Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хич никой да не стъпи по плажовете !! да се набутат всички селски *** дето са взели заведения под наем и са напълнили мазните *** на концесионера на плажа. а концесионерите са разбира се приятелчета на Тиквата от Банкя още от времето на мутрагенските им години ! да умират всички !!
301
0
 
2
 
! Отговори
Георгиеви преди 3 години
Дидо може да е много як, но докато има такса Барбарон ще подминаваме заведението с презрение.Не искаме да си харчим парите при хора който гледат само как да ни изцицат, без да предложат нещо реално в замяна. НАП специално е уведомен за хиростите, които се случват там с касовите апарати, така че в разгара на сезона такава проверка ви чака каквато не сте и сънували.Докато не мине ревизията няма да може да приемате клиенти.
300
7
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 3 години
ПОЗНАВАМ ЛИЧНО ДИДО-УПРАВИТЕЛЯ НА "КЛУБ 33" НА НЕСТИНАРКА!!!ТОВА Е НАЙ-ГОТИНИЯ ЧОВЕК ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ!!!ПРЕДИ 2Г САМ СПАСИ 2 ПИЯНИ АНГЛИЧАНИ ОТ УДАВЯНЕ В 20 Ч ВЕЧЕРТА!!!Ники ,от Ямбол. .Мога да разкажа на всеки тази невероятна история.ДИДО Е НЕВЕРОЯТЕН ЧОВЕК-УМЕН, ВЪЗПИТАН ,КОМПРОМИСЕН И ВИНАГИ УСМИХНАТ.ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НЕГО И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ Е ПОСТАНОВКА НА МЕСТНИТЕ ,КОИТО МУ ЗАВИЖДАТ.
299
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко още време ще ни занимавате с проблемчето на побоялия софиянец, дето се фука какъв е гъзар, но е клечал на едни тикви с 4-членно семейство и се оплаква, че са му искали пари? Да заминава някъде, където му харесва - никой не го държи на сила. Или се изживява като нап, хеи и каквото още се сетиш? Ако му се разровим в историята и неговата няма да е много чиста.
298
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглите шведи и английските наркоманчета са нормални гости за нашето бетонирано черноморие.
297
2
 
22
 
! Отговори
Нашите идиоти преди 3 години
да си въведат такса -гъзон и да си я пъхат отзад. Дано нито един човек да не им отиде на тези *** плажове. Тези бетонни - мавзолеи да си запазят за тях си. Крайно време е да дойде истинска българска партия и всички бетони да се разкарат от морето!
296
1
 
15
 
! Отговори
dnstuff преди 3 години
Цените от касовата бележка са ОК, само това с барбароните е глупаво и излишно. Заведенията които посещавах предното лято в бг , на всякъде барбарони чадъри и шезлонги бяха безплатни срещу консумация. Трябва глоба за софийската алчна мутра и затваряте на заведението
295
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен всичко изписанео - музиката от Сл. бряг не спира да думка. Така думка, че във Влас се познават песните! Заради шепа хора целият залив не може да отмаря спокойно. Иначе ни убеждават да изберем българското. Е как да стане? Никога!
294
2
 
11
 
! Отговори
има такава патерица преди 3 години
ДОЛУ ГЕРБ И ДПС И ПАТЕРИЦАТА ИМ АЛА БАРЕКОВ-СЛАВЕЙКО ТРИФОНОВ!!!
293
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БИЗНЕСА ПО МОРЕТО Е ГЕРБАВ ОТДАВНА. Явно този човек не е гербер и сега ааа да го разпънат на кръст за сплашване на останалите да слушкат.
292
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващата олигархоклика усвоява милиарди пара а гербо-сарайските медии си измислят топ-новина а именно че в някакво затънтено морско заведение, единичен случай по цялото море някой си въвел такса за седене 6 лева в диапазона от 12 до пет часа. В същото време ЦЯЛАТА страна се презастроява гербоугодно, ПЪЛНА ЦЕНЗУРА, днис влиза в сила Закона за социалните услуги, пак пълна цензура, браво *** НА ВЛАСТТА!!!
291
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре в чужбина или една селски туризъм, отколкото да плащам за стара храна и недотам чисти стаи и накрая да влизам в мръсното море.
290
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-голями наглеци и гнусни печелбари от българските хотелиери и ресторантьори. Не беше връщане в реални (считай напълно измислени) реални граници (Желев), приватизация за стотинки и бонове (Костов), заменки на горски и полски имоти с апетитни крайморски (Орешарски-Станишев) - ОТВРАТИХА ХОРАТА! Очаквам да застроят морета, реки и язовири с наколни жилища.
289
0
 
28
 
! Отговори
Къде се скри ... ? преди 3 години
МИНИстершата с конската физиономия .. ?
288
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само на гръцкоъо чисто бяло морееее
287
0
 
42
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
''Каквото сам си направиш и най-големия ти враг не може да го направи''-след края на сезона,ще поискат компенсация за това,че освен чуждите туристи,са изгонили и българите от морето!
286
2
 
31
 
! Отговори
един преди 3 години
До Ийон Тихи За това пълен боъкот на тези селски хитреци и прос.таци! Пълен напред към Гърция Турция и други екзотики!
285
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А паркоместата как са?
284
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви багери денем?Тия са много неориентирани, явно.
283
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е тоя барбарон и как се почиства?Ананиев им каза още в началото,че ако видят възглавнички по шезлонгите , ще глобяват.Явно РЗИ в Царево дреме.