След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци

Секторът се раздвижил за около десетина дни
6 юли 2020 17:00, Нели Христова
265
След тежкия старт – бум на почиващите в Слънчев бряг и Златни пясъци
Снимка: БГНЕС

След тежкия старт на сезона най-накрая има светлина в края на тунела - 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи, докато само преди седмици те бяха пусти.

Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша.

Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради коронавируса, но са проучили нещата у нас и се чувстват в безопасност, а и цените били добри.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта.

Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

На юг плажовете също се изпълниха с почиващи през уикенда.

Дали от бранша обаче са оптимисти за летния сезон, след като над 40 от големите хотели в "Слънчев бряг" отвориха врати?

Хотелиери обясниха, че в началото е имало много отменени резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли.

В южния ни курорт даже имало хотели с пълна заетост и няма къде да настанят желаещите да почиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
3
 
! Отговори
Ген Минетчийски преди 3 години
С моя писан след 1 седмица отиваме на пясъците...
140
8
 
13
 
! Отговори
от Англиа преди 3 години
Аз съм от село.Работя в англиа и видях свят и са видях с пари.Най обичам да са върна,да запаля голфа и да ида на съне бич.Да похарча някой поунд и после са си правя селфи в завиденията с мацкити.Да са разкърша с фолка и да ударя някой коти.И после да са фаля на село и в англиа..екшан брат ми!Яко слави и прислава!!!купоооонннн йеееее
139
1
 
10
 
! Отговори
До Шопа преди 3 години
Баце, ко се хвалиш с некви умрели скумрии, къде само си ги сънувал. Кажи честно, вярваш ли си сам?
138
7
 
8
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Поздрави от Какао бийч.Поради липса на Шведки за тях две студентки помакини на по 20 години, руси със сини очи.По няколко пъти на ден им правя обстоен преглед с 20см термометър. Едната е миньонче и като ме яхне се върти, като пръскачка на лозе.
137
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По данни 25 30к са ходили в Гърция Юни. Това изобщо не е голяма цифра. По нашето море е пълно с хора от цяла България и всичко е топ.
136
5
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кажи бе екскурзовода,помниш ли кой е Димо Рачев?:):):):)Ясно,но не много ясно е,че можеш да се излезнеш от Слънчака по некви алеи:):):):)
135
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви 30 човека на кръст бе момче :) ХахахаЖивееш в някакъв ТВ филм. Продължавай да живееш така.
134
2
 
18
 
! Отговори
Варвара преди 3 години
Доста държави вече ни вкараха в черният списък, такса че скоро и чартъри няма да има. То си стана ясно, че туристите предпочитат в Гърция въпреки строгите мерки и контрол, които имат там, като влизане през два гранични пункта, тестване, дезинфекция, увеличена дистанция. Интелигентните хора предпочетоха предвидимоста и безопасността на Гърция, пред нагъчканите чалготеки и хаоса у нас.
133
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер е! Бяхме на Златни пясъци 4 дена, а вечер ходихме до Варна да хапваме. Уникално място е станало Варна. Нови ресторанти, паркинги до морето... Браво браво. Пак, ще дойдем. Успех на бизнеса там... Личи си, че хората се работят и се борят с кризата.
132
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да стъпя никога на Бг черноморието.Само като видя на какво са го превърнали....А какви мутри държат хотели,заведения,плажове...../тъ.пи и гро.зни/
131
7
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до132 На тебе ти казах,че още преди 30 години Димо Рачев ми забрани да стъпвам на Слънчака:):):):)Майтапеше се човека де лека му пръст:):):):)Ти знаеш ли кой беше Димо Рачев?:):):):)
130
17
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Като вида некой да напише,че за 2 шезлонга и чадър в Гърция се е уредил с 2 фрапета и 2 бири ми се повръща:):):):)Клошар и:):):)Затова ли се чакат 6 часа опашки на Кулата?:):):)Вчера на Градина на едно заведение изпихме с компанията 600 лв:):):):)И то предимно бири и Бело Вино,защото нещо немаше Пауър(Power}:):):)Долу на Халкидики сме още по-вероломни:)):):)Там калмари,октоподи,скариди,рецина,малматина и пак толко,че и повече:):):)
129
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе "Тонка". Къде е Странджата? С резервен Ник " Позитано"? Да не се е пенсионирал?! А като гледам какви Минуси са ти нацвъкали.Май ве време и Ти да се оттеглиш?-:) Спореше с мен личноЧе от Хотел Кубан идвайки от плажа и завивайки на дясно за Влас.Останах с впечатлението,Че Изобщо не помниш нещата там преди 1989 г!-:) И как да ги помниш? Хлапе си бил още,Ако изобщо си бил роден!-:) Герберски ***!-:)
128
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е гледал новините,току що имаше репортаж от плаж на северното черноморие,30 души накръст.Повода за репортажа обаче беше за кафявата вода която се изливаше в морето,концесионер,шеф на местното РЗИ никой не знае от къде се излива тази вода в морето,може би от там,може би от незнамкъдеси. Мила родна картинка. Който не го е гледал да влезе в сайта на Нова и да изгледа новините на запис. Толкова за нашето море,тотал щета.
127
0
 
18
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Помните ли боровата горичка с огромните шишарки от южната страна на Арапя? Преди две седмици ходих в Гърция, местност Авдира до Порто Лагос. Спрях до същата такава горичка да си събера няколко шишарки за барбекюто и някак си се върнах 25 години назад в спомените си. Беше прекрасно място. Сега там няма горичка, но има подпорни стени и хотел. Питам се трябва ли да ходя на май.ната си за се почувствам добре на почивка?
126
3
 
12
 
! Отговори
бум на глупаци демек преди 3 години
В опитите да спасят хотелите - ще затрият държавата!
125
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого лъжете. В новините на обяд гледах репортажа. 6-7 човека и от тях 2 бяха деца. Камерата даде хотела-пустош. Всички врати, прозорци и тераси бяха затворени. Много сте жалки.
124
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Много грешиш 125 И в Гърция нищо не те спасява от измисления вирус! Да не платиш Ти там за 3 почивки?!-:)
123
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, до месец ще пламне цяла България от КОВ-а, а цените като добият още малко известност, хората ще изчезнат от нашето мило море. Една почивка тука май ще да излиза колкото две в Гърция по това дето го чета последните дни...
122
12
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
Браво! А тия които на инат отиват при Византийците,Нека по 2 дни дремят пред границите и!-:)