Мародери обират домове, черкви и дори дръвчета

Набезите са в благоевградско село
7 апр 2020 15:52, Ния Христова
33
Мародери обират домове, черкви и дори дръвчета
Снимка: Pixabay
На фона на пълната изолация и извънредното положение, благоевградското село Селище стана жертва на редица кражби. Престъпленията там варират от обири на домове до черкви и земеделски култури. 
 
Местните жители са убедени, че кражбите са дело на хора, които търсят прехрана в условията на тежка криза.
 
В началото на месец март са започнали кражбите в село Селище. Тогава неизвестен извършител посегнал на малък крайпътен параклис като задигнал 5 икони. 
 
"Не мога да си го обясня, това са дребнави хора, какво ще изкара като ги продаде, какво ще изкара, няма ли докъде да стигна, та да купя крадени икони или каквото и да е от черквата", коментира кметът на с.Селище Валери Байрактарски в ефира на Нова ТВ. 
 
Параклисът преди оставал отключен, за да може всеки преминаващ да влезе вътре. 
 
"Там и през деня си работи, щото е пусто, особено сега и движение няма. Лапета, кокошкарска работа. Сигурно са пили и им е дошла смелост да го направят", казват гражданите и кметът.
 
Асен Ерделски е жител на селото, които също се е сблъскал с кражба. Тай закупил дръвчета за орехова градина, но една сутрин, когато отишъл на нивата видял, че дръвчетата ги няма и били останали само дупките. 
 
"Те са нарязани и са специално са обработени. И като пръсках видях, че ги няма. До една две години ще ги видя някъде посадени. Нямам представа дали става дума за едини човек", казва Асен.
 
Преди няколко седмици в селото е била регистрирана и друга кражба, този път от частен дом. Докато стопанинът бил в болница, крадците влезли и откраднали около 4 хиляди лева.
 
И въпреки проблемите в Селище полицията в Благоевград отчита осезаем спад на престъпленията от началото на извънредното положение. Има дни, в които не се случват никакви нарушения на закона. 
 

33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
плановик преди 1 месец
Сега с тая криза,каква работа ще им се отвори на,кафявите стой та гледай,замислен план
27
0
 
0
 
! Отговори
Аре бе преди 1 месец
ша дигнат сейфа за вторични,пак набутвация
26
0
 
0
 
! Отговори
Коба преди 1 месец
По военному трибунала
25
0
 
1
 
! Отговори
Ел.Поаро преди 1 месец
Ало,комисар Гешеф не мой дрема в офиса ами действай,заплата взимаш
24
0
 
9
 
! Отговори
Мераклия преди 1 месец
Аз бях снайперист от един елитен отряд.Знам от опит че снайпер с нощен визйор лекува хора всякакви.
23
0
 
3
 
! Отговори
Да се пазят преди 1 месец
Избиваме ги вече без прочие дано ги опази закона. ***.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До SS

Ти да не мислиш, че апашите не го знаят тоя номер?
21
0
 
10
 
! Отговори
АНТИРАСИСТ преди 1 месец
За мародерите - по мародерски !!!! на кол или до стената по военно временни закони !!!! Никаква прошка и пощада !!!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Apaxi 2
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София,Връбница 1 блок 505,има пейки и всеки ден има поне 5,6 млади момчета.Преди половин час имаше 10 роми .Изобщо не им пука.Гледам вече ги няма,а бабяха повече от час и играеха на карти.Отвисоко не се вижда добре.Дано полицията по често обикаля там,особено ,ако е хубаво времето.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сметка на това полицията пази празните паркове и да не излезе някой от наеленото си място.
17
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Ще ви дам един съвет безплатен от сверата на личн.сигурност!Купете си метална каса,сейф или каквото и да е друго.Захванете го с дюбели за стената на видимо място.Не дръжте пари,докум.и ценности в него обаче.Тях сложете на съвсем друго място,необичайно за всяка логика.Ако не дай боже проникнат външни хора с цел зула ще са заети да отварят или разбиват сейфа считайки че там има нещо за крадене.Ще загубят време.Всеки крадец по света търси бърз удър.Влиза рови взема и изчезва,като заличава следите
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а, *** връзкарски риве от мародери, нали си връзкар уе ганьо? дай им рушвети както си свикнал, нали така се оправяше до сега и изгони способните от държавата и я направи чалгаджийска коч ина в каквото ти харесва да живееш?
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По селата и вилните зони из искърското дефиле в момента е страшно. Вилнеят безнаказано от Батулия нагоре не остан къща да не е претарашена.
14
0
 
28
 
! Отговори
полковник Петров преди 1 месец
Преди няколко дена, колега засегна въпроса за голямата криминална престъпност,корупцията и бюрокрацията. Някакви анонимни побързаха да му начаткат минуси и го нагрубиха....че видите ли в БГ нямало криминална престъпност!?
13
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знае се кои търсят прехрана чрез кражби. Те друго не умеят.
Кога най-после властите ще предприемат логични действия спрямо такива? В условия на извънредно и на военно положение мародерството се наказва знаете как. Като наложат такива наказания поне на неколцина, останалите ще кротнат.
12
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за маскарад? Не вярвам нито една дума изречена от тези двамата.
11
0
 
25
 
! Отговори
One преди 1 месец
Ех тия шведи бе.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромските мародери да отидат в София там има какво да се вземе,пред парламента.Още няма глад в държавата народа седи по домовете си.
9
1
 
39
 
! Отговори
Кво преди 1 месец
Стана бе,Генерале,не можеш да да си озъптиш електората ли ?В Сливен е същото,стада диви животни си ходят по улиците,обират вилите,съсипват труда на хората.