Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?

Сред тях са министрите, на които бяха поискани оставките
Обновена: 23 юли 2020 11:11 | 23 юли 2020 10:40, Веселина Йорданова
829
Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в кабинета след заседанието на коалицията. Сред тях са тримата министри, на които бяха поискани оставките - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов.

Здравният министър Кирил Ананиев поема финансовото министерство, а вицепремиерът Марияна Николова - туризма, като ще съвместява ресора с позицията си. Така четвъртият освободен министър е Николина Ангелкова.

Още по темата
На мястото на Младен Маринов е предложен главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов в Министерството на икономиката, в момента Борисов е зам.-министър.

Проф. Костадин Ангелов, шеф на "Александровска болница" ще ръководи здравното министерство. Предложенията за рокади ще бъдат представени още днес в НС. Ще има и сменени зам.-министри, каза премиерът и добави, че някои са сменени още вчера, а други ще бъдат назначени в следващите дни.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора", каза премиерът. Другата причина били действията около протеста в "Росенец" - трябвало да осигурят така протичането му, че да няма скандали.

Борисов каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката имало грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува "за неща, които се случват за раздадени бонуси или грантове в министерството".

Работата ще продължи с приоритизиране на програмата за управление. В понеделник ще бъдат представени финансови и социално-икономически мерки, свързани с пандемията, съобщи още Борисов.

След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат, обяви премиерът. Той посочи, че сега се занимава с правителството, същото било и с други уважавани хора в партията, ангажирани във властта. Контролът обаче в ГЕРБ бил занижен и се допускали грешки.

За протестите в страната министър-председателят каза, че в една правова държава има конституция, има законно избрани органи и всеки има право и на протест.

Борисов коментира накратко и темата за европарите, договорени в Брюксел.

"За изостаналите райони се изчисляват по една формула, където ние дори не попадаме в тях. В същото време се дадоха, като знак от Европейския съюз, близо половин милиард лева за най-изостаналите райони, близо половин милиард лева се дадоха и за опазване на външната ни граница. Убеден съм, че друг не може да ги постигне тези неща", подчерта той.
 
Според него "мечтите на Христо Иванов са да е главен прокурор и да овладее всички". Той посочи и че е против показни акции от прокуратурата, като научил от медиите за арестите на министъра на екологията Нено Димов и други заместник-министри.

"Оттук нататък си има институции, които избират по демократичен път. След това има повторен етап за издаване на указ от президента. Всичко това е извървяно", заяви Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
660
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога Борисов ще разбере че НЕ МОЖЕ да бъде харесван от всички,че винаги ще има такива които безплатно или платено ще го оплюват,ще протестират,БАЦЕ ТОВА Е ПОЛИТИКАТА!Ти не си невинна девица за да ми се впечатляваш толкова от всеки крясък,ЩЕ УПРАВЛЯВАШ ОТ ИМЕТО НА ТЕЗИ КОИТО С ГЛАСА СИ КАЗАЛИ-ТИ ЩЕ УПРАВЛЯВАШ!Ако искат друго ИМА ИЗБОРИ и там се решава!ДОКОГА ще ми се офлянкваш и ще влизате в оправдателен режим,махни Севда не е добър ПР!Или удари по масата,или дай на друг,НЕ СИ МАЙКА ТЕРЕЗА!
659
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА Тиквун !!!!не се крий зад бушоните си !
658
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 703Не повече от общо 500 000 - реални, купени и дописвани в протоколите гласове. Толкова се падат на герберастите, като си сметнеш коректно колко са отишли да гласуват и как са гласували от всички имащи право да гласуват. Шайка !
657
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТИВАЙ В ЦИРКА Борисов клоун да играеш,изложи се пред ЕС И ПРЕД народа си с тези твойте кокошкари министри.Ананиев където дава на медик заплата от 750 лв го назначина икономиката?Вие сте крали с Божков и Горанов много време ама той остана на заплата с 10 000лв в парламента.Твойта лщбовница Караянчева и тя с заплата ГОЛЯМА ЦИРК Е Голям.
656
8
 
13
 
! Отговори
чупка!!! преди 3 години
До ДимитърВсички герберо-комунистически милиционери на Герб вън от България и НС...........
655
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече не е нужно да се коментира,само едно нещо искам да попитам ДОКОГА 1000 ПРОТЕСТЪРАЩЕ ТОРМОЗЯТ 1300000 ХИЛЯДИ ДУШИ,докога няма да можем спокойно да се разходим и повозим заради техните т.н. блокирания А БОРИСОВ??ДОКОГА???Докога едно нищожно малцинство ще се налага над огромното мнозинство,за вашата партия са гласували 1150000 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,тяхната воля и мнение по ли са маловажни от мннеието на 1000,2000,5000 хиляди събрани от кол и вЪже начело на които стоят ОТ КОЛ И вЪЖЕ!!ДОКОГА???
654
12
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Radev song /Rado Shisharkata style/Радев:Корни сбогом,няма вече грипени, джетове,няма НСО, рубли, дронове,няма да ги има...Кой ще ме приспива в родния затвор?... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
653
11
 
5
 
! Отговори
време разделно преди 3 години
До Анонименкомунистите в Русия - убийците на ЛевскиНарода в САЩ - страната на мечтите
652
6
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обаче верно е трудно за разбиране!..:-Същество,което МЕСИ ЗА "енти път" "кабинет" и след има-нема шест месеца е принудено да замесва "НОВ",макар че антуража му е ЕДИН И СЪЩ,..та това същество продължава упорито да "съставя кабинети" ВЪПРЕКИ ЧЕ ГО ДОКАЗА МНОГОКРАТНО,че това е работа,която НЕ МУ Е РАБОТА!!!!!!..аз не го виня!..-Толкова може,такова е нивото му!..Но РАБОТОДАТЕЛЯ му-БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ, ЗАЩО ГО ТЪРПИ,...ей това е загадка за мен..
651
6
 
4
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Искам бЕло, и жена от ceло.Абсциденция ме гони,искам шарени бонбони!Долу Бойко!!!
650
14
 
1
 
! Отговори
изпиха ни кръвчицата преди 3 години
До никога РусияОкупация - превърната в освобождение! По-далече от московците! Турция е наблизо!Майка Турзия е нащия ангел-спасител от руският ботуш! Време е да помислим всички!
649
7
 
5
 
! Отговори
никога Русия преди 3 години
До АнонименПри наличието на 52 идеологии какви славяни можем да бъдем освен с Украйна!
648
12
 
6
 
! Отговори
Кйовеши преди 3 години
Добре е малко да се поуспокоят нещата, че с тея протести само напрежение . Отделно и вируси върлуват въобще тая година е някаква кошмарна.
647
9
 
7
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
РадеФ - рибo...Днес някой от съветниците ти ще спира ли тока в метрото?!?
646
4
 
9
 
! Отговори
ОЛЛА МЕССА преди 3 години
До РибатасевмирисваотглВСИЧКИ ЗАЕДНО! барабар с Боко! И през турско не е било така както при БКП-убийците
645
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ivailoДобре ли сте?
644
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не е с Русия, българите нямат нищо общо с руснаците.
643
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОГОДИНА ГЕРБ ПЪРВА СИЛА, ВТОРА ПРОЕКТА НА ЦВЕТАНОВ, ТРЕТИ ДБ И ПАТРИОТИТЕ. ЗА БСП-РАДЕВ РЕВ ПОСЛЕДЕН.
642
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сминдух енд чесънДа е живо и здраво американското посолство, българите са със САЩ, предателите с Русия.
641
10
 
6
 
! Отговори
Пацu преди 3 години
Къде сте бе протестъри?Сутрин ви е хладно, следобеда пък топло...Лигльoвци черепообразни!