За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

Отново яйца полетяха по сградата на Министерския съвет
Обновена: 17 авг 2020 21:01 | 17 авг 2020 21:00, Красимир Ангелов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 40-та поредна вечер в "Триъгълника на властта" в София се провежда протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Остават блокирани 3 важни кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад "Независимост" и край Софийския университет.

Още по темата
По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското присъствие е засилено.

Недоволните отново хвърляха яйца по сградата на Министерския съвет и обявиха, че нямат намерение да дадат 2 седмици спокойствие, за което призова по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

В късния следобед при тях пристигна здравния министър проф. Костадин Ангелов, който разговаря с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА ЛУКАШЕНКО ОСТАВКА НА РАДЕВРУСИЯ ВРАГ НОМЕР 1
111
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоооооо, Радеф!Кефиш ли се, че разпали гражданска война?Или сега си зает - дават ти банкет във Варна?
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 175Приятелю, нека да пробват, това чакаме...
109
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи, готви ни се реставрация на мутренските времена от 90тте години на 20 век. Терористите - окупатори имат същия манталитет и поведение, като мутрите от 90тте години на 20 век. За мен е ясно, че някой умишлено тика България към гражданска война- щом вече се посяга на майки с деца, нещата са пределно ясни. Всички окупации на кръстовища и автошествия от 40 дни насам са абсолютно незаконни и никой не знае какво ще хрумне на болните мозъци- кое кръстовище ще окупират след напр. 5 минути...
108
3
 
21
 
! Отговори
шайка вандали преди 3 години
Лицето и същността на "протестите"...С вдъхновител един политически тpyп - Фигуранта... знаменосец на мафията.
107
16
 
4
 
! Отговори
Данков преди 3 години
Не ви е лесно и на вас калинките, толкова обиди, толкова псу вни, дори КТП вече гледа любовно Бойко, не е лесна да ги оправдавате :))))
106
2
 
18
 
! Отговори
Умно село преди 3 години
Тримата глyпаци (начело на шайка вандали)... и големия Доньо Донев...
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуч няма да има! Върху танка няма да е Елцин, някой друг. В сградата по която танка ще се мери няма да е Путин.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164Сериозно ли :)))))
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще ни оправи бе Реалисте-кажи.
102
2
 
5
 
! Отговори
Старшинка преди 3 години
Ах кога ще върнат казармата да ви направим поне половината мъже.
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На видео се вижда как 15 годишния младеж даже се изплю като го арестуваха
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За заплатите - да. Но за здравето сами сме си виновни. Някой да ходи на задължителен профилактичен преглед? Някой да е спрял ракията и сланината? Някой да се движи освен до колата пеша? Някой да е намалил цигарите? НЯКОЙ САМ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СЕБЕ СИ!!!Не си правим профилактика и после о, Боже, май ще умра - значи тоя доктор много некадърен, бре!
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е имало младеж 15 годишен с газов пистолет тия почнаха и газови пистолети да носят на орлов мост
98
1
 
2
 
! Отговори
Данков преди 3 години
До Колееев!!!Не правя разлика :)) Те и сега си безчинстват, даже бият полицаи :) Все пак в големите градове, се вясват колкото да кажеш че има, спор няма в това :))
97
12
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
В момента България е номер едно в негативната класация по смъртност в Европа, последна по доходи,както и най болната и най- нещастната нация.За 10г.управление ние продължаваме да затъваме.От това по-лошо няма.Ето защо хората протестират.Евпопейският съд се е произнесъл в полза на такива протести,в името на по-висша цел,въпреки причинените неудобства на някои граждани.
96
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес във Варна уважаемият от мен Президент на всички българи, след критики към Изпълнителната власт и Съдебната власт, изказа съмнения и към Законодателната власт.Чеквъртата власт е журналистиката. Пета власт няма - има пета колона!
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Ситняково група терористи, които окупират и кръстовища в цяла България, са обградили мпс, с шофьор- жена, майка, 2те й деца са на задната седалка на колата, крещят й нецензурни думи и се готвеха да я линчуват. Тъй като НЕЗАКОННО , ей така- са си саморешили да окупират в 21:30 ч. кръстовището по Румънското посолство. В бнт новините от 23:00 ч. има материал, а репортерът им каза, че е бил през цялото време на случилото се близо до колата и е видял всичко, което се е случило.
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Бойко,още малко като останат само върлите на площада,пусни полицията да ги излови като пилци! Цяла София ще ръкопляска!
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нещо ще остане в историята като Протест на Мутрите.Може в някоя нормална държава да влезне и в учебниците по история ( като сензация ).Дето се казва : И ний сме дали нещо на света.