Eнергия, адреналин... Какво е изпитвал Кристиан Николов след дрогата?

Употребилите наркотици се чувстват сякаш "морето им е до колене"
22 апр 2020 18:35, Красимир Ангелов
194

Само едно хапче амфетамин вдига адреналина многократно. Под въздействието на такъв опиат, според разследващите, е бил и Кристиан Николов във фаталната неделна вечер. Медиците са категорични - амфетамините замъгляват преценката и променят реакциите.

Диpекторът на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-p Владимир Николов разказа за влиянието на наркотика.

Още по темата
"Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зарежда ви с много енергия, зарежда ви със самочувствие и както се казва, морето ви е до колене", обясни той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според разследващите под въздействието на амфетамин е бил и 22-годишният Кристиан Николов, който с джипа си блъсна и уби журналиста Милен Цветков. Хапчето за смелост, предполага се, момчето е взело на частно парти вечерта преди фаталния инцидент. По неофициална информация купонът е бил в местността "Златните мостове" на Витоша, а поводът - рожден ден.

Експертите посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си.

"Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите", разказа още доктор Николов.

Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми. Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира.

"Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик...", обясни докторът.

Д-р Николов посочва, че ако Кристиан беше само под въздействието на канабис, последиците от инцидента може би нямаше да са същите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Василев, да го натаковам на родителката ти.Ти си най-големия копанар, роден от чалгаджийка и таксиметраджия.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевА ти *** гражданин ли си? КАкво мислиш за нас, живеещите зад Атлантика? Или си се омешал с някакви прости съседи, които като теб се мислят за граждани. Толкова ли си елементарен?
99
1
 
2
 
! Отговори
Чико преди 4 години
До Елена ЕфремоваПишете ги по кратки кой да ги чете така бе булка
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По новините казаха, че е ползвал Адренохром? Адренохрома се извллича от кръвта на убити и стресирани деца. От кой го е купил? Абе, какво става в тази "държава"?
97
1
 
12
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 4 години
Харесвах Милен преди да беше модерно. Страшен късмет, че се случи с него точно. Хората чак сега зацепиха, че масово се взимат наркотици. Както богатото синче е пил коктейл, така и ромите с 20 годишни бмв-та са друсани догоре с кристали. Ползват се поголовно. Убиват мозъка. Има множество депутати с такава зависимост. Мозъците им на пихтия. Те и затова говорят по цял ден небивалици.
96
2
 
2
 
! Отговори
Saxon преди 4 години
Трагедия за две семеиства Бог да им даде сили
95
1
 
2
 
! Отговори
ПЛОХАЯ СОБАКА преди 4 години
До ВасилевФОСТАТА , ПИДЕР ДРЪГЛИВ
94
1
 
5
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Рядко ходя с кола в София АмаСрам не срам . Като гледам какво става.Май ще си поръчам ГАЗ ТИГЪР
93
1
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Лятото,Неделята,ако започнат да тестват за наркотици на магистрала Тракия всеки който идва към София от Слънчака 90% са вътре:):):):)А на бас:):):):)
92
16
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Стига сте ревали бе селяни прости!Китайците тръгнаха с прашки да гонят врабчетата и скорците през 80-те години на миналиия век , да не им папкат продукцията, а сега имат G 5 и сега , ще ви изпапкат малките селски мозъци барабар със селския ви провинциален чеиз от едно предприятие и половин рудодобивна мина! Селяни прости, живота е жесток, а вие сте некадърни и всезнаещи!!!Агент Роджър Прайс!ЦРУ!!!
91
2
 
12
 
! Отговори
проф. Ан преди 4 години
Със сигурност последствията нямаше да са същите, ако беше само на канабис. Не оправдавам пушенето и шофирането, но като видях колата на Милен, знаех със сигурност, че тоя е на от кокаин нагоре. То па се оказа вярно. Идея си нямам какво прави амфетата, но от Марадона и вицове знам какво става след употреба на кока. Мацката му е за съседна килия. Винаги, когато съм изпил 2 бири и жена ми ме реже, прибираме се или с такси или с "ти Пий аз Карам". И съм й благодарен всеки път.
90
1
 
0
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 4 години
Мамо, ще ти разкажа в твоя фейсбук как се подиграват с вида на баща ни - чак сега, в пощата, дойдоха 2-3, поне е нещо, които напомнят малко татко - явно за да го видя, ще ми трябват милиони, хайде да са хиляди, но това лято един мед. картон, едно фалшиво братовчедство и дузини чужди мутри , ще ме забравят завинаги.На едно място ще поставя туб. си картон , в един град, да ме потърси Румен, защото нямам физиономия на Мара Лачина и се гордея с това
89
1
 
15
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Защо не се коментира, че също така младежите са нарушили мерките въведени във връзка с вируса. Или те могат да си ходят по домашни купони, а аз не мога да си изведа кучето в парка?
88
4
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Адреналина ни свързва и пак той ни дели.Кристиян живя бързои човека уби.Този тип е завършенна дрогата роб,журналист без късмет,влиза във гроб.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А грозната кака що е тръгнала с детето? То за нищо не става след толкова зоб! Или й е бил такси? И оня, на мозъка, май се е надявал на нещо...
86
3
 
2
 
! Отговори
Нелиякур преди 4 години
Да ни оставите спонсорите, че да не се запознаете с Устава Ни!И сайта е наш! Внимавайте какво пишете!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква енергия какъв адреналин.Бил е на лексотан.Виждал съм човек на лексотан изглрждаше доста сънлив и сякаш с много забавено мислене и реакции... И докато поогледне километражът и докато осъзнае с колко движи и след тва да види през стъклото пред колата как минава пътят и там някъде неква кола е спряла и докато осмисли че трябва да спира ,ама с тая спирачка ли е там отдолу до кракът и през тва време с 100км час джипът е стигнал в другият квартал
84
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Шофирането в България си стана каторуска рулетка.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига сте му дъвкали кокалите на Милен.Ако не за друго, от елементарно уважение към човека.Както и да е загинал - сега е нужно тишина и уважение. А не крясъци и предъвкване на случката.Не го ли разбирате??
82
1
 
4
 
! Отговори
Abe преди 4 години
Аджеба в Брюксел тея работи докладват ли се?Следят ли се?Ами то всичко с европейски пари се е случило.Някой взел кинти за блакото на народа.А ги изхарчил за благото си.То добре ама с тея кинти трепят народа.Баси казуса.Алоооо Еуропатаааа. - спиш ли???Или и там сте същия ?