Тялото на удавилото се в Дунав момче намерено в Румъния

То е било разпознато от баща му
Обновена: 24 авг 2020 13:22 | 24 авг 2020 13:16, Елка Василева
12
Тялото на удавилото се в Дунав момче намерено в Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

Тялото на удавилото се край Силистра 13-годишно момче е било открито в Румъния.

Бащата на Мехмед, който се удави в Дунав, е разпознал трупа, намерен в Румъния, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев, директор на РДГП – Русе.

Съществуваха разминавания в описанието, дадено ни от родителите и това, получено от румънските гранични власти, поясни комисарят, цитиран от „24 часа“.

Оказа се, че семейството не е знаело, че момчето е имало татуировка. Не бяха ни казали, че има гривна, а всъщност бащата е познал сина си именно по нея - била с надпис BOSS, разказа още комисар Чорбаджиев, тъй като след дългия престой във водата е трудно да се случи по друг начин.

Още по темата

Извършена е аутопсия от румънците, както е по правилата. Причината за смъртта е асфикция при удавяне. Оттук нататък по процедура тялото се затваря в метален ковчег и е въпрос на организация от страна на семейството на Мехмед Сали кога то ще бъде прибрано в България.

13-годишното момче от Тервел изчезна във водите на Дунав на 15 август след игра със свои приятели. Скачали във водата от намиращата се в Дунавския парк частна хеликоптерна площадка. Мехмед извикал за помощ и потънал в реката. Рибар се обадил веднага на 112.

Мястото, където се случва това, е познато на силистренци като "Анафора" - изключително опасен участък от реката край града, където има обратно течение и водата се завихря във водовъртежи, рискови дори за опитни лодкари.

Веднага бяха уведомени и румънските гранични власти, тъй като практиката показва, че не бъде ли намерено до ден-два тялото, то изплува вече на румънския бряг надолу по течението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Преди години влезнах в Дунав ( от любопитство) за първи и последен път,да поплувам при Видин. Плувах почти до Румънския бряг.Навръщане по средата на реката реших да проверя колко е дълбоко. Беше някъде около 6 - 8 метра с гладко и на бразди като на нива дъно. Когато изплувах,замалко не ме наряза на парчета витлото на преминаващ катер. Не съветвам никой да плува в Дунав,защото може някой голям Сом да ви завлече на дълбоко и да ви удави...имах и там голям късмет.Течението ме беше завлякло на 8км.
8
0
 
7
 
! Отговори
До № 6 преди 3 години
Благодаря за ... забележката!Остнователна е ..!Но при нис в района на Дунава, ние сме далеч от България, а управляващите, те също са доста далеч от нас.В нашето село Остров, например има Посолство на Република България в ... България.Българския език в нашето село не е основен език за общуване ...! А тази тенденция ще се засилва с времето ...Когато набираме обонат по мобилния телефон се обаждат от ... Южна Румъния ...Благодаря за коректната забележка относно правописа ...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13 годишно има татуировка, а родителите не знаят за нея? После се чудим защо стават такива работи. Изпусната е работата отдавна.
6
1
 
5
 
! Отговори
До едно време преди 3 години
В училище ни учеха, че се пише Удавяне.....
5
1
 
9
 
! Отговори
Granik преди 3 години
В Кьолн съм стоял ,на брега на Рейн. Тъмна и мазна вода , някак си неприятна и никой не плува в нея.
4
0
 
30
 
! Отговори
село майка преди 3 години
едно време като дете 94-95г бе анархия ...къпеш се по язовири...що ръкави съм преплувал и от кули съм скачал...ама в главата нямаше никой...сега пари да ми дават небих си го и помислил...пуста му младост
3
0
 
9
 
! Отговори
Едно време преди 3 години
Едно време в моето родно село Остров, Оряховско всяка година имаше одавяния в Дунава. Гледката беше жестока.Родители с дни обикаляха брега на Дунава за да открият своето дете ...Колко много родители ходеха при баба Ванга в Рупите, но нейните пророчества не позволяваха да се стигна до истината и да се открие тялото на поредния удавен във водите на Дунава ..Бог да ги прости ..Тъжно, наистина тъжно ..Болката е голяма и за нас, за тези споделяме болката с родителите и близките на детето ...
2
1
 
28
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Бог да го прости момчето. С това име е мюсюлманче, но в случая няма значение, не знам в техната религия как се казва. Лека му пръст, наистина е тъжно на тазя възраст. Горките родители.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите ми не ми даваха като дете да ходя на риболов до брега да не взема да падна и да се удавя а те тръгнали да ми скачат в реката, лош, късмет и невежество в неподходящия момент и резултата е налице.