Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"

Трябват строги наказания за всички дрогирани шофьори
Обновена: 21 апр 2020 14:55 | 20 апр 2020 10:16, Александър Попов
372
Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"
Снимка: Нова тв

Журналистът и телевизионен водещ Милен Цветков беше пометен и убит на светофар в столицата от дрогиран 22-годишен младеж.

В празна и затворена София. Полицаите следят дали се носят маски, пазят парковете, но от джигитите няма кой да ни спаси. А трябва да признаем, че сравнително празните улици през последните седмици се превърнаха в нещо като изпитателни писти за скорост. Всеки от нас е видял поне няколко състезатели през деня, които шофират "като за последно". Дори на места, където има камери.

Още по темата
На мястото на Милен Цветков можеше да бъде всеки от нас, колкото и тривиално да звучи. И най-вероятно щеше да влезе в графата "нелепа смърт". А нито една смърт не е нелепа, тя е следствие на действия или бездействия.

Да, през последните години сме се превърнали в статистици. Броим жертвите, а зад всеки ужасяващ инцидент стои трагедията на едно семейство, приятели, роднини. Съболезнования за семейството на Милен Цветков, отиде си един от алтернативните журналисти и силен глас в медийното пространство. Ще липсва не само на близките му, но и на всички, които са имали възможност да общуват с него, на всички, които по някакъв начин той е бил ментор в професията, на всички телевизионни зрители.

Силно се надявам неговото убийство, защото да те смаже дрогиран шофьор е убийство, а не катастрофа, да не бъде поредното в графа "нелепи".

Всеки ден излиза статистика колко дрогирани и пияни шофьори са заловени от полицията. Не трябва да има прошка за тях. Те са потенциални убийци и наказанията трябва да бъдат адекватни. Трябва и да има обществен натиск. Не само, когато се случи на известен човек.

Случаите не трябва да са статистика, а да има реални действия срещу подобни извършители. Кривата с хора, които се качват зад волана пили алкохол или взели наркотици е възходяща. И тези камикадзета трябва да бъдат спряни заради безопасността на невинни хора.

22-годишен, мощен джип и дрога. Това е смъртоносна комбинация, с която трябва държавата да се справи, а обществото да натиска. Защото през годините сме ставали свидетели на замитане на отговорност, адвокатски врътки и в крайна сметка се насажда чувството за ненаказаност. Хиляди са мненията, че това е поредното "мамино синче, което ще бъде измъкнато от затвора". Други казват, че ако мама и тате не са силни - ще го осъдят строго, за назидание. Нямам против да бъде осъден за назидание. Но утре, когато това се случи на друг човек, да не бъде в статистиката, а да последва присъда като за назидание. Няма друг начин.

Законът предвижда от 3 до 15 години за убийство на пътя, след като си употребил упойващи вещества. Защо е толкова голяма "ножицата" - да обясняват юристите. Все пак това са убийци, макар и зад волана.

Да, подобни трагични инциденти се случват в цял свят и ще продължават да се случват. Но лесно могат да се намалят. От разпространено видео снощи стана ясно, че същият този джип и друг път е нарушавал правилника и е минавал на червено. Но подобни своеволия на шофьори над закона си остават само за клипчетата.

Ако има драстични наказания за тежки нарушения на пътя, могат да се избегнат много инциденти, ще намалеят и смъртните случаи. Но трябва да има желание от властите, полицаите да не си затварят очите, когато на пътя минават коли с определени номера. Зависи и от нас дали сме способни да оказваме натиск.

Защото утре може да сме на мястото на Милен Цветков. От нас зависи дали ще сме част от черната статистика или ще се борим за някаква промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си пълен ***. Какви олигарси ти се привиждат зад Цветков? Точно обратното ще стане, случая ще бъде заметен и лигавия *** на мама и тати ще мине с условна присъда.
250
0
 
26
 
! Отговори
поредно доказателсо преди 4 години
Родените след 90-та и особено около 2000-та са пълни ***.
249
1
 
36
 
! Отговори
роза преди 4 години
Предчувствам по-нататъчния ход на събитията.Сега адвокатите на извършителя ще го посъветват да навежда ниско глава и да си трае,докато мине време и общественото напрежение и възмущение се поуталожи и вниманието на хората се насочи към други събития.Тогава тихомълком ще му извоюват условна присъда,както стана с фигуриста Максим Стависки.Тъй се случват нещата у нас,за съжаление!
248
3
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
третия пътник в джипа е син на депутатаЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ
247
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
майката от ГерП ли е ..питам само ? те са все едни олигарси
246
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекатата са си *** навсякъде. Познавах едно такова *** в Германия с яка кола купена му от мама и тате. Караше като гламаво и още вероятно кара. Ама само там дето няма как да го хванат - извънградско. Чудно, че никой не го е хванал още и не му е взел книжката. Предполагам като си се прибере в БГ кара като тоя мамин синковец (четох, че също е бил студент в Германия). Как мислите дали там си е позволявал да кара така? И що само като си дойдат дома се правят на "велики"?
245
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера се стреснах от смъртта на симпатичния Милен,Бог да го прости,днес вече се тревожа за момчето и семейството му,не че не е виновен - виновен е,трябва момчето да понесе вина и наказание(затвор),но като знам колко мощни олигарси стоят зад Милен и си мисля,дали няма да смажат цялото семейство на това момче или да умре и дали ще се смилят над него изобщо.
244
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами през соца дори беще от 3 до 5 години,сега са го увеличили,това не са малко години за неумишлени убийства,дори са много,в Европа също не са големи присъдите за неумишлено убийство от катастрофа на пътя.
243
0
 
11
 
! Отговори
И нас преди 4 години
Половината са праведници,другата половина обвинители,а затворите недостига!А всички сме май от "Унугугдурите"Само се обвиняваме едни други!Но няма страшно,намаляваме бавно,усетно почти!
242
3
 
30
 
! Отговори
ами преди 4 години
"Законът предвижда от 3 до 15 години за убийство на пътя, след като си употребил упойващи вещества. Защо е толкова голяма "ножицата" - да обясняват юристите.". Алооо,авторчето..тази ножица не я измислят юристите,а законодателите,т.е.хунтата която ни управлява. Юристите само използват тези "ножици": "млад,неосъждан,много се разкайва,обещава,че повече няма да прави така,това е просто една катастрофа,животът е прд него,да не го очерним и него" и т.н.Следва коронавируса и всичко се забравя с времето
241
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе на тази майчица защо са й тези мангизи? Не се ли усеща как е провалила живота на скъпото си дете? Как е създала ***?
240
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"22-годишен, мощен джип и дрога. Това е смъртоносна комбинация, с която трябва държавата да се справи"Да, защото родителите му не са се справили. Провилили са се, но никога няма да го разберат и признаят.В днешно време, за съжаление родителите напълно отказват да възпитават децата си - позволява им се всичко, защото "са деца" и ги чакат "сами да се сетят". После цялото общество им бере гай**лето.
239
3
 
48
 
! Отговори
u преди 4 години
Поредното надрусано мамино синче... Ако в това жалко подобие на държава имаше поне капка справедливост това ла...но щеше да получи доживотна присъда. Ама сега мамчето ще бръкно надълбооооко в банковите сметки за да го спасява. ИЗРОДЩИНА
238
7
 
25
 
! Отговори
Затворко преди 4 години
Учудвам се, при такъв премиер и главен прокурор в София да се продават и употребяват наркотици та това направо е лъжа. Нищо не става в България без тяхно позволение в противен случай конфискация и в затвора. Явно ако това е така значи е трябвало да стане.
237
0
 
42
 
! Отговори
М, да ... И преди 4 години
Трагедия е за всеки родител на който наследниците са наркомани! Ако момчето убиец влезе в затвора това поне ще е оздравяващо знак за обществото
236
0
 
29
 
! Отговори
Намръщен преди 4 години
Чудесна статия. Точно така! Този кошмар трябва да се спре!Отделно, със или без поръчка е бил този случай. Той и шофьорът на Дайана уж беше пил, а после се разбра, че са го заслепили с прожектори на завоя, ама така и се млъкна по въпроса... Така или иначе, за каране с алкохол или дрога в кръвта - най-строги наказания и отнемане на книжка за десетилетие поне! И точно както се казва в статията - ТРЯБВА ОБЩЕСТВЕН НАТИСК!!
235
23
 
16
 
! Отговори
Темида преди 4 години
Щом е за Милен, затвора накелешчето ще бъде 15 години. А ако беше убита обикновена личност, затвор 3 години.
234
2
 
24
 
! Отговори
77 преди 4 години
За съжаление това което се случи с този журналист, се случва всеки божи ден, в почти всяка точка на света. И с никому не познати, и със световно известни или локално известни хора.Мога да изброя тук рок звезди,артисти,спортисти политици и разбира се журналисти.Но не това е целта.Просто в един момент съдбата ти е отредила да бъдеш на грешното место, в грешния момент.Иначе Бог да го прости човека, И дано някой ***, типично по Български да не се опита да извлича някакви дивиденти от случея.
233
2
 
29
 
! Отговори
Ооооо! преди 4 години
Не мога да повярвам - в днес.бг могат да имат и зъбки и да отстояват позиция! Това е нещо ново! Дано се случва по-често.
232
7
 
33
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Според мен този случай ще остане в графа "нелепи"!!!!!!Познавайки методите на работа на отговорните за прилагането реда в държавата!!!!!"процесуалните хватки" ще си кажат думата!!!!В България "превенция" е само "дума"!!!!Не очаквайте "справедливост"!!!!!!Превърнахме се в жалко подобие на държава!!!!!

Спонсорирани публикации