Акцията срещу палатките - политическа грешка

Била в най-неподходящия момент от протестите
268
Акцията срещу палатките - политическа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията на силите на реда срещу палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища е "огромна политическа грешка", смята Деян Кюранов, доктор по философия.

"Ако не друго, това е изключително сгрешен момент за този политически акт. Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства", коментира той пред БНР.

Още по темата
Според Кюранов у нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата, но тя се е пропукала и се вижда диктаторското лице.

"След като имаме - показаха го агенциите, мнозинство, което симпатизира на протеста, то не излиза на протест, но симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази сутрин това мнозинство ще стане още по-голямо“, коментира още той.

Деян Кюранов е изследовател на политическите процеси в Беларус. Преди президентските избори там той направи аналогия между Беларус и България. "Отровно женско трио" се изправя срещу настоящия президент на страната, обясни Кюранов.

Сега Светлана Тихановская е кандидат на опозицията, което по думите му е "нещо нечувано за Беларус, както и да има митинг от 70 хиляди души".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
22
 
46
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Чебурашка,а твоята любима тиква,от розово потекло ли е.
37
19
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много точна аналогия е направена между Беларус и България, разликата обаче е, че Баце ни води на там от където Беларусите искат да излязат
36
9
 
61
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Деян Кюранов е от тъмночервеното котило. В зората на демокрацията заедно с други отрочета на червената номенклатура като Соломон Паси и Александър Каракачанов се правиха на зелени, но след това не можаха да се разберат кой са бъде лидер и се разделиха. Син е на Чавдар Кюранов, социолог, който навремето обикаляшу и лйжеше, че президента Младенов не е казал:"По добре танковете са дойдат", а "По добре е Станко /Тодоров/да дойде"!
35
6
 
61
 
! Отговори
Най впечатляващо преди 3 години
е как вестник Дневник, Бивол, Свободна Европа, DW само преди една година правят разследвания по същите тези афери заради които днес "народа протестира" и там подробно разказват за мутренското минало на Божков, на Златананови, на Манолова. Днес изведнъж са им първи приятели и говорят точно обратното изкарвайки престъпниците светци. Нима това е силата на парите?Не се ли сещат че в нета стоят архивите със собствените им разкрития? Ситуацията е абсурдна!
34
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ц, ц, ц-аман от сади-сти!-Не, че има нормален психически философ.Всички нормални хора си отдъхнахме.Всеки нормален човек иска спокоен живот особено на фона на пряка заплаха за здравето, каквато е КОВИД епидемията.
33
2
 
42
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До пияница мистикох .. разсмях се с глас за камилата. :D Благодаря!
32
9
 
63
 
! Отговори
zdg преди 3 години
АКо някви такива платени от Черепа отидат да клечат пред Кремъл, на Червения площад -точно лед 5 минути ще бъдат в някоя колония в Сибир....
31
4
 
67
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Софийска баницаЧовекът вече 7 ден не е пил вода и скоро смятат да дойдат от Гинес да видят това чудо с очите си и да го впишат в книгата като първия човек-камила :)))
30
30
 
46
 
! Отговори
със сигурност преди 3 години
Много платени драскачи на ГЕРБ има тука
29
6
 
71
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Само като чуя някой като тоя, дето бил член на "Екогласност" да ми говори как някакви маргинали, алкохолици, отишли за мафиотските левове на Черепа и да поркат яко и ми става ясен. Още повече като се употребяват заучени и използвани от БСП кухи фрази като"фасадна демокрация", "лицето на диктатора". Сигурен съм и че е голям фен на Фигуранта
28
8
 
74
 
! Отговори
Софийска баница преди 3 години
Оня с гладната стачка плати ли си осигуровките или смята цял живот да живее на гърба на работещите хора и да ги затруднява да ходят на работа, като лежи по цял ден на някое крътовище или площад.
27
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиди опъни палатка пред Белия дом, там ще те черпят със рахат локум и ръжено кафе. Ай сиктир бе.
26
23
 
37
 
! Отговори
До 26 Чиновник преди 3 години
" Чиновник"! Ах! Как звучи гордо по герберски! Ти си от тези дето им увеличиха заплатите от герб с 30% за да защитават хунтата.
25
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде поредния ентелеген учи полицията как се въдворява ред, без насилие. Сигърно никога в живота си не се е сблъсквал с физ. агресия, а ако,то е бягал далеч, но раздава ум.Само дето в полицията има достатъчно умни и подготвени специалисти, които да разработят операцията, отчитайки фактори, на които дървения философ, никога няма да обърне внимание. Редовия полицай който виждат камерите е изпълнител. Понякога се справя добре, понякога нещата не са съвсем гладки, но за цялостния замисъл, 6+
24
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой експерт от школата на Мадуро, доктор по мозъчните науки няма ли да даде компетентно мнение за палaтковия лагер на катунарите.
23
33
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО СИ ЗАМИНАВА ЗАЕДНО С ЦАЛАТА КРОДЛИВА И ПРЕСТЪПНА ШАЙКА И НЕ САМО ТОВА СЪД И ЗАТВОР.
22
7
 
72
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Тия кeлeши трябва да се радват, че именно полицията, а не гражданите им раздигнаха свинщините от кръстовищата. Защото срещу тези 50 безделника, които по цял ден лежат по кръстовищата, стоят няколко милиона силно изнервени граждани и беше въпрос на няколко дни да отидат и да им счупят главите.
21
2
 
58
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До санчопредлагам да излезеш на протест за това, че не си ... милионер! Общо взето ще е със същият успех :D
20
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква демокрация и репресии... Отидете и запушете някоя главна улица в Лондон например, точно след 15 минути идват бусовете и приключва всичко. Лично съм го виждал. Простестирането е право на хората, но не може един бивак от 15 човека да се кюпнат и да блокират София. Едното няма общо с другото.
19
7
 
73
 
! Отговори
Глас преди 3 години
Благодаря на органите на реда, че си свършиха работата и разчистиха няколкото десетки? граждани , самопровъзласили се за "глас народен" и ограничаващи правото ми на свободно придвижване! Има закони , има и ред. Идват избори - гласувайте.