Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замислете се кой има интерес да се окървъви протеста и ще ви стане ясно кой е изпратил агитките.Е не без пари естествено.Чекмеджето е дълбоко.
59
9
 
19
 
! Отговори
Един народ преди 3 години
Обаче фекалните медии веднага се активизираха, че някой полицай се порязал докато се бръсне и сега "ранен полицай". Хиляди българи всеки ден по улиците на Републиката - гробовно мълчание, шест души хвърляли кенчета по партийния дом - топ новина, обобщение на топ новината и т.н.Нямам думи, корупцията наистина е на всякъде. Трябва да си спасим държавата преди да е изгнила тотално!
58
7
 
16
 
! Отговори
в западния печат преди 3 години
Открито са обвинили Меркел и Народната партия ,че са си затваряли очите за това какво се случва в най--бедната и корумпирана страна в ЕС....повече какво да говорим за шкафчета ,държавни поръчки ,мутри....и прочие..,
57
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушам ги преди малко по радиото протестиращите от цялата страна Искали промяна - обаче не могат да кажат кой може да смени сегашните
56
9
 
14
 
! Отговори
спешна ОСТАВКА преди 3 години
Алюууу....главните виновници за протестите бай ОНЯ и каскет КАРЕНИН моля ва спрете с агонията и си подайте оставките да мирне България и да няма такива покушения и недай си Боже жертви!!!!!
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП няма откъде да вземе повече гласове Слави Трифонов я влезе , я не Манолова ще вземе един процент и ще си яде субсидията Христо Иванов едва ли ще влезе В провинцията не са чували за него И ГЕРБ пак ще са първи Но ще имат проблем за създаване на коалиция
54
8
 
13
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Време е да дойдат "ЧИСТАЧИТЕ"Да разчистят площада от левите олигофренi
53
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко здраво се е окопал, барикадирал е вратите с нощни шкафчета. Като ги ритнете да ги разбиете, вътре хвърчат пачки навсякъде, все едно сте взривили някой банкомат.
52
2
 
11
 
! Отговори
а комисаря цели преди 3 години
Боса да не си подаде оставката ,защото всички са назначени от боса.....
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В петък една Мутра каза, че се очаква атака на бившия Партиен дом. Той е организаторът на нападението. МВР да вземе да го арестува!
50
5
 
19
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
На който му харесва Борисов---пожелавам от сърце неговите деца и внуци да имат интелекта, възпитанието, културата ,честноста и морала на тиквата....
49
5
 
18
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Гешев и Бойко се опитаха да окървавят протеста!
48
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази сутрин гледах как протестиращите изгониха екипа на една национална телевизия. Скандиранията бяха: "Не ние, а вие сте платени!"
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сами сме си виновни че имаме такава политическа класа Не можем да извадим един нормален човек за водач
46
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Този път герб ще загуби понеже хората разбраха че е важно да се гласуваСамо чрез гласуването хората могат да се справят с купения вот
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея ти кърми черепа за кеф на пРезидента и импексова
44
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Това вече сме го гледали - оставка и след три месеца , пак ГЕРБ печели
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ни помагат американците и правителството да подава оставка.
42
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искали промяна но не могат да кажат кой ще я направи тази промяна Може би ще върнат Божков от Дубай и той ще направи промяната ? Наивни хора
41
5
 
13
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Провокаторите са си техни. Най вероятно от катуна на Нидялку до БНБ. Както Каскета си има готови свидетели така и Тулупа си има готови провокатори. Помним врачката от Банкя какво каза за партийния дом.