Петима в гладна стачка пред МС, на 58-годишен здравето вече е разклатено

Свободата е над здравето и живота, убеден е един от гладуващите
4 авг 2020 09:25, Анисия Иванова
606

Ден 27 от антиправителствените протести в София започна с палаткови лагери и блокирани кръстовища. Към 2:00 през нощта силен вятър е бутнал част от палатковия лагер пред Министерския съвет.

Това не попречи на гладната стачка на петима души.

Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказа да се съобрази с препоръките от лекаря - да приема поне вода. На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.

"Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Нищо не струва човешки живот или да се рискува здраве, но има идеи, които стоят над тези неща - справедливост, свобода. Тази кауза си заслужава всичко", категоричен бе Владимир пред екип на Bulgaria ON AIR.

Близките му нямат контакт с него, тъй като батерията на телефона му е паднала. По думите на Генов обаче, те знаят защо е предприел гладна стачка. През август 2019 г. отново чрез гладна стачка той протестира 7 дни пред Министерския съвет, ноември месец също търси справедливост.

"Това е третият ми протест. Само с викане през мегафона не искат и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, казват се обещания, които след това въобще не се изпълняват. В България няма държавност. Има закони, които се игнорират, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това съзнателно", сподели още протестиращият в ефира на "България сутрин".

Генов не крие, че се чувства отпаднал и има нужда да лежи. Усеща замайване и нужда от сън.

"Притеснявам се, че не говоря свързано, но съм в добра кондиция. Силен българин съм и затова до момента все още оцелявам", каза той за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Протестиращите започват да психясват. А и да питам: Тези палатки опънати на асфалт или плочки, къде се забиват укрепващите шипове ?Съсипват настилката. Ето причина за арест и съд.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като го гледам може да изкара още месец на запаси.
30
2
 
17
 
! Отговори
xa-xa-xa преди 3 години
Че за какво му е вода нали има бира и алкохол. Тя водата е за миене. Я го вижте какъв е охранен каква гуша само е направил има нужда да по отслабне малко а и кръвното му ще се нормализира. Казвайте по навреме като земе да приритва искам да снимам ще е хит в тубата един *** пукнал ха-ха-ха!
29
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко тиквата е готов да жертва целия народ ,но да не подаде оставка...накрая ще стане цар на ромите...защото ще е уморил българите от глад...
28
7
 
10
 
! Отговори
kkk преди 3 години
Тъкмо ще отворят работа на катафалките да ги приберат.
27
3
 
7
 
! Отговори
Забрави преди 3 години
До АнонименКарадая на образованието, Доган на строителството, Манолова на правосъдието.
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нормален човек няма да гладува. И тоя се прави на Манолова и кликата и изкуфели и побели старчоци в андропауза. Манолова напълно е изкуфяла и използва тъпите майки за протест. Кой им купи буса на тия скубли. Нормалните майки си гледат децата, а тия на кого са ги оставили?
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В разгара на пандемията да се пренебрегват противоепидемичните мерки е осъдително.Като е решил да гладува, си е негово решение.Сега пък лекарите ще разиграва.
24
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашата саможертва няма да ги трогне.Това са оядени,дебелокожи цинични хора.
23
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека света да види безхаберието ,алчността и егоизма на герберас'тките из-роди, оядените *** не се интересуват от хората, ние наливаме в хазната а те си ги харчат за техните бизнеси и хора, другите кучета ги яли...ОСТАВКААААА!!!!!
22
5
 
39
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Преди около седмица писах, че ще се използва сценарият от старите протести и ще започнат гладни стачки. Така и стана. Какъв ще бъде ефекта? Някой вече помни ли Едвин Сугарев и колко дни гладува и какво постигна? А коментарите на червените, му така лекувал диабета си? И сега няма да бъде по различно. Вече съм сигурен, че Отровното трио се оглежда за по-лабилни личности, които на есен да се самозапалят. Защото превратаджиите начело с Радев ще преминат през трупове за да се докопат до властта!
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Недей така с лошо! Не е мракобесен тиранин, президентчетол Просто е руска марионетка, кукла на конци. Мракобесните тирани имат... излъчване, сила, пък макар и тъмна сила. Този няма нищо - чехльовска душица в тяло на льотчик с руска пилотка. За оплакване е, не за омраза
20
3
 
20
 
! Отговори
аз преди 3 години
Да си забърка пъдпъдъчи яйца и да си нареже домати.
19
4
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
За съжаление тези гладуват само на думи, явно и това обстоятелство е включено като клауза в договора който са сключили с работодателите си ... а иначе би било хубаво по един естествен начин да се освободим от тези *** ... !!!
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладуването е право на избор, в неговия случай мсй е доста полезно. В Индия много хора го правят профилактично в тоя му вид и живрят над 100 г.
17
2
 
27
 
! Отговори
Off преди 3 години
Да не пие вода 4 дена - бъбреците му трябва да се скапали вече и да не е между живите. Някакви други течности да не подпийва в палатката?Пак почнаха като на Февруарските протести да ръчкат психически лабилни хора към самоубийства - сега не се палят, ами гладуват.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави + БСП = най-доброто за България!Жан Виденов министър претседател, Румен Гечев финансов министър, нещата ще станат добри.
15
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се очаква Шиши да започне гладна стачка,в знак на защита на шайката ГРОБ и главатарят на мафията Боко тиквата
14
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов - победа на изборите! Той ше ни оправи.
13
3
 
12
 
! Отговори
kkk преди 3 години
Да не яде колко му е. После с колегите ще ги прибираме с катафалките.

Спонсорирани публикации