Радев: С Борисов не сме минавали границата, коректив за всяка власт

Президентът настоя за навременни социални и икономически мерки
Обновена: 9 апр 2020 19:09 | 9 апр 2020 18:23, Веселина Йорданова
541
Радев: С Борисов не сме минавали границата, коректив за всяка власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че има взаимодействие и единни действия по редица важни въпроси с премиера Бойко Борисов.

Не мисля, че сме минавали границата, всяка власт се нуждае от коректив, каза Радев в интервю на живо пред bTV.

Според него, когато армията от безработни се множи всеки ден, не е уместно хората да бъдат занимавани с отношенията между двамата.

Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози, в този спектакъл аз няма да участвам, заяви президентът и допълни, че премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да се очакват аплодисменти. Освен това криза не се управлявала със страх и паника. Радев отново настоя и за социални и икономически мерки - навременни, достъпни и безвъзмездни.

Гладният човек помита всякакви ограничения и мерки, каза Румен Радев.

Според него приоритетът на кабинета, който е за инвестиция в инфраструктурни проекти, трябва да се насочи към инвестиция в човешкия капитал.

Президентът подчерта, че не иска да се бърка в работата на експертите. Уважавам ги и винаги съм казвал, че трябва да се спазват препоръките им. Но нека се вслушаме в СЗО, която призовава за тестване и тестване, коментира президентът, според когото сме закъснели с активното тестване.

Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция и изолация, и това е добре. Кабинетът успя да се включи навреме и да активира родната ни промишленост да тъче платове. Това са положителни стъпки. Както и разгърната хиперактивна кампания, каза Радев.

Нямам нужда от личен говорител, който да обявява за смъртта на моя баща, това са лични неща, подчерта държавният глава.

Радев изрази притеснение обаче, че хората могат да нарушат мерките заради продължаващата изолация и поиска поетапно облекчаване и разумно управление на ограниченията. Не критикувам карантината, подчерта той.

"Пуснете Витоша, нима вирусите са повече, отколкото в транспорта", попита президентът и настоя за регулиране в това отношение - както за планината, така и за парковете. 

Трупове, морги, ад, цитира той думи на премиера Бойко Борисов и апелира - нека мислим за психическото състояние на хората.

Президентът изрази опасение от загуба на конкурентоспособност, ако се забавим с мерките и икономическото възстановяване. Масова емиграция за мен е най-лошият сценарий, каза Румен Радев.

Държавният глава каза, че е разбрал от медиите за обявяване на извънредното положение. Не съм се дръпнал аз от съвместната работа, разривът беше моето вето, коментира той, но посочи, че трябва по-широко взаимодействие между институциите.

Президентът призова за спазване на всички мерки за защита и социална дистанция във връзка с предстоящия Великден.

Знам как да се боря, и как да бъда смирен, каза Радев на финала на интервюто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички въпроси ги е чел по 20 пъти.Почва да отговаря преди да е зададен въпроса. Смешен, ***, ***. Такъв театър, такава пародия. БТВ са ми любимци
34
13
 
21
 
! Отговори
е преди 4 години
До СократисПрезидента да си мълчи най-добре, като не може да каже нищо умно.
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политически фанатици. Ужас, все едно съм в 1947 година.
32
13
 
26
 
! Отговори
3 преди 4 години
Само повтаря "трябва това, трябва онова" - ама кажи как да стане де. Само приказва, ама едно конструктивно предложение не чух. Само празни приказки- не било негова работа да казва как. Със САЩ взел да се сравнява- където умират по 2000 души на ден! Да се скрие в някоя миша дупка и да не излиза повече!
31
20
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Президентът никога не е казвал, че е срещу мерките и срещу сигурността на народа! От Шипка той каза, че "вероятно има два щама на един и същи вирус"-единия на тържествата в София, където вирусът е "безопасен" и другият-на Шипка, където вирусът е "много опасен" Тази Алегория не се разбира от едни 80%, които неподготвени скачат да критикуват.Относно другото изказване, че трябват соц. мерки за хората, то това също се доказа от другите държави, които потвърждават същото. Та за какво бяха "плюнките"?
30
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Радев !във всичко каквото казва е прав
29
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Радев играят театър, а бyдалите им се хващат. Доброто и лошото ченге. Част от спектакъла БСП-ГЕРБ = две партии, една цел.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ще се оправим бе. Кога ли? След като ни удари някое торнадо и си дигне надеждните българи които ни управляват
27
1
 
19
 
! Отговори
до 681 преди 4 години
До 681Аз слушам и гледам какво става не само у нас , но и вРусия, Италия, Испания,САЩ.и какви мерки вземат
26
25
 
23
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Президента пак наби шутовете на свинското правителство и сега Борисов ,Дончев,Горанов ще *** на умряло по всички свински медии.
25
8
 
6
 
! Отговори
Кака ви преди 4 години
Браво, 681!
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ква стана тя атовете се хапят магаретата се ритат голям цирк за простолюдието не напразно че на обикновените парии им трябва само хляб и зрелища жив театър в главната роля бойче борисовски и радка пиратка
23
18
 
9
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 4 години
ДРУГАРИ ОТ ГРЕП, СТРАНЖАТА НА БЮРОТО ПО ТРУДА ЛИ Е ВЕЧЕ ?
22
29
 
23
 
! Отговори
681 преди 4 години
Ей, народе имаме Президент ,който малко говори ,но много казва, но няма кой да го чуе! Не се и надявам думите му да бъдат усвоени от пилешките мозъчета на тези ***, които за да докажат "правотата" си висят денонощно във всички телевизии! И бълват потоци от думи, думи и се получава само една цинична и дразнеща логорея!За това не ги гледайте нито слушайте лъжите им!
21
29
 
24
 
! Отговори
сара преди 4 години
Какво не ви харесва в думите на Радев? Или важното е да сме против? Един умен и разумен човек. Казва това, което мнозина отдавна мислят. Но всеки си има своята аудитория според умствения капацитет на мат...риала.
20
12
 
21
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Громене на общо основание, никакви идеи не чух. Да отворим парковете и Витоша, добре де, дай идея как да се осъществява контрола.
19
7
 
7
 
! Отговори
dj dance mashine преди 4 години
Един да мисли за хората а не за църквата че обичал великден.Ако.трябва да сме.точни.тия наистина.е.време.да.се.замислят за психиката.и без.това.някои.на.години са извънконтрол знаят само себеси да гледат въпреки че го уважаваш като човек.та като.се замислим трябва ли.това да продължи не живеем във военно време памдемия пародия това не трябва да продъьжи къде отидоха.веселите неща забавата тия се забравят остава омраза един.друг и стрес това ли искате вас питам господа
18
10
 
7
 
! Отговори
Да се поклоним! преди 4 години
Дошло е време да се смирим и да се научим да уважаваме и двамата водачи на народа,загърбили личните си отношения в името на благоденствието на българския народ!
17
17
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Фуражков стой далеч от г-н Борисов на 2 метра и слушай и изпълнявай внимателно инструкциите за борба против вируса.
16
18
 
28
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А защо не изпълни решението на Щаба и отиде на Шипка? Пускаше бъзици там за политическия вирус бил по силен от коронавироса, защо не продължава да пуска шегички? ***, кукла на конци един от първите клиенти на Трибунала, прави си сметки да организира военна хунта и да заграби властта, за управлява с помоща на щиковете, като издава укази.