Орлов мост остава блокиран, протестиращите не пускат градския транспорт

Представители на Столична община не успяха да ги убедят дори само 2 линии да се пропускат
Обновена: 31 юли 2020 07:36 | 31 юли 2020 07:32, Елка Василева
309
Орлов мост остава блокиран, протестиращите не пускат градския транспорт
Кадър: БНТ

Спокойно е тази сутрин на Орлов мост, където за втора поредна нощ протестиращите останаха на импровизиран палатков лагер.

При тях дойдоха представители на Столична община, които разговаряха в опит да бъде пуснато движението на градския транспорт. Искаме диалог и разбиране, заявиха пред БНТ от Столична община.

Още по темата

Протестиращите обаче са категорични, че няма възможност да бъде пуснато движението на градския транспорт, дори само на част от линиите, съответно две линии.

Гражданите от палатковия лагер са снабдени с вода и храна, а до късно снощи на кръстовището имаше музика, танци и барбекю. Въпреки блокадата в късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко автобуса от линиите на градския транспорт.

Протестиращите не отстъпват от исканията си и заявиха, че ще останат на Орлов мост, докато правителството и главния прокурор не подадат оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стискай Бойко тая власт стискай ,ако не си там на село!
40
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 безработни безделника, които не са внесли и 5 лева в държавния бюджет пречат на хиляди софиянци да отидат на работа. Не знам докога полицията ще търпи тази гавра с всички хора, които пълним държавната хазна с нашия труд.
39
8
 
30
 
! Отговори
Донев преди 3 години
Време е да почнат да играят шамарите плюс солени глоби за тия лигльовци. Къде бяхте на изборите 2017, а?Дремахте ми 3г и 4м и сега ми се сетили да се правят на герои. Няма целия народ да страда от калпазанщината ви! Я, бързо вкъщи!
38
17
 
7
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Айде тази нагла селска мутра няма ли да си ходи
37
7
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Чрез блокадите на практика малка група хора държат за заложници огромно болшинство. До сега блокадите се използваха, като средство протестиращите да бъдат чути от управляващите и от обществото. Сегашният протест взе да придобива по-уродливи форми - груб уличен натиск с ултимативни искания. Имаме и прецедент - диверсия в метрото. Тези методи ми напомнят за нелегалното минало на една от парламентарните партии. Надявам се поне да не вземат истински заложници!
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А представяте ли си,ако на Бойко му писне и си тръгне? В началото на зараждаща се невиждана от столетие икономическа криза + здравна такава(скоро пак ще разпънат полевите легла от резерва в зала Арменец, но този път не за репетиция)? Точно в този критичен момент искате и политическа криза? Защото точно в този момент (7-8 месеца преди изборите) сте решили,че трябва да сменяте властта, за която сте гласували през последното десетилетие? Господи, пази България и българите,те не знаят какво правят.
35
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
***. Явно ще има протест за освобождавне на Орлов мост от партизаните.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, там е барбекюто. Довечера пак ще печем наденици и бира ще се лее! Като на фест е, само музика трябва.
33
7
 
33
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До правилно !Точно така, мислещите хора не искат предсрочни избори, щото разбират какво значи служебно правителство, а не защото са за Борисов! А тикви като тебе си нямат и представа какво ни чака ако сме със служебен кабинет, ако ни връхлети такава криза каквато се очаква! Без бюджет, без парламент, който да реагира, само гладни министърчета на които никой не може да държи сметка!
32
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да ги премахват, с насилие, защото те това искат, да си правят пиар. Искам да им се наложат съответните глоби, актове и да е ясно колко загуби носи всеки ден на блокадите и тарикатите да си платят сметката. За мен това е правовата държава.
31
5
 
36
 
! Отговори
x ae преди 3 години
За разлика от идилията на Орлов мост, целият останал град е ад и търпението на хората СВЪРШИ! Трябва незабавно да се отпуши движението в София!!!!!
30
7
 
39
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Тези екземпляри няма ли да ги изметат накрая. Как си хранят семействата, ако имат такива, или са на хранилка на мама и тате, или някои им плаща. Пречат на хората, които бързаме за работа. С нищо не пречат на управляващите и на главния прокурор, които искат да свалят. Настройват стотици хиляди софиянци, които работят и хранят семейства. Така не се прави протест, с блокиране на гр.транспорт.
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименами събота и неделя що не сте там ами ходите за гъби бе ***
28
5
 
35
 
! Отговори
Станишев преди 3 години
Бате ви Бойко е хитър. Оставя протестиращите мутри да се излагат с олигофреничните си претенции, да тормозят обществото с хепънинг изпълненията си и март месец ГЕРБ ще вземат над 50% от гласовете и ще си съставят първото самостоятелно правителство. Гешев дотогава ще е изпържил всички спонсори на протестиращите.
27
12
 
5
 
! Отговори
правилно ! преди 3 години
Тези със революция ли трябва да бъдат свалени ? Ако герб направят изборите значи ще си наредят картите ще заметат следите ще усвоят парите и ще спечелят изборите ...Нагласените социолог проуч. твърдят ,че хората искат промяна ,ама герб да изкарат мандата..,ако изкарат мандата ще има промяна ,ама на куково лято. Герб смятат ,че едно служебно правителство преди да са замели всичко ще ги разкости ,затова са впрегнали всички ,да искат оставане до края и провеждане на избори от тях.
26
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27И защо да я подава, заради шепа червени божковисти?
25
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги снабдява с вода и храна, тези протестиращи да не са някакви богопомазани?
24
4
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На оръфляка Манол Глишев там му е най-добре:):):)Тези палатки са 5 звезден хотел в сравнение с коптора в който иначе живее:):):)Така на Орлов Мост,ако има бира може да си изкара до Зимата:):):)
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 Що бе, Божков да не би да ви е обещал парици и след изборите?
22
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами оставка и ще се нормализира положението! Два пъти вече е подавал оставка Борисов, сега какво се запъна? Страх го е, че няма да спечели изборите ли? Защото това с мантрата, че "държавата ще се счупи" вече не върви, след като раздаде тия дни толкова милиони в панически опит да загаси пожара!

Спонсорирани публикации