Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!

Премиерът: Оставките са депозирани при мен
Обновена: 16 юли 2020 10:54 | 16 юли 2020 09:51, Веселина Йорданова
528
Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството се готви за отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП. След това коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти ще направят кадрови промени в кабинета.

Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата през пролеттта на следващата година, обяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Още по темата
Вотът няма да мине, но промени, ще има, добави вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Служебно правителство, абсурд, тогава ще се подмени протестът, беше категоричен премиерът Бойко Борисов, който нарече президента Румен Радев "фигурант".

Той подчерта и че е абсурдно социалистите да искат вот на недоверие, както и че лицата на протеста нямат капацитета да управляват. Трябва да мислим в чии ръце ще гръмне кризата, настоя министър-председателят по повод на пандемията.

България е правова държава и се движим по правила, депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща, подчерта Бойко Борисов.

Той попита и "кой от тези на площада е по-опитен от нас".

Борисов разкри и че вчера му се е обадил бившият президент Георги Първанов, "идеологически противник", който обяснил как в миналото не сме имали подкрепа навън. "Всички държави вдиггнаха ръка България да влезе в чакалнята и в Банковия съюз. И фигурантът излиза да ни дава оценка и то с обидни епитети", подчерта премиерът.

Сега не трябва да се раздвояваме, трябва да покажем, че управляващо мнозинство има в парламента, подчерта Борисов. Според него, ако милеят за държавата, опозиционните партии, включително "Да, България", трябва да кажат как виждат изхода от кризата и с кого ще управляват, ако спечелят избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на дъното и копае надолу! Дори от съседните държави Румъния, Сърбия, Албания, Хърватска, Словения и Словакия сме поне 2 пъти по зле, средна заплата, но като разходи е точно обратното. Цени европейски, Топлофикация - мародери, но продължаваме да ги храним, а милионите отиват къде? Останалите общински фирми какво става там? Всичко с благословията на правителството. Плащат се млрд. бюджети от които 2/3 остават в партийната каса.
309
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЕ, хайде, дай тогава пример - какви са твоите представи и кой смяташ, че трябва да е на власт? Иначе пак като останалите само плюеш, но не даваш никакви идеи.
308
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отговаряйте, НА ТИЯ *** от днес и българия но аир. Сами ще спрат. Пълно игнориране на ПРОДАЖНИЦИТЕ.
307
2
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 314Исканията на платените протестиращи е ГЕРБ да се махне, да дойде Нянкова на власт, за да може Черепа да се върне спокойно от Дубай, да си прибере иманярското съкровище, да дърпа конците на Фигуранта, Мустака да се прибере от Сърбия, за да окраде още някоя и друга банка, Защо да не се върнат и Галеви, Мая ще ги закриля, нали беше техен човек и говорител...Ето това искат платените с парите на Черепа протестиращи
306
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЦитат: "До Анонимен 308 То понеже хунтата преобладава само интелект"Не ти се разбира какво си написал. Ползвай някаква пунктуация и предлози следващия път.
305
2
 
2
 
! Отговори
метаморфози преди 3 години
Баце е много честолюбив, болезнено честолюбив! Ще протърка някак вота. Обаче очаквам на другия ден, или още същия ден сам да подаде оставка и да изпълни някои от плановете си - Б или В, за които спомена онзи ден.На бас по една бира!
304
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част от народа е с вас.Не се поддавайте на олигарсите.
303
2
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Искахте свобода, ето ви свобода. Всеки да заработи колкото иска и колкото може. Свобода идвала с отговорности ли? Идва!
302
3
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Аз като практик, така го виждам положението: Не харесвам Боко, за мен е безхарактерен и слаб, мекушав толуп. Но пред алтернативата Боко vs Нянкова,----това единствено показва колко ограничен в представите си и откровено гл..в човек си. Но това, че ти си такъв не означава, че и останалите сме. Нали го разбираш това?
301
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 308 То понеже хунтата преобладава само интелект.
300
5
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аз като практик, така го виждам положението: Не харесвам Боко, за мен е безхарактерен и слаб, мекушав толуп. Но пред алтернативата Боко vs Нянкова, бившата седесарка и ръка на Костов, приватизирала Техноимпекс за 2 лв, престъпника Череп, чалгаря Слави, свинаря Гергов и прекупвача на ток Кадиев, избирам Боко и ГЕРБ. Освен това ГЕРБ никога не е бил в коалиция с ДПС, за разлика от БСП, а и уволняват издънките си, пак за разлика от БСП, дето никога и никой не махат, каквото и да става.
299
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не разбрах какви са болежките на протестиращите? Някакви конкретни искания ли имат или просто искат ГЕРБ да не управляват?
298
1
 
1
 
! Отговори
народ преди 3 години
как ли като прокоратурата и заработи да работи за народа да има изимания на имущество фирми на вския крал в тая дьржава сьздаване на произвоство субсидирано от парите на олигарсите които ще се ивземат на за сметка на някои политик а за сметка на народа
297
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Хората мразят Борисов още от Борисов1 правителството. Тогава те реално унищожиха малкия бизнес. А това е наистина гръбнака на икономиката. За една нац. икономика е по-добре да има 10 000 квартални баничарници, с по 5 човека персонал, отколкото един или два огромни завода на Киро Гела. Но за да осъзнаеш горното се иска да си изчел малко повече книги от Винету.
296
1
 
4
 
! Отговори
до народ преди 3 години
Гърция на няколко пъти ги спасяват от фалит поради интересите на спасяващия ги. Тук кой какви интереси има? Те и САЩ са в огромни дългове, но *** ги искай. Само едни определени хора взимат пари, защото са симпатични. Другите трябва да ги заработят.
295
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Кой ли е винове за деградацията в България ?
294
5
 
4
 
! Отговори
ЗЗД преди 3 години
Триглавата ламя/Герб, ОП и ДПС/ е много силна и ненаситна. Тя ще се бори докрай само и само да не изпусне властта. Зад нея са олигарси, прокуратура, медии и много пари. Няма как лесно да се даде след като се засягат много интереси. Платеният корпус за бързо реагиране от гербери, роми и службогонци ще бъде активиран за спасението на хунтата. Ще използват всякакви средства за да разединят хората. Така, че протест до дупка както се изразяваха едни "демократи." Комунистите от Герб са най лошото нещо
293
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До народАко "народът" има твоя правопис, минималните заплати и пенсии, които си написал, са поне два пъти над заслуженото. Ти и средно образование нямаш, ама искаш.
292
4
 
2
 
! Отговори
народ преди 3 години
гьрция данеби да заработват 900 евро пенсия потанали 300 % в дьржавен дифицит но народа не страда като тук там има демокрация
291
1
 
4
 
! Отговори
до 303 преди 3 години
Добре, 500 евро пенсия, разбирам, тези хора са работили цял живот (поне някои от тях). Но отговори ми, като искаш 900 евро минимална, можеш ли ти сам да произведеш 1500 евро общо за работодателя ти, че да не е той на загуба?