Прогноза: Протестите ще се засилят, когато заработи НС

Блокирането на институиции по-продуктивно от това на кръстовища
248
Прогноза: Протестите ще се засилят, когато заработи НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спонтанното блокиране на институции като идея е по-продуктивно, отколкото произволното блокиране на кръстовища. Това каза пред БНР доц. Огнян Касабов от Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Това по думите му се отнася особено за блокирането на Орлов мост, което има своето символно значение, но в един момент се е превърнало в нещо самоцелно.

Според него не е било ясно по какъв начин протестиращите успяват да предадат посланията си на хората, които имат проблем с придвижването през блокирани кръстовища.

"Имаше една такава малко високомерна реторика, че тези хора повдигат един битов проблем, пътуващите, докато протестиращите повдигат един морален, ценностен проблем и в такъв смисъл прицелването към институции изглежда много по-продуктивно", коментира доц. Огнян Касабов.

По сега действащата Конституция партиите са основното средство за водене за политика и в този смисъл съвсем естествено е в един протест да участват партии, които го припознават.

"От друга страна изглежда, че в тази ситуация, в която безпартийните протестиращи намаляват, малки формации като тези на Мая Манолова и на Христо Иванов могат повече да изпъкнат", допълни преподавателят.

Доц. Огнян Касабов прогнозира, че с подновяването на заседанията на парламента протестът ще се засили, а през есента и през зимата предстоят много по-мащабни протести заради очакваното повишаване на безработицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: протестоставкаблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
21
 
1
 
! Отговори
БСП преди 3 години
До септември Борисов ще е подал оставка, ГЕРБ ще са вън от власта.Президента вече е подготвил служебен кабинет съставен от кадърни и можещи хора, които мислят за Българския народ!!
147
0
 
14
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Гледах част от т.н рок концерт снощи на "Орлов" мост. Отвратих се тотално.
146
3
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Стъки съвсем скоро ше оправи проблема с катуните в центъра:):):)Естесдтвено с наша помощ:):):)
145
0
 
10
 
! Отговори
Като сравнявате преди 3 години
България с Америка все пак не забравяйте, че американската икономика се е свила с 37 процента, а българската само с 8 процента, доколкото сме я имали. Има голяма надежда правителството да се справи икономически, че даже и със здравната криза, която се задава за зимата. Пък и по-мизерно от по Виденовско и Лукановско едва ли може да стане. Даже и през март магазините не се изпразниха и тоалетна хартия остана дори и за хвърляне сега от протестиращите.
144
3
 
18
 
! Отговори
Резил Радев преди 3 години
Единствения шанс да не управлява отново ГЕРБ е правителство на БСП, ДПС (Пеевски и Доган) и Слави Мултака (вместо Волен предателя български). Това е сценария и по-прозрачен не може да бъде, а Костовите глу*паци чинно допринасят за този сценарии :D Ако стане, резултата ще е масови протести (ама истински), а не като тези ФАЛШИМЕНТИ в момента :D Гнилите планове се получават само за 2-3 месеца (справка Орешарски и гнилото му правителство)!
143
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще се засилят протестите,когато столичани се завърнат в софето и разберат,че вече са безработни и нямат средства,с които да си плащат 30 годишната ипотека на панелката в люлин...гледайте какво се случва в големите американски мегаполиси и същото чакайте в софия-масов екзодус от ню йорк,лос анжелес,чикаго и т.н.само за последния месец около половин милион нюйоркчани са напуснали града,освобождавайки огромен брой квартири и апартаменти...
142
2
 
13
 
! Отговори
РистоОлигароСлугата преди 3 години
Ex, мечти... мечти! :D Костовистите (Ристо Иванов и останалите кандидат лапачи) хващат макс 10% от ГЛАСУВАЩИТЕ (5% от народната любов). На 6 млн. това прави 300 хиляди човека за цяла България! Никакъв шанс да управлявате! Какви масови протести, като гледаме около Ристо муцуните от корумпираното правителство на Костов. Няма как да стане чудо и да хванете повече! Прозрачни сте и вие и гнилите ви мисли Костови бо*клуци!!!
141
2
 
15
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
"Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста (разбирай Платеното трио)" ... "Гешев ще го направиме фигурант като Президента"
140
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста е на некадърните и мързеливите. Искат държавата да им плаща сметките с пари от работещите.
139
2
 
17
 
! Отговори
MKII преди 3 години
До ПроСоТоТи се радвай, че хората още не са ви подпукали. Радев може да има временен имунитет за пред прокуратата, но за гнева на народа имунитет няма. А като се върнат хората от отпуска, тогава на шепата безделници, които се правите на интересни, ще ви се случи много неприятна случка.
138
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът e организиран от Платеното трио и Черепа и подкрепен после от всякакви лузери.
137
4
 
15
 
! Отговори
вай вай вай преди 3 години
Нещо червените *** ги няма! Да не е фалирало БСП-то и вече да са безработни?
136
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може всеки да протестира за каквото му дойде на ум! Тези кога работят, кой ги издържа?
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Василев си има вече партия - Боец.Черепа изостава и пари не дава.всеки изгонен олигарх - с партия!
134
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:) И какво сега тия 500 то с раничките дето обикалят всяка вечер напред назад ще свалят Бойко и Гешев, така ли? хахаххахаххаххахахахаххааха :)
133
9
 
8
 
! Отговори
Гербавите преди 3 години
*** до един нашмъркани. Говорят глупости, на които и децата не вярват. Многоо плиткоумно господа. Тези опорки сме ги виждали още по татово време изтъркаха се.
132
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТакава власт има, че е скрит зад нея. Като загуби следващите избори ще видиш какво ще му се случи и каква власт е имал и какви ги е дробил докато е бил президент. Гешев го чака на гюме да си му даде заслуженото за държавна измяна.
131
11
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименкаква "власт" има Радев,бе ***?!Той просто СИМВОЛИЗИРА ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА,СПОРЕД текста на Кнституцията,които ВИЕ-НЕЩАСТНИТЕГЕРБОМАЖОРЕТКИ не сте си направили труда да прочетете!..Просто ни излагате пред света!А "Света" се прави на сляп и глух за проблемите ни,защото СЛУГАТА,НАРЕЧЕН"Тиква", идеално ги устройва!
130
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев като сдаде властта и ще си плати за тия простотии които е правил. За него мърдане няма!
129
7
 
15
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
И аз съм на вашето мнение, че се готвеше ПРЕВРАТ от Радев в България. Или от неговите съветници и стратези. Все пак да не забравяме, че той е един фигурант инсталиран от БСП и плътно компресиран от решетниковите агенти. Американците дадоха грамите на Гешев, защото Боко им обеща, че ще се справи сам. Въпреки всичко нещата ескалираха, до момента в който не започнаха протестите в Беларус. Явно вниманието на Кремъл беше отклонено към близката "заграница" и оставиха проекта "Радев" за бъдещето.

Спонсорирани публикации