава ниска смъртност, но всички източноевропейски държави.

Той беше категоричен, че това, което става в Европа и САЩ, е многократно по-лошо от това, което е било в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът ще е, когато каже телевизора. Оттам могат да ви лъжат манипулират още 100 години. Никой нищо не може да провери. Властта е взета от безскрупулни индивиди, които имат за цел просто да останат на власт безкрайно дълго време. След като хората веднъж са се оставили да ги излъжат и уплашат, нататък е лесно.
39
1
 
14
 
! Отговори
по преди 4 години
Пик няма да има на 30 градуса и сухо време вируса загива е установено в югоизточна Азия, но там има висока влажност по принцип.
38
3
 
14
 
! Отговори
Габрово преди 4 години
Премахнете първия град с коронавирус от картата, вече няма доказани случаи,а двете жени са изписани с два отрицателни теста.
37
4
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Тоя погледна в тавана и каза кога ще е пика на глупостта.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Голям герой! А дали ще го преболедуваш или ще те гътне? Откъде знаеш?
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПрогнозаОбщо взето си прав. Много е вероятно и така да стане .Замирисва на биологично оръжие този вирус . Друго обяснение не виждам. Само при война се затварят всички граници.
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А - Ми да свалят мерките...И ако моделът е верен и настъпи масово заразяване, то пак ли те ще са виновни, защото са свалили мерките?Настоящата схема е работеща. Да, изпитват се някои неудобства, но просто трябва засегнатите лица да си направят преоценка на своите нужди, както и на ценностите, които изповядват.
33
2
 
27
 
! Отговори
1 преди 4 години
да смъртността е ниска, защото целият източен блок е ваксиниран, най-малкото срещу туберколоза, която е болест на белите дробове и колкото и да е различно все пак си е вид защита. Доколкото знам нито в по развитите европейски даржъви да не говорим пък за САЩ се поставя тази т.н. БЦЖ ваксина. Може да е конспиративна теория, но има някаква логика.
32
2
 
18
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
значи пикът ще продължи 4 месеца?? егати пика :)
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е много близо до мозъка (ако го имаш) и погледнеш ,как в Турция от 350 заразени за 1 седмица вече са 13 000. Нашите няма да са толкова разбира се ,но никой не може и да прогнозира дори приблизително . За 10 дни в Света бройката скочи с половин милион.Слаба работа, а ?
30
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на заразените и починалите рязко да спадне, тогава може да говорим за край на това, което ни се случва"Видяхте ли сега защо е цялата работа? До септември месец заключени. Само се надявам народът да се дигне още април месец. Предпочитам да го изкарам тоя грип 3 пъти, отколкото 5 месеца да си зеда на ***!
29
6
 
24
 
! Отговори
Прогноза преди 4 години
Пикът ще е около Гергьовден. После ще почнат да намалят случаите. Времето ще се стопли, народът ще полудее вкъщи и ще почне да излиза навън, защото "вече най-страшното отмина". И бам - втора вълна и пак увеличаване на случаите.
28
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нови жертвиВсичко с времето си.Май някои "хора" нямат търпение да видят стотици които чакат на опашка пред болницата ?Голямо желание имате да се разболеят много хора, а ?Карантина ще има поне до края на май в най-оптимистичен вариант.
27
10
 
16
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
Има една истина 15 годишните пубери алчните бизнесмени на България ромите нарушават домашната карантина ходят по улиците на всички градове на България без да осъзнават ще така заразяват с болеста коронавирус друг човек и му отнемат живота.Заради 15 годишните безмозъчни пубери алчните бизнесмени и ромите всички те нарушават законите на нашата държава България и си правят каквото си искат заради всички тях страдаме ние нормалните българи
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега не се беше изявявал като компетентен епидемолог, но успя и това да направи. Страшно кадърен и много принципен. С голям принципен черпак.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една истина 15 годишните пубери алчните бизнесмени на България ромите нарушават домашната карантина ходят по улиците на всички градове на България без да осъзнават ще така заразяват с болеста коронавирус друг човек и му отнемат живота.Заради 15 годишните безмозъчни пубери алчните бизнесмени и ромите всички те нарушават законите на нашата държава България и си правят каквото си искат заради всички тях страдаме ние нормалните българи в
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е необходимо да ни казва, че слънцето изгрява когато и сами можем да го видим.
23
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това наистина е без логика.Да глобяваш за раходка в парка и в същото време допускаш хиляди върнали се от Испания и Италия без тест.
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има пик.Ще се точим със 20 или 30 на ден и това ще е.
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво излиза? Според математическия модел на професора, пикът на епидемията ще бъде в близките 20 дни и някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на заразените и починалите рязко да спадне. Преведено на български, проф. Константинов ви казва, че пикът ще е от близките 20 дни и някъде до края на август или началото на септември? Правилно ли съм го разбрал?