КТ "Подкрепа" пита - политиканства ли КЕВР?

Над 201 млн. лева ще бъдат върнати на клиентите на топлофикациите
8 юни 2020 22:37, Павел Гълъбов
7

Над 201 млн. лева ще бъдат върнати на клиентите на топлофикациите. Според президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, проблем би имало, ако парите трябва да се върнат наведнъж на всички хора, поради което правилен е средният път.

"Тази КЕВР винаги се е изкушавала, но напоследък още повече се изкушава да се занимава с политика, което не ѝ е работа. Дали някой нещо е изтървал, че когато намалява цената на газта ще се увеличават сметките, дали е направено нарочно, за да разтрепери дрехите на хората - никой не знае", обясни той за "Денят ON AIR".

Манолов коментира за Bulgaria ON AIR и квотите за производство на електроенергия. По думите му това, което се случва в момента, наподобява "класиката, по която са се изкрали предприятията в България".

"На най-големия ТЕЦ на Балканския полуостров му присъждат количество 0. При това са му отнети всички възможности на по-късен етап да се включи. Като са увеличени до такава степен квотите за производство на някои производители, че те не могат технически да произведат количествата електроенергия. Само и само за този ТЕЦ да не остане нищо. Натрупваме ги със задължения, те изпадат в несъстоятелност, след това някой ги взима за 2 лв. В момента, в който някой ги взима, започват да се случват чудеса. "ТЕЦ Марица Изток 2" ще стане в някакъв момент американски ТЕЦ", посочи той.

Според лидера на КТ "Подкрепа", от една страна имаме решение на Народното събрание, което казва, че "държавата трябва да се погрижи да работят ТЕЦ и мините", а от друга страна имаме решението на КЕВР, което посочва обратното.

Димитър Манолов отбеляза, че има възможност нарочно да се фалира "ТЕЦ Марица Изток 2".

"Аз бях в гимназията, когато започнаха да строят "Белене", тази година ще стана на 62 години", каза още Манолов.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 година
КЕВР прави това, което му нареди Бойко Методиев Борисов...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
П-ка крепа е една от многото безсмислени организации за обикновения човек.Има си закони (добри или лоши) за взаимотношенията работещ-работодател.Тия па_ра*зити нанасят само вреда.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 От 2015 до 2019 г. България плащаше 150 долара за 1000 кубика газ. В момента плащаме 160 долара за 1000 кубика. Това са умерени цени.Плюс това , ако бяхме построили Южен поток щяхме да имаме допълнително 20 процента отстъпкаКато си невеж не повтаряй като папагал, промит мозък с клизма отзад
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 Разбира се, че лакеят всякак ще опита да се подмаже да господаря си - Да ви лъсна ли обувките, сър?- Да ви изпера ли смърдящите чорапи, сър?- Ще го излижа вместо вас, сър- Винаги на ваше разположение, сър - с вирнат г в дълбок поклонСлугата си е слуга
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този на хранилка.Ние няма какво даядем,той отишъл за дръвца.Имаме си две шегички- Подкрепа и КНСБ.Чрез техните ползи сме водещив едни класации... Какво е профсъюз Джон? -Хора,продали се в миналото сър.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите мълчат защо България плащаше най-скъпия газ от "братушката" !
1
5
 
10
 
! Отговори
долу ГРОБ преди 1 година
НАЙ-СКЪПАТА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ СПРЯМО НАЙ-НИСКИТЕ ДОХОДИ В ЕВРОПА