Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново

Експертизата е по разпореждане на Националната следствена служба
Обновена: 27 авг 2020 12:41 | 27 авг 2020 12:26, Елка Василева
160
Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Още по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
8
 
! Отговори
999 преди 3 години
ГОРКИТЕ РОДИТЕЛИ!!!! ГОРКОТО МОМЧЕ!!! НЯМАМ ДУМИ!!!!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 43Нали на КОВИТО кашлицата е суха - каква храчка???
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Късмет. Как изглеждат онези, които наистина са стигнали до болниците вследствие на ефективна среща, можете да се запознаете във всяко ИО, където лекуват ковид-инфекции. Идете, вижте пациентите там, а после елате тук, за да споделите отново колко безобидна е цялата работа!"Аха късмет да, другите деца и родителите му не са се заразили, ама и това сигурно е късмет. Питай хората, които са го прекарали леко тъй като те са смазващо мнозинство и тогава ми опъвай локуми за стршния ти вирус.
60
4
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
ПРАВЕНА ЛИ МУ Е ИЗОБЩО ПОСЯВКА ОТ ХРАЧКА И КАКВО Е ПОКАЗАЛА АНТИБИОГРАМАТА???? НИЩО НЕ ЧУВАМ ПО ТОВА. А ТО Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО. ПРИ КОВИД МОЖЕ ДА СЕ ДАДЕ АНТИБИОТИК САМО ПРИ ДОКАЗАНО УСЛОЖНЕНИЕ ОТ БАКТЕРИИ И ТО Е ВАЖНО ДА СЕ ЗНАЕ КАКВИ ТОЧНО.
59
3
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Присъединявам се към коментара,че здравеопазването е функция на средствата, вложени в него.В момента който иска по - добри битови условия, търси услуги в частните болници.В тях технологиите навлизат по- лесно, поради това,че не са обвързани с държавни поръчки. Същото е и с лекарствата. Всичко е законно при това.
58
0
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
До АнонименА аз се плаша, като прочета:Спрете да плашите хората!Ами не се плашете, хора! Вие си избирате как и дали изобщо да обработвате определена информация!
57
4
 
11
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
То никой не е чел съдебния иск, но родителят твърдеше,че органи от младия мъж са взети за трансплантация и му е правено лечение по експериментален протокол., което родителят не одобрява.Пациентът е бил пълнолетен,макар и много млад.Ексхумация е доста шокиращо, но не мисля,че бащата го иска от алчност.Той е адвокат,а те са различни хора.Мафия и други подобни тук са неуместни коментари.Самият баща пък е дал и другият си син ,да го лекуват в същата болница. Доста объркващо поведение От стреса е
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Ами имам представа, защото мои познати бяха диагностицирани с коронавирус - тежък грип е. Не, определено не е съвсема безобиден ПОНЯКОГА, НЕ ВИНАГИ, но и определено не е чума! Спрете да плашите хората, всяка година някои изкарват грипа по-тежко, други на крак, трети не разбират че са го изкарали.
55
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА Е ТРУДНО! ДО СПРЕМ ДЕЦА ОТ ДИСКОТЕКАТА И БАЛОВЕТЕ Е ТРУДНО, НО ДА СЪДИМ ЛЕКАРИТЕ Е ЛЕСНО! БОГ ДО ПРОСТИ НА ВСИЧКИ!
54
3
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Айде стига си злобял, да не те застигне и теб.
53
1
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
До АнонименДиабетът заразна болест ли е?
52
15
 
11
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 3 години
Бащата беше от тези дето голям го вадеха, как нямало вирус, как всичко било схема... Сега друга песен запя. Същия се бара за бизнесмен - естествено не плаща данъци и осигуровки в реален размер, ама после много му знаеше устата в какво състояние били болниците...
51
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до ЧовекБъркате - не сте се срещали с вируса, минали сте покрай него. Късмет. Как изглеждат онези, които наистина са стигнали до болниците вследствие на ефективна среща, можете да се запознаете във всяко ИО, където лекуват ковид-инфекции. Идете, вижте пациентите там, а после елате тук, за да споделите отново колко безобидна е цялата работа!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано поне този път има справедливост
49
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истерията покай ковида много успешно се използва за да може разни недоучили лекари да си правят експерименти с "болните". Крайно време е да видим някой такъв хубостник в затвора.Включително и тези от Щаба на Тиквата, пълни профани, но политически верни лакеи с космически заплати.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как го изяснихте,че е от това лъжете като за последно *** медии
47
11
 
16
 
! Отговори
до Човек преди 3 години
Е аз вече се срещнах с вируса, вземайки детето на позната от градината, което се оказа с положителен тест след няколко часа. Страшна работа се оказа тоя вирус- аз и синът ми сме с отрицателни, въпреки че пипахме детето и бяхме в колата заедно, а детето изкара без симптоми две седмици ваканция у тях си. Колкото до 3-те ти Д-та, като ти е толкова акъла се търкай с мазила като луд при всеки контакт с нещо или някой, на мен честно казано ми омръзна да се занимавам с мерки и вируси.
46
14
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какъв ковид, какви пет лева - прощавайте .Правили са си експеримент с момчето. и сега се опитват да прикрият случая! с този ковид умориха толкова хора.Не е бил болен от това.
45
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не се лекува с антибиотици. Лекува го само Коремния хирург, дето прилича на пл ъх. С коремна хирургия, го вади изотзад. Като на Тулупа.
44
9
 
32
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 3 години
До Анонимен18-19 лекарства, 4-5 антибоитика, лекарство, което няма разрешение да се използва за *** вируса и струва 1500лв дозата. Експериментирали са върху момчето без знанието на родителите и лекарството един господ знае кой го е осигурил... Трима човека в стая уринират в пластмасова бутилка и тоалетната е стол в средата на стаята... След всичко това твърдите, че лекарите са направили всичко възможно да спасят момчето или да го уморят???