Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"

Трябват строги наказания за всички дрогирани шофьори
Обновена: 21 апр 2020 14:55 | 20 апр 2020 10:16, Александър Попов
372
Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"
Снимка: Нова тв

Журналистът и телевизионен водещ Милен Цветков беше пометен и убит на светофар в столицата от дрогиран 22-годишен младеж.

В празна и затворена София. Полицаите следят дали се носят маски, пазят парковете, но от джигитите няма кой да ни спаси. А трябва да признаем, че сравнително празните улици през последните седмици се превърнаха в нещо като изпитателни писти за скорост. Всеки от нас е видял поне няколко състезатели през деня, които шофират "като за последно". Дори на места, където има камери.

Още по темата
На мястото на Милен Цветков можеше да бъде всеки от нас, колкото и тривиално да звучи. И най-вероятно щеше да влезе в графата "нелепа смърт". А нито една смърт не е нелепа, тя е следствие на действия или бездействия.

Да, през последните години сме се превърнали в статистици. Броим жертвите, а зад всеки ужасяващ инцидент стои трагедията на едно семейство, приятели, роднини. Съболезнования за семейството на Милен Цветков, отиде си един от алтернативните журналисти и силен глас в медийното пространство. Ще липсва не само на близките му, но и на всички, които са имали възможност да общуват с него, на всички, които по някакъв начин той е бил ментор в професията, на всички телевизионни зрители.

Силно се надявам неговото убийство, защото да те смаже дрогиран шофьор е убийство, а не катастрофа, да не бъде поредното в графа "нелепи".

Всеки ден излиза статистика колко дрогирани и пияни шофьори са заловени от полицията. Не трябва да има прошка за тях. Те са потенциални убийци и наказанията трябва да бъдат адекватни. Трябва и да има обществен натиск. Не само, когато се случи на известен човек.

Случаите не трябва да са статистика, а да има реални действия срещу подобни извършители. Кривата с хора, които се качват зад волана пили алкохол или взели наркотици е възходяща. И тези камикадзета трябва да бъдат спряни заради безопасността на невинни хора.

22-годишен, мощен джип и дрога. Това е смъртоносна комбинация, с която трябва държавата да се справи, а обществото да натиска. Защото през годините сме ставали свидетели на замитане на отговорност, адвокатски врътки и в крайна сметка се насажда чувството за ненаказаност. Хиляди са мненията, че това е поредното "мамино синче, което ще бъде измъкнато от затвора". Други казват, че ако мама и тате не са силни - ще го осъдят строго, за назидание. Нямам против да бъде осъден за назидание. Но утре, когато това се случи на друг човек, да не бъде в статистиката, а да последва присъда като за назидание. Няма друг начин.

Законът предвижда от 3 до 15 години за убийство на пътя, след като си употребил упойващи вещества. Защо е толкова голяма "ножицата" - да обясняват юристите. Все пак това са убийци, макар и зад волана.

Да, подобни трагични инциденти се случват в цял свят и ще продължават да се случват. Но лесно могат да се намалят. От разпространено видео снощи стана ясно, че същият този джип и друг път е нарушавал правилника и е минавал на червено. Но подобни своеволия на шофьори над закона си остават само за клипчетата.

Ако има драстични наказания за тежки нарушения на пътя, могат да се избегнат много инциденти, ще намалеят и смъртните случаи. Но трябва да има желание от властите, полицаите да не си затварят очите, когато на пътя минават коли с определени номера. Зависи и от нас дали сме способни да оказваме натиск.

Защото утре може да сме на мястото на Милен Цветков. От нас зависи дали ще сме част от черната статистика или ще се борим за някаква промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
20
 
! Отговори
ццц преди 4 години
Катастрофата си е точно нелепа, което не оправдава извършителя и. А тези дето обвиняват полицаите, да вземат предвид, че политиците ги направиха такива. Вчера показваха филма " В кръг", което е нагледно за това, което написах. И моля всякаквите журнала да спрат да използват неадекватната дума "пометоха" за хора. Хората не са ***, че да ги "метат". А и в конкретната катастрофа се удрят две коли, а Милен не е прегазен пряко.
230
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом си на 22 г ще си носиш отговорност.Канабис се пуши у вас,не се качваш на джип да утрепваш хора !!!22 годишния Кристиан Николов,за теб става дума
229
0
 
35
 
! Отговори
Яница преди 4 години
Това е эрелищна "катастрофа"!!! Нищо случайно няма на тоэи свят!! Дрогираният убиец е летял с космическа скорост с джипа танк!!! Тотално увредено ПОКОЛЕНИЕ!!! Доживотен эатвор!!!
228
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милен беше човек на Зоросоидите и сега ще има вой до небето от всички Зоросоиди,на мен също ми бе симаптичен и мисля,че тази смърт е нелепа,но се питам защо и за останалите избити няма такъв вой и превъзнасяне?Именно заради Зоросоидите България е бедна,ограбена и в лошо състояние,вижте какво пише в Монитор!
227
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задържан е за 24 часа като Волен Сидеров които просто се изказал!
226
1
 
19
 
! Отговори
тото преди 4 години
Винаги, като пострада журналист и гилдията вдига шум - което е нормално. Но, точно журналистите трябва да създават натиск при всеки подобен случай, а не да чакат само тях да ги застигне. Статистиките идват от медиите не от някои друг.
225
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 226 АнонименМного точно !
224
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля се на Господ ,Тръмп да вземе още един мандат!Трябва да се въведе ред и да има правосъдие,а не разни партийни дейци и Зоросоиди, НПО-та,окупирали съда и институциите,да решават съдбата на гражданите ни и да освобождават убийци без присъди и тези убийци да живеят ненаказани сред обществото ни и да вършат нови престъпления!
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 235 ВасилевОстанал си почти без мозък ! Защо не отидеш на тест за коронавирус изглежда те е хванал и действа на мозъка ти
222
2
 
18
 
! Отговори
някой преди 4 години
Охаа сега дебелия Марковски има да потрива ръце, ще го извади с условна, гаранция ;)
221
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефът на СДВР Георги Хаджиев разкри подробности за тежката катастрофа :Лицето причинило катастрофата въобще не се е опитал да спре преди удараНадрусали едно 22 хлапе,дали му пистолет(разбирай мощен джип) и готово
220
0
 
8
 
! Отговори
Milen Cvetkov RIP преди 4 години
Za tezi koito karat piani ili drogirani da nqma uslovni prisudi I minimuma da e 10 godini. Da se vodi umi6leno ubiistvo. Tezi koito se drusat I piqt I karat trqbva da budat sudeni kato ubiici kakto e v normalnite durjavi. Da vidim togava koi 6te smee...
219
2
 
14
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Не само тоя ***, цялата му фамилия трябва да се разследва.
218
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми какво да се направи,като са накацали в съда само партийни назначения,трябва съда да се изчисти от всички партийци и НПО-та,без значение от коя партия са,Зоросоидите и те са там на хранилка във ВСС,всички са окупирали съда и после викат - "Ами що няма праводсъдие?"Ами ей затоваГоляма част от адвокатите и те са на партийна хранилка и закрила,окупирали всичко и после викат - "Ама що така?"Четох какво са правили ВСС и ми се изправи косата от ужас,освободили са убийци без присъда
217
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е ПТП със злополучен край каквито за жалост има много,това си е ЧИСТО УБИЙСТВО.В празна София да те нацелят на сфетофар със 100 км/ч докато чакаш на червено и Джаро не може да избяга.RIP Milene
216
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 227Хайде бе..не било вина на боко....а НА ЧИЕ ПОДЧИНЕНИЕ Е МВР??? А колкото до съда ....почти всички съдии казват - "носят ни негодни доказателства, а искат от нас справедлив съд"!!! НЯКЪДЕ НАРОЧНО опорочават доказателствата, когато такива "мамини синчета" нещо набъркат, а после се сърдим на съдиите!
215
2
 
17
 
! Отговори
Ми той умрял ма преди 4 години
Тихо се сипе белия прах, нежничко щипе ноздрите пак ,а кю седмица лети по булеварда чер, душа да вади на завалия на червеното спрел.
214
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, че повечето хора не следват хронологията на събитията. Миньо Ст., от доста време е в немилост. Имайки предвид фатални те случаи около няколко известни лица в медиите, може да си помисли, че е поръчково убийство. От друга страна виждайки какво се случва по софийските улици е твърде вероятно някакво келешче да си е въобразило, че е батман.
213
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавируса го прибра ! Друго си е да има задръстване очакваите и други коствени жертви
212
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 226Ти като не знаеш нищо... Какво си влюзал да коментираш. Трай си там на село и толкова. Бил в Германия... ***.

Спонсорирани публикации