Борисов стигна до "Златни пясъци": Чистотата на морето - гарантирана!

Премиерът разгледа новата пречиствателна станция
Обновена: 29 юли 2020 15:29 | 29 юли 2020 15:25, Веселина Йорданова
256
Борисов стигна до "Златни пясъци": Чистотата на морето - гарантирана!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов вече е в "Златни пясъци", където разгледа новата пречиствателна станция в курорта.

Тя ще поеме целия обем отпадъчни води в района, което ще гарантира чистотата на морето, става ясно от профила му в социалната мрежа.

Още по темата
Реконструкцията на обекта струва над 37 млн. лв., като 24 млн. лв. от тях са европейско финансиране.

Пречиствателната станция ще обслужва 72 122 души през летните месеци и 18 000 през зимния период.

В същото време строителството на АМ "Хемус" и "Балкански поток" върви с много добри темпове.

Реализирането на тези инфраструктурни проекти ще даде голям тласък на бизснеса и туризма в цяла Северна България, отбеляза по-рано Борисов при обиколката си.

"Това сме направили. Магистрала "Хемус" върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива, а навсякъде по газопроводите се работи на пълни обороти", посочи министър-председателят.

Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората, заяви още премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Изграждането на пречиствателната станция започва през февруари 2017 г. Срокът за изпълнение, който има два етапа, е до края на 2021 г.

Първият етап, предвиждащ усилване на съществуваща пилотна конструкция №1, е завършен, издадено е разрешение за ползване от 13.02.2019 г.

Вторият етап се изпълнява в момента. Строително-монтажните работи за реконструкция, модернизация и разширение на пречиствателната станция в "Златни пясъци" са завършени.

В момента се правят изпитания при експлоатационни условия и обучение на персонала. По одобрена програма се извършват анализи на пречистената вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Враца вчерашния завод с който се фукаше, показаха по тв, че е в изцяло жилищна зона със жк наоколо и новият булевард ще пречи на единствената жп линия и разширение за Видин и камионите ще минават опасно близо до детски площадки и жилища.
88
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баси тулупа
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези безкрайни негови обиколки и репортажи на мисирките, искат да ни кажат:Не това не е бруталният *** и негодник ,който непрекъснато афишира абсурдната си личност .А мъдрият, загрижен държавник неоснователно оклеветен и оплют.ДОЛУ и ОСТАВКА
86
5
 
5
 
! Отговори
Кой е за ? преди 3 години
България няма нужда от партии хайде да гласуваме референдум за президентска република и да освободим всички партии от политиката и военната прокуратурата да започне разследване за всеки един отделен бивш и сегашен депутат ?
85
16
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Тия които плюят ББ са по-прости и цинични и от него , явно затова все го плюят
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тази година като няма туристи и няма кой да дриска - затова е по чисто
83
3
 
10
 
! Отговори
Бокова Варнеция преди 3 години
Тулупа и Потника изкъпаха ли се във Варненското езеро.Или предпочетоха да карат рафтинг по новия многомилионен булевард.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никога не се предавайте никога, никога, никога, никога; нито за големи, нито за малки неща; нито за значими, нито за незначителни; никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и здрав разум" - Уинстън Чърчил "..Ама то се набутало вече у дупарата и си се такова, и си се върти.Акъл се набива, на умен човек. На *** човек *** се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един ***. Като се трови, като му се *** майката и така нататък".Бойко Борисов
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блиц и Днес не разбрахте ли, че колкото повече ни го показвате и хвалите, толкова повече ще го мразим. Този човек и за каруцар не става, някои го избират за кмет и премиер. Жалко за българския народ щом позволихме 10 г. този нарцис да ни управлява. А герберите как го траят като го знаят какъв е, явно парите и властта какво ли не правят. Добре, че по негово време не са построени АЕЦ "Козлодуй", "Мариците" и др. големи строежи, че щяхме на слушаме възхвали и оди в негова чест ежеминутно.Оставка.
80
3
 
8
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Как така този път не каза *** ни веднъж, и кой колко е ***... ъъъъъъ, трябва тайно да го запишат, че да се разбере. Има хора дето му се кефят на тоз ЧУБАн, явно така си говорят и те !!
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата по отслабнал ми се вижда *** не в тялото а, в акъла
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не се изкъпеш във Варненското езеро бе, толуп!
77
2
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Ей, това е много тежка шизофрения!
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отиде до Марица да види от какво умряха кравите на човека аа кви го интересува
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Варненското езеро къпа ли се Баце?Поляха ли му барем главата с ''чиста'' вода като в базиликата Божо дето го поля?
74
2
 
17
 
! Отговори
Дайте му преди 3 години
Една каруца на тоя и няма да се различава от електората си.Циничен комплексар.
73
2
 
11
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Възпитан и ерудиран мъж е господина с розовата официална фланелка. Мъж, който може да бъде описан като дарен с богат речников запас, с широк поглед върху фонетиката на българския, а и чуждите езици. Мъж, който умее всякакви филологични похвати и езикови колаборации. Да, това е Борисов, човек от чиято гласова палиртра и красноречие само можем да вземаме пример. Изключителен оратор, но не и демагог, запленителен лидер на всеки аристократичен кръжок ко "Дипломатически етикет".
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***,не ви ли е срам бе.Как спите,не знам.Вече няколко публикации за фукните на тоя психопат и нито дума за поредния скандален запис.Но всичко ще ви се върне един ден.
71
3
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
ОСТАВКА
70
2
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
61, магистрали може да има, НО АМ"Черно море" - няма !Не съм протестиращ, работя на морето.Защо не довършат тунела до с.Кошарица ?!Амии ... защото София е далече от морето !Ако София беше на мястото на Бургас напр., щеше и тунела и морската магистрала да бъдат готови ...