Борисов бил "добрият вестоносец", здравните власти - лошият

Социолог: Проправя си път притеснението за джоба
62
Борисов бил "добрият вестоносец", здравните власти - лошият
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започва да си проправя път притеснението за джоба. По-отчетливо се проявява икономическата тревога и притеснението за работното място, каза Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл", пред БНР.

Още по темата
По думите му здравната тревога и мобилизацията остават високи, но има тенденция за намаляване, както и започва да си проправя път една по-трезва оценка за различните мерки.

Според него обществото вече не приема мерките, забраняващи пътуването и разходките в парковете.

"Затова политическата власт, малко в разрез със здравната власт, взе решение за разхлабване на ограниченията за парковете", каза той.

Симеонов коментира, че в обществото има притеснение и за демокрацията, но то не е най-силно и това не е само българска тенденция.

"На много места по света сега демокрацията е оставена на по-заден план. Хубаво е, че демократичните инстинкти остават, данните го потвърждават. Не сме загубили чувствителността си на тази тема. Друг е въпросът доколко имаме тук на Балканите чувствителност към демокрация", посочи той.

Социологът заяви, че колкото по-успешни са мерките, толкова по-ненужни изглеждат те на хората. Според него премиерът Бойко Борисов е приел ролята на добрия вестоносец, а здравните врасти са "лошото ченге".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е та какво друго гледаме освен Бойко ! Той е на всеки телевизор ,кога бил на разходка ,кога се прекръстил ,кога закашлял ,кога казал нещо ново и много умно.......
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата!
45
0
 
5
 
! Отговори
Бистришки тигри преди 3 години
Добрата новина е???
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на февруари ВМА си създаде кризисен щаб заради вируса, а два дни по-късно със заповед на премиера Борисов, този щаб беше повишен до сегашния Национален оперативен щаб. Държавен орган не може да се създава с премиерска заповед, така че щаба виси във въздуха, без никакво финасиране, без сайт, без правила за работа и без никакви реални права. Могат само да си приказват пред журналистите. Щабът ли е здравните власти?
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега няма нито една мярка наложена от щаба и не може и да има. Който смята, че не е така да даде номер и дата на заповед на щаба, с която някаква мярка се налага в България.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щабът беше създаден без да има нормативна основа за него и без никакви права с цел да обира всички негативи на правителството и да отклонява вниманието от некадърността на правителството. Ако случайно успеем в борбата с вируса, правителството ще си присвои лаврите. Засега щабът играе ролята на говорител на правителството, а здравните власти изпълняват нарежданията на правителството.
41
20
 
6
 
! Отговори
Факт" преди 3 години
Здравеопазването се ръководи от министъра, а и всички ръководители на "здравните власти" са политически назначени, т.е. няма здравни власти различни от политическата власт.Щабът е меко казано полузаконен и няма никаква власт и не може да налага никакви мерки. Мерките ги налага правителството или министъра на здравеопазването, а Галъп току-що направи анкета дали одобряваме мерките на щаба, което е безмислица и показва пълната им неинформираност.
40
14
 
27
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
А, значи премиера ни е безскрупулен и е готов на всичко за да има власт и да е на власт. Слаб е.
39
3
 
24
 
! Отговори
Слаб е преди 3 години
Няма такъв случай на "приятелски огън" от страна на премиер към щаба му. Това си е чисто предателство.Утре генерал Мутафчийски няма начин да не изкаже своето огорчение. Да те предадат накрая на битката е смъртоносно болезнено и непростимо.
38
0
 
30
 
! Отговори
Я пак за изборите преди 3 години
Кви избори? По Костинбродски образец ли. С 30% изборна активност, купени ромски гета, фалшиви протоколи.
37
0
 
29
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Брифингтатура,гербература, диктатура...
36
12
 
36
 
! Отговори
Измяна в плана преди 3 години
Слаб политик е Борисов. Нали плю плю по президентът, че се противопоставял на щаба и т.н.Изведнъж нагласите му се смениха и еднолично взе да раздава мерки в противоречие на щаба си дето толкова го бранеше от Радев.
35
3
 
24
 
! Отговори
man преди 3 години
Аз пък искам да питам как става заразяване при разходка в парк с маска и ръкавици,и научно колко доказани такива случаи има. Как така може да се блъскам в метрото и рейса, а не може да се разходим с в парка?На следващите избори ще си отнесат последствията
34
0
 
36
 
! Отговори
Изпокараха се преди 3 години
Издънките му започнаха.
33
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не мога да разбера, толкова ли е трудно на един човек да спазва 5 правила.
32
0
 
9
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
иде глад бе. русия и украйна зърно няма да изнасят. *** и конферансиетата му от къде ще вземат фуражно жито за белия ни лебец с тоалетна хартия и кашони? от америка и канада? а дано ама надали.
31
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, представете си - някой ден сутринта пускате новини и този *** го няма. Ще се почуствате ли щастливи поне малко?
30
1
 
21
 
! Отговори
Sd преди 3 години
Т***пия полицай ще каже дали имаш работа или нямаш.Дали можеш да видиш семейството си или не .Кое е неотложно и кое не.ПРОСТОТИЯ.
29
0
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Божееееее! Отврат....
28
1
 
15
 
! Отговори
6 преди 3 години
Ластикът се опъва драги ***. Изпускането ще отнесе доста глави до кръста.