Откриха шофьора, откарал с такси избягалия заразен с COVID-19 мъж

Той е жител на ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора
Обновена: 15 апр 2020 07:00 | 15 апр 2020 05:48, Елка Василева
45
Откриха шофьора, откарал с такси избягалия заразен с COVID-19 мъж
Снимка: БГНЕС

Полицията откри късно снощи шофьора, който днес е откарал с такси заразен с COVID-19 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора до родното му село Паничерево, община Гурково. Това съобщиха за БТА от прокуратурата в Стара Загора.

Целият ден шофьорът беше издирван. Шофьорът е жител на ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора, живее на ул. "Околчица" и е поставен под 14-дневна карантина. За близо час е бил контактен със заразения с
COVID -19 мъж.

Още по темата

Издирват се хората, с които е бил в контакт днес. Тази сутрин той е бил нает, за да откара избягалият от болницата мъж до ромския квартал в подбалканското село.

Днес изследват всички контактни със заразения мъж от село Паничерево, който по-рано вчера избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията. Това потвърди пред БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова, председател на областния оперативен щаб.

Петима жители от селото са заразени с COVID-19. От полунощ е забранено влизането и излизането от село Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място. Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Хората с постоянен или настоящ адрес в село Паничерево, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 ч. днес - 15 април.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Паничеревокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
X Files преди 4 години
Полицията откри късно снощи шофьора, който днес е откарал с такси заразен...Е, това ако не е превенция - здраве му кажиГледайте малко какво пишете, бе ..... ерудити, такива!
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причината да бягат е ужасното положение в болниците. Първо, държат ги гладни. Храната е някакъв течен бъркоч, наречен супа, но повече прилича на повръщано разредено с вода. Понякога за вечеря дават филия хляб с парченце "сирене" (разбирай евтина имитация от палмоо масло). Не по-малко важна е и хигиената. Тоалетните са мръсни и нормален човек не би седнал на тях.
28
1
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
До АнонименКупена книжка? Тия и книжките си ги берат! Даже ще ти кажата, че "книжка кола не кара!" Професори!
27
1
 
12
 
! Отговори
Едно към едно преди 4 години
Сега ще се дадат една торба пари за тестове на двете махали, за дежурства на лекарски екипи, полицейски постове и т.н. Редно е за компенсация да спрат социалните помощи на жителите на махалите, та да не хитруват друг път, а сами да потрошават главите на такива "бегълци"! А на "бакш.иша" да му вземат разрешителното.
26
1
 
12
 
! Отговори
. преди 4 години
"Полицията откри късно снощи шофьора, който днес е откарал с такси заразен с COVID-19 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора....." Това виц ли е ?Накрая излиза че полиция търсила-търсила и най-накрая , едва вчера успяла да открие човек , който да свърши работата днес...
25
2
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Това е възможно само в провинцията. Кореняците са културни и примерни хора.
24
1
 
7
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
До До 23 Стефан Христов:Вярно е, че съм невръстен - само на 72 /седемдесет и две/ годинки съм.Ама ти как ми прочете коментара, като тия *** вече са го изтрили. Знаех си, че са гъзоблизачи на Бат Гойко...
23
8
 
0
 
! Отговори
До 23 Стефан Христов преди 4 години
Явно си невръстен и не знаеш вече 30 години за кого гласува огромната част от този електорат.Много преди Бойко беше създадена тази,, организация" и ,,спонсорство" драги невръстен мушмороко. И сега Шуменският ,,т.р.о.л.,,кръжок" продължава с агитацията ,ама то ще е докато има пари за такива като теб.България не е държава от 10 години и не гласува само през това време ! Иначе нямаше да ги има Луканов,Попов Доган,Беров,Виденов,Симеон,Станишев,Тройната и Орешарски! Който има мозък-разсъждава и знае
22
4
 
15
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Е тези сега да ги скъсат от бой. Всички страдаме, заради тази престъпна безотговорност.
21
2
 
29
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Въпрос - как таксито е излязло - през КПП-то в посока Ягода или към Нова Загора. Полицаите си проверяват доста усърдно, така че тези мушмороци нещо трябва да се поосъдят и за лъжата, с която са излезли от Заарата. А междуградски таксиметров превоз дали е отчел апаратът или сега не е времето да питам? А онзи дето е избягал защо го връщат в отделението, а не го пратят ( твърди че нищо му няма ) да поочисти канавките между Ветрен и Гурково - да го поодуха вятъра и му дойде малко акъл в главата.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо говореха по Нова за Хасан Адемов в това село?
19
1
 
18
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Направо не е за вярване!Открили шофьора късно снощи, а той днес е откарал заразен.За какво са го търсили?
18
1
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
ДО 20 от 25
17
5
 
5
 
! Отговори
До 21 Източник? преди 4 години
Това ли е важното в,, случаяТ" бе другарю учител?!?! Дребнава душица ,търсеща шоу и развлечение!.....Пълен член -празен мозък!
16
1
 
1
 
! Отговори
проф.Попов преди 4 години
До Анонимен 25 .... Психологически синдром...
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьор,жител на Лозенец?!Тоя ще е най-малко с купена книжка! Бас хващам,че не може да си напише името без грешка!
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли е странно,че вече има няколко човека избягали от "коронавируса"?От какво ли точно бягат тези хора и дали не е заради някакъв вирус,а по други причини?
13
1
 
14
 
! Отговори
Югоизток преди 4 години
До северозападПо пътища м/у селата и лозята няма.
12
3
 
12
 
! Отговори
Източник? преди 4 години
Новината препечатана още на четири места и само на едно от тях посочват като източник дарикнюз. Да знаем кого да упрекнем за поставенияТ неправилно пълен член..."нает, за да откара избягалияТ от болницата"
11
3
 
73
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Аха - и заразеният, и шофьорът, са били от високо-отговорното племе...