Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
17
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Колко време ще се криете ?? Живота не може да спре , някой трябва да работи да произвежда храна , техника !!! Вируса няма да изчезне той е сред хората!!!
68
0
 
20
 
! Отговори
СС преди 4 години
До всички криещи се от вируса , моряците на самолетоносача "Рузвелт " също са заразени макар , че плуват с месеци в океана изолирани !!!
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бялата мафия винаги е била използвана за зло.За справка Хитлер.И сега не е по-различно.
66
3
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Вируса е пуснат и е във въздуха , няма криене и маски !!! Трябва да мине през цялото население , който оцелее добре !!! Криенето няма да ни спаси , а ще умори повече народ от други болести /инсулти инфаркти,спешни операции ,зъболечение кога /???
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По таз статиска се трупат бройки на случаи как заразени по стадии от заразяване с лечение до умиране относно тоз тип обозначен корона вирус въпреки,че има заболявания от коронарен тип,че още няма сведения,данни за различие м/у типовете по същество с квалифициране,класифициране по коит трябва да протичат самите диагнози,лечение не само обявени методично общоприети за клинически пътеки по здравни вноски с фондове,а с нещо как отговорно лично и колективно решение за оздравително лечение с изписани.
64
0
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Някой попита,вируса ще изчезне ли след 13 май.....А някой да е споменавал,че извънредното положение,ще е до 13 май?!
63
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66Абе пич, тия, дето умират са само пенсионери бе. Нито работят, нито деца създават.
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тояги и заплахи няма да стане, пичове.В момента болниците са празни. Десетки хиляди лекари стоят без работа и най-образно си клатят краката. Чакате пик. Ами впрегнете ортопеди, физиотерапевти, патолози хирурзи и т.н. Организирайте курсове за квалификация, да ви помагат за вируса. Опреснителни курсове за интубации, поставяне на системи и т.н.Иначе, не е голяма философия. Някакви специални умения не се искат.
61
1
 
4
 
! Отговори
681 преди 4 години
Лекарите говорят за още 2 седмици затвор, а Урсула (ЕС) иска изилиране на възрастните поне до края на 2020 г.На кого да вярва човек? И в такова лъжовно време, естествено печелят поповете. Интелигентни, грамотни хора, си препращат всевъзможни молитви...
60
1
 
5
 
! Отговори
до някоя си преди 4 години
А ти как мислиш? Директорът на Александровска виждал ли ги е тези неща?
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът ще изчезне ли след 13 май? Не искам да бъда лош пророк, но да не вземем да пламнем тогава?!
58
6
 
21
 
! Отговори
хичо преди 4 години
ЛЕКАРИ ПРИЗОВАХА-ОСТАНЕТЕ СИ В КЪЩИ-ДОРИ ДА СТЕ БОЛНИ-НАШИТЕ БОЛНИЦИ ЛЕКУВАТ САМО ЗДРАВИ ПАЦИЕНТИ-МАКАР-ЧЕ И С ТЯХ СЕ ЗАТРУДНЯВАМЕ МНОГО...
57
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои от пишещите тук се изказват, като че ли догодина няма да има празници.Така ще е наистина за част от тези, които не спазват мерките.
56
2
 
8
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 4 години
някой трябва да им каже-че ако извадят от общия брой доказани заболели- бройката на умрелите+тази на излекуваните-ще получат точния резултат колко пациента имат с вируса
55
11
 
3
 
! Отговори
ffffffffff преди 4 години
Това не го ли разбрахте вече че антибиотиците подтискат вируса и са лечение, даже при дългосрочен прием убиват! Цефтриаксонът обездвижва вируса, остава само алкалната вода да го отблъсне, или много бакелит чист в малко вода, на водата от магазина етикетите никак не отговарят, и пак слагат желязо да развалят водата! Оригиналният антибиотик атакува предимно злото и е слабо токсичен, но продават и зли!
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те повечето лекари отдавна си стоят в къщи и лекуват по телефона.
53
1
 
20
 
! Отговори
Ушко преди 4 години
То на майтап ***, взеха ни и въздуха бре
52
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Вие не сте лекари, Вие сте "ръководители" на търговски обекти.
51
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омръзна ми да плащам сметка, на социалните екперименти на ГЕРБ и ЕС.България не е опитно поле.
50
1
 
13
 
! Отговори
тт преди 4 години
До АнонименДа отгововорността на мазния п...с на Александроска е голяма-краде без да го видят.

Спонсорирани публикации