Акцията срещу палатките - политическа грешка

Била в най-неподходящия момент от протестите
268
Акцията срещу палатките - политическа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията на силите на реда срещу палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища е "огромна политическа грешка", смята Деян Кюранов, доктор по философия.

"Ако не друго, това е изключително сгрешен момент за този политически акт. Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства", коментира той пред БНР.

Още по темата
Според Кюранов у нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата, но тя се е пропукала и се вижда диктаторското лице.

"След като имаме - показаха го агенциите, мнозинство, което симпатизира на протеста, то не излиза на протест, но симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази сутрин това мнозинство ще стане още по-голямо“, коментира още той.

Деян Кюранов е изследовател на политическите процеси в Беларус. Преди президентските избори там той направи аналогия между Беларус и България. "Отровно женско трио" се изправя срещу настоящия президент на страната, обясни Кюранов.

Сега Светлана Тихановская е кандидат на опозицията, което по думите му е "нещо нечувано за Беларус, както и да има митинг от 70 хиляди души".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне 90% от хората искаха вдигане на противозаконните изключително дразнещи блокади на булеварди и ключови пътни артерии - това са фактите г-н розова пеперудке от центъра за либерастия Деян Кюранов.
57
24
 
40
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
На всички е ясно,че тикво-патриотарската коалицийка е с подписан билет за... незабавна оставка.Всички напъни това да се...стопира и отложи са жалки и...смешни.Народа вече му омръзна да го водят некомпетентни и...самозвани водачи с посредствен умствен багаж,които освен да продават националните интереси,друго не правят.Може да сме бедни,но поне да не ни се смеят...навсякъде зад граница на...управленската клоунада.
56
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите действат в сянката, в тъмното.Когато спиш!
55
26
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другия път ще пречем повече.Напук вашата работа и живот.ВИЕ пречехте на НАС.
54
21
 
37
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Това ще да е свърталището на гербетроловете.
53
8
 
58
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Напротив, акцията срещу палатковите лагери бе проведена спокойно, без ексцесии, без излишни тълпи наоколо в този час от денонощието. Най-важното, което показа акцията, е липсата на страх у управляващите да си вършат работата в условията на уличен и медиен натиск, дори тази работа да е в техен ущърб, макар и необходима. Соц. агенциите ги оставете! При тях, който поръчва изследването, той определя и резултатите. От 20 г вече никой не им вярва. Хората от около седмица се обърнаха срещу протеста
52
20
 
44
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Как сте герберасти след комунистическият пленум...Още ли не ви е тръшнала коронката...
51
23
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият герберски център за лижи и пропаганда е впрегнат на пълни обороти да ни убеждава в това, че живеем прекрасно и вождът винаги е прав. Няма да ви се размине. Хората наистина са бедни. Дори и петдесетте лева на пенсионерите няма да спрат протестите.
50
7
 
63
 
! Отговори
E преди 3 години
Еми не е грешка. Всички това чакахме. Много правилно решение си е докторе.
49
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете църквата Св. Неделя червената мафия да не и види сметката отново, вече други полезни ходове нямат.
48
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...
47
9
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След три дена протестът даже няма да е новина номер едно.Отделни простаци още ще свирят и дюдюкат,но реално ги смачкаха като *** и то съвсем законно и логично.Веднъж да се гордея с нашата полиция.То не може само анархия без спазване на законите на държавата.Това не е катун,а държава все пак.
46
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може компроментирани хора да финансират и ръководят метежа. Ето ги:- Васил Божков-поръчков убиец.- Румен Радев-взел пет милиона рушвет от Грипен и сега трябва да ги връща.- Мая Манолова-финансирана от Божков черепа и без да работи притежава имение за милиони лв.- Т.н. отровно трио са маши. Другите маргинали нямат нужда от коментар, включително др. Христо Иванов-Бойкикев
45
9
 
70
 
! Отговори
МКII преди 3 години
Фигурант Радев, още не е измислил какво да каже. Не може само с вдигнат юмрук, трябва и някакви реплики да има.
44
6
 
64
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Не е никаква грешка. Точно така трябваше да се действа.Блокирането на мостове ,магистрали,пътища за дни и седмици е неприемливо. За час...два може,но не и къмпингуване там. Има си институции и площади за протести.
43
4
 
58
 
! Отговори
Разраства се преди 3 години
Световната икономическа криза, а иначе 20 те изгонени от моста кебапчии не са проблем.
42
7
 
70
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Значи да се приложи закона е политическа грешка? Не мисля. Грешка беше че не ги изринаха в ден първи. С булдозери.А това подкрепящо мнозинство не знам къде го видяхте. На всички им беше писнало от задръствания причинени от групичка задръстеняци, които нямат какво да вършат.
41
7
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно навреме махнаха палатките.Нищо не се разраства. Лежащите с бири и кебапчета намаляха до 50-100 човека
40
25
 
44
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Най впечатляващо,защо за миналото на тиквата не пишеш,нищо?
39
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е същества подобни на Мая М. да чувстват празнота в между-веждието и между-крачието при провала на протеста.