Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните Балкани

Премиерът обяви, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени
Обновена: 6 май 2020 21:25 | 6 май 2020 21:00, Веселина Йорданова
141
Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните Балкани
Снимка: Правителствена пресслужба

ЕС мобилизира много бързо пакет от 3.3 млрд. евро в подкрепа на здравните системи на Западните Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов след участието си в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Тя се проведе с видеоконферентна връзка с фокус върху подкрепата на ЕС за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от COVID-19.

Още по темата
В приетата декларация е записано още, че мащабът на кризата изисква единство и солидарност.

За нуждите на социално-икономическо възстановяване пакетът е от макрофинансова помощ в размер 730 млн. евро и 1,7 млрд. евро помощ от Европейската инвестиционна банка за проекти.

Много път имат да извървят, но радостната новина е, че с колегите се съгласихме и им дадохме път, каза той по повод пътя към ЕС на Северна Македония и Албания.

Борисов посочи, че ЕС напълно подкрепя добросъседството с осезаеми резултати и прочете, че това е също точка в декларацията.

Имаше недопустими за нас изказвания, особено ме заболя за това, че България е фашистка държава, не е спасила македонските, а само българските евреи, това е гавра, подчерта премиерът.

Борисов призова в Северна Македония да си водят предизборната кампания, но не за наша сметка.

По отношение на кризата с коронавируса, той заяви, че пандемията не е приключила и подчерта, че няма мярка, която да не е направена от страната ни.

Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден, коментира Борисов.

Той беше категоричен, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени и така са препоръчали от Щаба.

Премиерът заяви, че е ядосан на сезонните работници, които стана ясно, че са отпътували за Франция и сега се жалват, че имат проблем с френските власти.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
11
 
! Отговори
Тцък преди 4 години
ЕС тепърва ще се опитва да вдигне на крака западните икономики. Не знам тоя къде се бута пак между шамарите.
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са милиардите където бяха спестени преди нова година?
97
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И3врaтнякa пак за пари говори. Разхлабване на мерките в момент на увеличаване броя на заразените. Не му пука за народа и майка си ще продаде само парата да прибере
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щр има ли за още една къща по Испания?
95
4
 
7
 
! Отговори
noname преди 4 години
Цитат от изявлението на ББорисов: "Той беше категоричен, че детските градини и яслите да бъдат отворени и така са препоръчали от Щаба." На него не му пука какво става в България. Важното са "европейските ценности", макар за България във финансово отношение да са 100% загубени. Не сме във финансовата еврозона на ЕС, благодарение и само на ББорисов.Децата в детските градини бяха финансирани от ЕС. Резултатът - някакви продукти за 4-5 лева, много грозно. Аз ги дарих, щото има опция...
94
5
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
Син екран излиза като ти забие уиндилса .На боко му е забила тиквата. Някой да го фрасне да се рестартира ;)
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните БалканиВсе за пари мисли горкия! Не съм пробвал да ям! Има ли някой да ми каже кои банкноти са по вкусни 20лв или 50лв или 100лв!
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много се радваме че сме солидарни с парите на другите народи от европейския съюз, а не казва държавата му колко даде за солидарност след като партийните му бизнесмени присвоиха 4 милиарда от европа
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, ама нас какво ни топлят тия западни балкани? Радва се сякаш на нас дали нещо.
90
3
 
7
 
! Отговори
noname преди 4 години
ББорисов забрави да каже, че е преизпълил плана за 2020. Със силно финансиране през ББР към ЧСИ в извънредно положемние и "безлихвени" кредити, 60/40 или реално 32/68 не работещи механизми.Хич не му пука и се радва на абсолютно неадекватните помощи от ЕС, щото не сме в Еврозоната благодарение на него и на любимите му банки.
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да този е готов да урежда и да се мазни на всички останали, а за България нищо.На трети март Урсула и Мишел дойдоха до България и казаха, за вас честит празник, а на съседите ви от Гърция даваме 700 милиона да пазят външните граници на ЕС.
88
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Това лице на кого е премиер на България или Западните Балкани? Като гледам мисли повече за Западните Балкани от колкото за България. Бас държа, че тия приказки за Северна Македония са казани само на пресконференцията.
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадливо, мазно, просто - бг политика.
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИ ОТ ТЕЗИ ПАРИ ДОРИ ЕДНО ЕВРО НЯМА ДА ВИДИШ ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ОБЛИЗВАЙ КАТО КУЧЕ ПРЕД МЕСАРНИЦА
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остана ли някой, който гледа нова ?
84
1
 
12
 
! Отговори
Б&Б преди 4 години
Ами ще си имат гурбетчиите проблеми на Орли: Францияция иска сезонни работници с постоянно френско жителство, а нашите имали българско... Французите не смятат България за държава "първа ръка".
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безмислен брифинг,загубил ценно ефирно време на слугинската му телевизия-Нова,за да ни сведе до знанието,че ЕС щели да отпуснат 3,5 милиарда лева за западните балкани за медицински нужди.И най-вече да си направи отново реклама,да плюне по президента и да ни светне,че БСП ни били довели до катастрофа,а той видите ли,до просперитет.Добре,че живеем днес,а не сме следващите поколения,където някой негов наследник ще го величае като господ.
82
1
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Това е най радостната новина за боко тиквата когато почнат да идват парите от европа.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Европа следи нещата и има "програма" др Борисов. Изобщо няма да очаква "подкрепата" ви да се съберете та да я подсетите и "подкрепите"! Тя тези пари ще си ги даде безвъзмезно! Оказва се обаче че подобни програми липсват! Евро съюза се има други програми и цели!
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викайте санитарите! Теряем пациента