5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве

България налага строги мерки за защита от нейонизиращи лъчения
20 апр 2020 11:47,
148
5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е от държавите, която е с много по-рестриктивни мерки от наложените от Международния комитет за защита от нейонизиращи лъчения", каза доц. Даниела Илиева от Фондация "Право и Интернет" по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Екипът на Фондацията работи от 20 години в сферата на телекомуникацията. Илиева обясни, че този комитет дава препоръчителни лимити, а България има още по-ограничаващи. България е от държавите, които се грижат за евентуални неприятни ефекти върху човешкото здраве.

"Експертите ни казват, че няма заплаха за човешкото здраве, защото радиочестотният спектър, в който ще се използват 5G технологиите, няма да бъде по-различен от този, който се използва и за досега съществуващите технологии". Според нея основната полза, която 5G ще осигури, е по-значимият пренос на данни. "Сега всички виждаме проблемите от претоварването на мрежите", уточни Илиева.

"5G е мрежа не се различава по нищо от сега съществуващите мрежи. Тя е едно надграждане и не е заплаха за човешкото здраве", категорична е доц. Даниела Илиева.

Целия разговор вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
5
 
! Отговори
Манца преди 4 години
Поредната корумпирана краста пък нагла.Ходи се гръмни ***
112
0
 
0
 
! Отговори
Шлаф преди 4 години
Не си запознат - честотен диапазон и 5G са две различни неща. За да стане по-ясно - имаме бензин с различно октаново число - 95, 98 и т.н.. Имаме и двигатели с турбо и без турбо. Тези двигатели могат да работят и с по-ниско и с по-високооктанов бензин. Ще има някаква разлика в характеристиките за мощност/въртящ момент/изгорели газове, но реално ще работят.
111
0
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
До колкото съм запознат, 5G честотния диапазон няма нищо общо с предходните 3 и 4G, така че коментиращата лъже като дърта....!"Сега всички виждаме проблемите от претоварването на мрежите"Значи, ако е 5G няма да се претоварват мрежите така ли?Сигурно при прехода от 3 към 4G са твърдяли същото?!Я поразгледайте в тубата и вижте как вече съществуващата система влияе на околната среда! Ще се изненадате!Никакво 5G в България докато не се докаже от независими експерти, че е на 100% безвредна!
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
STOP na 5G .
109
2
 
0
 
! Отговори
Шлаф преди 4 години
Малко по-долу - 125 - съм написал коментар преди около един час. Написаното е пълна глупост, напълно измислено съчетание на "научни"думи. До този момент харесано 4 пъти и нито един не е дал палец надолу :-)Нито пък някой се усети, че шлаф прочетено наобратно е фалш.Е това е нивото на разбиране на масовия гражданин, който е гледал филмче за 5G и е чел Фейсбук.
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До инженераз съм бил радист и много добре знам силното облъчване от радиостанцията в режим предаване,ако протегнеш ръка, държаща ел крушка с нажежаема жичка до излъчвателя,крушката светва с пълна сила,без никакви проводници,а работех на станция с мощност 100 вата.Отделно на локационната станция край братово,работеха само семейни военни с деца,защото стерилизираше хората,и затова приемаха само семейни с деца там
107
3
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 години
Категорична заплаха за здравето на хората. Всичко Китайско (Хуавей) трябва да се маха. Западът може да изгражда тия неща без Китайско участие. Затова е добре, че им бутат кулите. Ще има 5Г но не Китайско.
106
1
 
4
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Тая е сертифицирана по НЛП и е даскал по бизнес етикет !!!
105
2
 
8
 
! Отговори
Шлаф преди 4 години
Защо никой от защитаващите 5G не споменава, че при тия гигахерцови честоти рефракторния коефициент на барометричния интезитет е на порядъци по-висок? И си мислите, че това няма да окаже пагубно въздействие на децата или на хората с нарушен имунитет?
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички, които получават заплати, свързани с технологиите, ще защитават 5G.ЖАЛКОТО е, че тези връзки са по-силни от разума и отговорността към човека, живота и здравето му.
103
6
 
0
 
! Отговори
инженер преди 4 години
До: номер 119Човече, ти сам си противоречиш, ама не го осъзнаваш явно.Да, ако си вкараш главата в микровълновата ще я извадиш сварена.Излъчването от мобилния ти телефон до ухото ако беше с такава зверска мощност като фурната, нали пак щеше да усетиш как ти се вари мозъка? Като легнеш да се печеш на плажа се загряваш много повече, освен това е опасно.Ако има някакво загряване на ухото ти (чисто теоретично), то то е с някакви хилядни ако не милионни от един градус! Не съзнаваш какво говориш.
102
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То така бяха и любителите на конспиративните теории противници на задължителното ваксиниране. Аутизъм предизвиквало, н'ам си к'во предизвиквало... ама сега май ще са първи на опашката за ваксина против COVID-19.Горе, в статията ясно е описано, че става въпрос за НЕЙОНИЗИРАЩА РАДИАЦИЯ!Когато ходите да ви правят рентгенова снимка - ето това е йонизираща радиация и да, тя е опасна. Затова не можете да се снимате за селфи например без причина.Мобилните мрежи са с минимална мощност освен това.
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито 5G и бебета само инвитро
100
1
 
7
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
От някъде копи пеист с неадекватния гугъл превод.. Думи в инфинитивна форма без окончания .. Много статии има, в които се твърди че 5G вреди, тука друго.Лакомията ще ни погуби.
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази да си вкара главата в микровълновата печка и след това ще протече от всички дупки. Микровълните на операторите са същите като в микровълновата печка с тази разлика че от антените на операторите се излъчват с хиляди ватове. Докато печката работи с 500 вата. Хората с по слаба имунна система ги усещат с главоболие а някои и с тумори. Случайно ли нараснаха в пъти раковите заболявания откакто антените ни облъчват. Не нее случайно унищожават ни имунната система.. Бавно но сигурно. Честито.
98
1
 
24
 
! Отговори
кажете преди 4 години
Тази дама работи за фондация. Вероятно подобна на доста други фондации в България с въшно и често пъти неясно финансиране. Та чии интереси защитава тази дама?
97
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Браво на българските закони, които са по-строги от тези на човекомразешките развити демокрации!
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До в грешка сиА, знаеш ли, че видимата светлина се измерва даже в ТЕРАХЕРЦИ?От 380Тхц до 750Тхц е спектъра на видимата светлина.Колко по-опасна е от "невероятните" Гигахерци, според теб?Освен това, знаеш ли, че дистанционното на телевизора ти е с инфрачервени диоди?Инфраред спектъра е от 300 ГИГАхерца до 380 ТЕРАхерца.Колко пъти си закривал диода на дистанционното с ръка, за да си играеш с него???Облъчвал си се с 10-но по-голяма честота и доста по-силен интензитет от 5Г-то.
95
2
 
16
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Такива лелички като почнат да се изказват компетентно ми иде да повърна. Но за пари какво ли не правят. На всеки, който малко отбира от електротехника му е ясно за какво вредно влияние става дума, но щом като тая "експертка" казва, че няма страшно ... направо да строим АЕЦ и готово, сигурно ще ни обясни и за ядрената централа как няма страшно. Егати демагогията.
94
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всяко сгъстяване на антенната мрежа е вредно,а при тая технология това е неизбежно,и ще станем като в микровълнова фурна,не мерси,който има нужда от това да си се облъчва сам,аз нямам нужда от по-бърза и многофункционална микровълнова фурна,сегашното 4джи ми е достатъчно,не искам повече