Гешев отчете: Телефонните измами у нас са почти заличени

МВР и Прокуратурата доволни от борбата с битовата престъпност
24 юли 2020 12:03, Красимир Ангелов
146
Гешев отчете: Телефонните измами у нас са  почти заличени
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главсекът на МВР Ивайло Иванов отчетоха резултатите от борбата с битовата престъпност у нас.

"Ако говорим за съвместната работа, касаеща образуване на досъдебни производства и внасяне на дела в съд, говорим за над 550 образувани досъдебни производства от началото на годината за битова и конвенционална престъпност. Внесени са стотици обвинителни актове само за първите 5 месеца на тази година. Над 305 лица са привлечени към наказателна отговорност", обяви главният прокурор и продължи:

"Мисля, че резултатите, които ще бъдат отчетени, ще покажат, че това е правилният подход и че между Прокуратурата на Република България и МВР се изгради добро взаимодействие и партньорство както на централно, така и на местно ниво, взаимодействие с местните структури на властта и други държавни институции. Това води до добрите резултати, които ще бъдат представени в хода на съвещанието".

Още по темата
"Само преди 3 години, ако някой кажеше, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в разумни граници, всички щяха да кажат, че е невъзможно", заяви Гешев на брифинг.

По думите му това е проблем, който засяга най-уязвимите хора от нашето общество – нашите родители, баби дядовци. "Това бяха последните им спестявания", посочи обвинител №1.

Според представените от него данни в сравнение с 2017 година намалението на телефонните измами е 94%, а спрямо 2019 – 90,7%.

В началото на тази година – в период януари – май, става въпрос за единични случаи, посочи Гешев.

Той представи данни и според които преди 10-20 години на ден на територията на страната са регистрирани по 30-тина случаи на кражби на МПС на ден. В момента, днес, има 3 кражби на територията на страната, има дни, в които няма нито една кражба, отбеляза Гешев.

По думите му за последните 5 месеца у нас има спад на кражбите с над 21% спрямо предходните 5 месеца. В някои случаи след действията на полицията и прокуратурата – с месеци няма извършено престъпление в някои населени места, подчерта главният прокурор.

Той благодари на МВР за съвместната работа в последните години и изрази надежда, че това взаимодействие ще продължи и на местно ниво между местните дирекции на МВР и съответните прокуратури.

"Резултатите, които сме постигнали, са безспорни", обяви и главсекът на МВР Ивайло Иванов. "Предстои ни още много труд", добави той.

По думите му е важно по места гражданите да имат чувството за сигурност. Според Иванов превенцията е много важна и действията на органите трябва да е такава, да не се допуска извършването на престъпления.

Главсекът на МВР подчерта, че няма страна, която да се е справила на 100% с престъпността, но по думите му нашата страна е много сигурна и това е благодарени на полицията и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 128 БСП МЕНТЕ ОЛЕМного нещо неразбираемо така ! Омотано, наподобяващо бъртвеж на болен или надрусан мозък ! Да не си избягал от някой психодиспансер ?
116
2
 
1
 
! Отговори
БСП МЕНТЕ ОЛЕ преди 3 години
Месиянеца марсиянец на Десито Радева наречен Станислав Трифонов докато при Иван Костов се подвизаваше в "ТВ 7 ДНИ" според висшия червен номенклатурчик от БКП Любен Дилов-син собствения му джоб бил празен а цесекарчето Слави Трифонов с подарена му седесарска прасенце-касичка от армееца троцкист десен комунист Евгений Дайнов си купил "барселонски имот" в квартал Драгалевци с образцов съсед Иван КостовСелянина "Светът е кръчма" спрял да пие боза та забогатял
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако разбиването на ало измамите е било буквално работа за няколко месеца, как така предишния главен прокурор, който лично назначи каскета, не направи нищо години наред?Струва ми се, че партията мафия просто е пуснала тоя бизнес за да накичи каскета с отличие, и се е ориентирала към други дейности, може и вече да са свършили лудите пенсионери с пари...
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, тия измами определено не става без достъп до финансови и медицински данни, да търсят хора с пари и нарушена умствена функция.Епидемията от ало измами съвпада с встъпването на каскета в длъжност като административен ръководител на специалната прокуратура, където определено би имал достъп до подобна информация.Явно след повишението шайката зарязва ало измамите и се концентрира над атаката срещу Радев, която започна буквално месец след това, с очевидна сериозна и дълга подготовка.
113
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен 112 преди 3 години
Позабравил съм но помня КУЛТОВО интервю на Пеевски по БНРадио от 2014 където каза нещо от сорта:"Аз не съм шефа на държава а страхлив слуга на шефа на държавата защото ако не съм послушко ще свърша като Васил Божков през 2020"Кръстника на МАФИЯТА е СИКаджията от пакистански произход завел Маджо на КС на СДС и туркоислямист Иван Костов с неговата телевизия БТВ и ДПС-арите Христо Бисеров,Йордан Цонев,Красимир Гергов,Прокопиев,Слави Трифонов и близнака му Бойко Борисов че и Кулезич и Диков
112
0
 
1
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
До АнонименNE STE V CAS
111
0
 
1
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
mnogo ste ndmenen gospodin geshev, govorite taka visokomerno, ce ne pristapnicite sa vi vinovni, a naroda. ne iskame takav glaven prokuror koito meri s dva arshina
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ме интересува мен обикновения гражданин че Гешев бил подгонил големите крадци олигарси от прехода и те искат да го свалят за да си спасят кожата? Това си е техен проблем не мой. Мен ми харесва Гешев защото намали битовата престъпност в страната и направи живота на обикновенните хора като мен по-спокоен. Аз не искам да го махат. Браво Гешев. Продължавай все така. Тука пишат за оставка само платени *** на престъпниците или самите престъпници . И някой зомбирани от медиите граждани.
109
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
За това е прав. Но за другите работи - не. Можеше да провери поне приватизационните сделки на днешните олигарси. Като има съмнения за сделки под натиск на нереални цени - да предложи закон за прогресивен данък имоти. Такъв че на практика да отнеме откраднатото.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Каскета нали беше в отпуск до 9 август?!?!Тоя когато го подгонят е в отпуск а после изниква като гъба след дъжд там където му е удобно?!?!Не ви ли е срам с такъв лъжлив главен прокурор бе?!Нямате ли капка себеуважение та търпите Тикви и Каскети да ви подритват като мръсни паррцали???
107
0
 
0
 
! Отговори
Ама в правителството преди 3 години
До фактВсеки член е с единия кряк във затвора!
106
0
 
0
 
! Отговори
едрите риби преди 3 години
До соколзад тях стоят ало-измамниците!
105
0
 
6
 
! Отговори
в нацалото на демокр преди 3 години
Нкой полицай не го интересуваше битовата престъпност, а сега всички ги интересува!
104
0
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Гешка, дават ли ти да разследваш как българският народ плати на Доган 60 милиона, за да му се превежда печалбата на варненския ТЕЦ? Толкова нагли кражби чакат да им мине давността, че си плачем за атомна бомба тук!
103
0
 
0
 
! Отговори
гешеФТ -къртицата преди 3 години
До ДДРОнегСа мо той отвътре им е тарторът! Не се чудете на някакъв талант на ало-измамници!
102
1
 
7
 
! Отговори
ало-измамници на Геш преди 3 години
До ало-измамници!Самия гешев е от ало-измамниците и се е разпоредил да ги прекратят! И Гешев е вътре!
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки че Гешев е обещал да предприеме твърди действия срещу корумпираните бизнес елити, той е избирателен в дейстията си, като не е успял да разследва ролята на Пеевски за фалита на КТБ през 2014 г., четвъртият по големина кредитор в страната, докато преследва с усърдие критиците на медийния магнат, пише европейското издание на Politico.
100
2
 
2
 
! Отговори
gogo преди 3 години
toq GESHEV i pred hora li se pokazva :D
99
0
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Значи вече идва ред и на телевизионните измамници.Ще се оправим скоро, сигурно е!
98
0
 
6
 
! Отговори
Е? преди 3 години
ДоганПеевскиЧекмедже *** АпартаментгейтТам как вървят нещата?