Как се справя българинът в условия на COVID-19?

"Целият ни живот влезе в границите на двустаен апартамент"
26 юли 2020 11:50, Ния Христова
47
Как се справя българинът в условия на COVID-19?
Снимка: Pixabay

Коронавирусът не се повлия от слънчевите лъчи и настъпилото лято, но оказа сериозен ефект върху психиката ни.

Психотерапевтът Ива Руйчева, която е завършила "Оксфорд" и има дългогодишен стаж в най-добрата болница във Великобритания "St Thomas", където наскоро от коронавирус се лекуваше британския премиер Борис Джонсън, сподели за ефекта на пандемията върху хората.

"Това, което трябва да направим, е ясно разграничение между "сам съм" и "самотен съм". Изолацията може да е различна, в зависимост от ситуацията, в която се намираш", казва Руйчева пред Нова тв.
 
"Хората сякаш си казаха - ние тази цена вече я платихме. Въпросът е дали искаме да вземем нещо, след като сме я платили. Искате ли да научите какво ви даде тази изолация", допълни още тя.
 
"Целият ни живот влезе в границите на двустаен апартамент. Аз там съм и професионалния си аз, и детския аз на възрастните си родители, и партньор на партньора ми, и родител на децата ми - и всичко това, седейки на един и същи диван", посочи Ива Руйчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
За съжеление преди 3 години
Трудностите предстоят, есен - зима ще са тежки месеци, много хора ще останат без работа идва и грип, положението не е хубава и трябва да се подготвим за тежки дни....пак!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните журналисти не си дават сметка че ни заливат с безмислено статии по несъществени теми с които ни губят времето.Ние не ставаме по-информирани а напротив, загубеното време в четене на глупости ни отнема от времето да приемаме полезна и смилена информация.Но когато персонала в медиите идва от диви села и паланки с килийно образованиестава ТАКА !!Важното е количеството което пък води до качество НУЛА.
16
4
 
1
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 3 години
В Цивилизована Европа хомосексуалистите имат право да парадират по улиците със хомосексуалната си ориентация!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Когато си селянин по рождение нищо не може да те спре да бъдеш такъв.Произвеждал си сам?!?!АлоУУ, ти да не живееш в 15ти век бе?Или сам си произвеждаш домати през зимата, банани, маслини, блак ангъс и лаврак?!Аман от задръстени ***.П.П. А да се къпеш в добре хлорирана вода си е направо разкош. Тъпан !
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми Ива Руйчева щом е завършила "Оксфорд" а не някой руски университет, то пък какво образование може да получи човек в руски университет, и има дългогодишен стаж в най-добрата болница във Великобритания "St Thomas", където наскоро от коронавирус се лекуваше британския премиер Борис Джонсън (ееееййй Борис Джонсън се е лекува там брееее), а не в някоя мизерна болнца в Сибир, значи може да се вярва 100% на Ива Руйчева, Оксворт е това, Борис Джонсън разби'ш'и, такова сеийнт Томас значи!
13
3
 
3
 
! Отговори
Зузи преди 3 години
Отговорът на този въпрос ни дава цивилизована Европа. Скоро ще бъдем изолирани отвсякъде трите балкански " лъва"- България, Румъния и Сърбия. Та така. Но ние сме най- умните и най- разбиращите от всичко.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста грешно обобщение за двустаен апартамент.Аз от години спрях почивките по бетономорието.Със спестените пари си купих вила 190 кв.м разгърната площ и 4 декара двор.Имам си басейнче, соларни панели, хубава градинка, така че не усещам някакви ограничения.Голяма част от необходимите продукти си произвеждам сам.
11
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Това опит за фейлетон или виц ще да е?
10
14
 
5
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Ама то още ли има хора които вярват в тази глупост?Като видя някой с маска и да ми говори за ковид 19 направо ми идва да му изплющя един да се усвести.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зле се справя, защото няма много разум.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП и СДС концентрираха цялата икономика в София и сега е лесно да се заразяват. Провинцията е икономическа пустиня и няма корона освен от туризма или ако се пренесе от София чрез магистралите.
7
5
 
11
 
! Отговори
Справящ се преди 3 години
ПЕРФЕКТНО се справя!Само да нямаше политици да му пречат и пишман-***...
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф голяма драма... аз работя от вкъщи от 7 години и не съм умрял още.
5
10
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Като ходи по протести и се старае да го разнесе още повече.
4
0
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
а няма вече ЧОВЕЩИНА има студенина някога ЧОВЕКзвучеше гордо СЕГА човек ЗА човек стана вълк в много семейства или мълчът или се карат
3
17
 
11
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Ковида е само в главите на мисирките и мафията окупирала Родината ни!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На въпрос "Какво ще се случи след разхлабване на мерките? доц Мангъров тоговори - НИЩО и нищото взу чу се случи. М.нтчиски -Яко ще ***, яко"... Ако отпаднат всички мерки НИЩОх2=0
1
5
 
17
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
Двустайния апартамент можеш да го замениш с някоя къщичка , в някое село със "затихващи функции", С дворче, където можеш да садиш поне лук, магданоз, защо не и домати, картофи, фасул, Помисли и не се бави! Ще има и други карантини!