Проф. Балтов: Това не е един прост грип, а сложен вирус

Положението не е изтървано, твърди директорът на „Пирогов”
26 юни 2020 09:30, Ния Христова
61
Проф. Балтов: Това не е един прост грип, а сложен вирус
Снимка: БГНЕС
"Крайно време е хората да разберат, че това не е един прост грип. Това е един много тежък вирус, който задължително трябва да бъде лекуван минимум 14 дена в болница до даване на първа отрицателна проба", заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който е в изолация заради контакт със заразени с коронавирус, в ефира на Нова тв.
 
"Ако гледаме какви са всъщност активните случаи, за днес те са над 1800, а тези на лечение в болници са около 21% от тях. Тези, които се нуждаят от интензивно лечение са по-малко от 5%. Всяко нарастване води до увеличаване броя на приетите в болница. Това, че са диагностицирани 166 души е тревожно, но е по-тревожно, ако се регистрират 300. При това положение около 60 човека ще трябва да бъдат приети в болница. Ще се запълни капацитета на болниците", допълни той. 
Още по темата
 
Той смята, че не трябва да се всява паника, защото положението не е изтървано.
 
Професор Балтов обясни, че проблемът в болница "Света Анна" е свързан с огнището на болни в Самоков. Окръжната болница вече не може да смогва, затова в "Пирогов" и "Александровска" приемат част от пациентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
До Киро преди 3 години
Кире, пак не излиза математиката. Напъни се още малко.
14
6
 
5
 
! Отговори
Киро преди 3 години
До 9, четете но не разбирате. 5% ти е смъртността от 20% известни случаи, не от всички случаи. Обяснявам за по-простички хора. Имаме 100 човека общо заразени, 20 са ни известни, от тях 10% имат усложнения 2ма човека от тях умират някакъв нисък процент примерно 5%. 0,1 човека, което е 0,1% от всички заразени 100 човека.
13
5
 
16
 
! Отговори
dssdsdfdsf преди 3 години
До Епизод пореденАми много е просто, но за тези които мога да мислят самостоятелно. Трябва да се отвлече вниманието на хората от снимките с милионите в спалнята на един човек и затова "събудиха" вируса. Съобщават някакви числа на новозаразени какво им е удобно. В Благоевград кмета изследвал повторно служителите дето ги карантинирали и всички излезли здрави. Обаче вторите изследвания не са правени от щаба. Един от двата теста е лъжа и хората здрави, сещаш ли се кой?
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го проумеем, ама по болезнения начин. Някои продължават да пеят одата на глупостта: Няма вирус! Всичко е конспирация! Чипове, Гейтс, 5G, и каквото ви дойде на ума. А на Григор и Джокович им платили по 100 евро да се "направят" на болни.
11
7
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Щом пробите на овцата, козата и папаята се оказаха положителни, значи наистина е сложен :)
10
4
 
12
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Защото да бе забравяме, би данните в момента са от типа, смъртността при умрелите е 100%. Дори вчера излязоха данните за Бургас, че се предполага на база изследвания, че 1% са сесблъскали с вируса, това са около 2000 човек, само за Бургас. Дори да приемем, че в цялата страна данните са подобни, въпреки,че Бургас е слабо засегнат, излиза че около 70 000 в България са били позитивни в даден момент, та не знам защо някои хора реагират, все едно е сигурна смърт.
9
5
 
2
 
! Отговори
До Киро преди 3 години
Кире, пропуснал си математиката. Прочети си пак коментара, молим ти се. Ако 5% умират (сам го написа), как така смъртността е под процент?
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той грипа не е ***, на прости се правят тези които говорят за него пък били те и професори.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чел, чел, недочел. Ситуацията е бай Иван копа с лопатата, а 10 майстора му дават акъл. Ние много обичаме да даваме акъл. Но дали пенизите стават за нещо? Ганча чел, чел, недочел.
6
15
 
3
 
! Отговори
Охо бохо преди 3 години
Тебе като те приемат в болницата с ковид-19 драсни една декларация за отказ от интубация, като си толкова ербап.
5
4
 
15
 
! Отговори
Киро преди 3 години
От кога грип е ***. Има множество типове Инфлуенца и десетки щамове, някои като h5n1 със смъртност от над 40%. Та за какво просто заболяване говори. Ако се погледне цялостната картина, тази настинка и нормална Инфлуенца тип А - h1n1 са съпоставими. Имат идентични симптоми, само дето при Ковид 80% и повече от хората изобщо нямат симптоми и не са болни, а от останалите 20% усложнения имат малка част около 10% и около 3 до 5% умират, това прави 0,1% смъртност от цялостната картина.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За чекмедже вируса ли иде реч?
3
18
 
2
 
! Отговори
Епизод пореден преди 3 години
Какво стана бе, нали юли месец щеше да отшуми вируса - а той набира все по-голяма сила?Какво ли ни очаква когато настъпи есента? По 500 на ден, 20 починали.
2
13
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ама как може ве .. Грипче е ... професора не знае нищо! *** е чел в интернет!
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ти платиха само кажи ?!?