Прогноза: Протестите ще се засилят, когато заработи НС

Блокирането на институиции по-продуктивно от това на кръстовища
248
Прогноза: Протестите ще се засилят, когато заработи НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спонтанното блокиране на институции като идея е по-продуктивно, отколкото произволното блокиране на кръстовища. Това каза пред БНР доц. Огнян Касабов от Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Това по думите му се отнася особено за блокирането на Орлов мост, което има своето символно значение, но в един момент се е превърнало в нещо самоцелно.

Според него не е било ясно по какъв начин протестиращите успяват да предадат посланията си на хората, които имат проблем с придвижването през блокирани кръстовища.

"Имаше една такава малко високомерна реторика, че тези хора повдигат един битов проблем, пътуващите, докато протестиращите повдигат един морален, ценностен проблем и в такъв смисъл прицелването към институции изглежда много по-продуктивно", коментира доц. Огнян Касабов.

По сега действащата Конституция партиите са основното средство за водене за политика и в този смисъл съвсем естествено е в един протест да участват партии, които го припознават.

"От друга страна изглежда, че в тази ситуация, в която безпартийните протестиращи намаляват, малки формации като тези на Мая Манолова и на Христо Иванов могат повече да изпъкнат", допълни преподавателят.

Доц. Огнян Касабов прогнозира, че с подновяването на заседанията на парламента протестът ще се засили, а през есента и през зимата предстоят много по-мащабни протести заради очакваното повишаване на безработицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: протестоставкаблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
19
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Фигуранта излиза няколко пъти с вдигнато юмруче и зове "изметете ги"и на площада 1000 метачи има няма:):):)
167
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Решетников ще го изпусне. Още като младши офицер в НРБ Радев не е считал за нужно да съгласува учения с по-висшестоящите. Тоя е като луд с картечница.
166
3
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Радев и Бесепето излъгаха хората,обаче после като се разбра,че Фигуранта е избор на КГБ Решетников никога вече нема мине номера:):):)
165
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, стига с тия протести. Радев какво се бави с военния преврат? Да идва да ни освобождава и да взима властта.
164
2
 
13
 
! Отговори
Споко преди 3 години
ако Радев направи партия - просто гласовете на БСП, Маяма и тям подобни ще се прелеят в нея. Едва ли хората, които го виждат, какъв предател е ще се засилят да го подкрепят. Все пак човек се лъже само веднъж.
163
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОБластния управител Илиян Тодоров може да участва във филм за гей нацисти
162
20
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Президента Радев е Българския политик с най-голяма подкрепа от народа!!Близо 75% от Българите го подкрепят. Докато рейтинга на Борисов главоломно се срива. Дали и 3% го подкрепят??
161
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството трудно щеше да изкара мандата и без протести. Кризата беше очевидна. Никой не е виновен на Бойко че назначава *** и първобитни алкохолици на държавни постове.
160
2
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ПроСоТоПросо ти не си добре бе:):):)Пълно кукуригу:):):)Нали го гледаш Фигуранта как вдига юмруче и на улицата преко сили 1000 човека на протест:):):)Щял да измете:):):):)
159
2
 
4
 
! Отговори
а стига бе преди 3 години
И тогава Милиционерето-заптиета с шмайзери ли ще ни изкарват от панелките да протестираме за да качим БСП на власт?Договорено ли е с Боеко?
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНОГО ЯСНО
157
12
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До За по-скорошноНЕ СЕ МОЛЕТЕ!!!!..Просто не разбирате какви ги дрънкате.-Ако Радев напусне Президентството ще основе партия /което в момента не може/ и ще ви измете всичките!..Просто не си знаете интереса..
156
1
 
10
 
! Отговори
За по-скорошно преди 3 години
приключване на мандата на този президент се молим така пламенно, както за дъжд, градушка и вятър, които да пометат катуните. Все пак Беларусите няма вечно да стачкуват и плана "Радев" отново ще застане на дневен ред. Бог да пази България!
155
18
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
България се събуди и няма връщане назад!! Ако днес стотици хиляди българи са на площада в подкрепа на Българския президент, то наесен ще са милиони!!И тогава Мафиотската хунта няма къде да се скрие от народния глас!!
154
2
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Стъки....."Няколко тюфлека наричащи себе си Боец":):):):)Не мо га:):):)
153
0
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Ще почнем да ги газим по къстовищата---квото искаш прави. Аз няма ти храня децата, ти си решаваш...
152
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА ОРЛОВ МОСТ ДА ПОЧНАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ПОГРЕБАЛНИ МАРШОВЕ , ЗА БСП!ИМИДЖА ИМ ПАДА ПОД 10%!ФИГУРАНТА Е ПЪТНИК!
151
1
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ГЕРБ И БОРИСОВ!САМО ТЕ ЕДИНСТВЕНИ СЕ СЕТИХА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ОТПУСНАХА ПО 50-лв/30-долара/ НА ЧОВЕК!ПРИ СОЦ-а , ЗА ТЕЗИ ПАРИ РАБОТЕХМЕ ПО ЦЯЛ МЕСЕЦ!БОГДА ГИ УБИЕ КОМУНИСТИТЕ И РАДЕВ-ФИГУРАНТА!ВИНАГИ ЩЕ СМЕ С ГЕРБ!
150
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бспДе, бе. Да изкара още една година? Поне да минат изборите да си го изберем отново. А относно чорапестия фигурант, да строи "кабинета" в индийска нишка и да влязат там, дет слънце не огрява.
149
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавна Сигурност управлява България чрез Доган и Пеевски. Борисов е кукла на конци. Гешев е прокурор на ДС. ДАНС е ДС. ДПС е крепостта на ДС. Пеевски беше предложен за шеф на ДАНС от ДС, което беше фактически опит за преврат. В момента ДС опитва чрез Гешев и новата конституция да направи пълзящ преврат, овладявайки напълно държавата.

Спонсорирани публикации