Борисов в Словения: Показахме, че в условията на пандемия не сме готови!

Премиерът изрази притеснения, че още няма протокол за действие
Обновена: 31 авг 2020 12:57 | 31 авг 2020 12:57, Веселина Йорданова
130
Борисов в Словения: Показахме, че в условията на пандемия не сме готови!
Снимка: Правителствена пресслужба

Показахме, че в условията на пандемия не сме готови. Март месец се надпреварвахме коя държава първа ще затвори границите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Стратегическия форум в гр. Блед.

Борисов участва в дискусия с лидерите от Централна и Югоизточна Европа за бъдещото на Общността след Брекзит и пандемията COVID-19.

Още по темата
България беше солидарна, произвеждахме медицински облекла, шлемове, маски и на всички, които са поискали в Европа, сме изпратили, каза още той, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър-председателят изрази притеснения, че и към този момент държавите членки не разполагат с единен медицински протокол за действия при COVID-19 в контекста на очакваната втора вълна. "Още нямаме ваксина", добави българският премиер.

Според Борисов предизвикателствата, пред които сме изправени, изискват да сме по-обединени отвсякога. Бойко Борисов припомни пред лидерите, че пандемията постави на изпитание здравните и икономическите системи и продължава да бъде фактор за нестабилност и несигурност.

"Всички искаме да бъдем по-добре подготвени и да реагираме по-ефективно на кризите. В рамките на ЕС е необходима солидарност и единомислие между държавите членки, за да бъдем силни в справянето с кризата", подчерта премиерът.

Той приветства и подкрепя инициативата на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за глобален отговор на пандемията, която от първата кампания за събиране на средства през май 2020 г до началото на август е събрала близо 16 милиарда евро.

"Това е силен и ясен сигнал за глобална солидарност“, изтъкна българският министър-председател. Борисов даде и положителна оценка на адаптирането на триото, председателстващо Съвета на ЕС - Германия, Португалия и Словения, към предизвикателствата на пандемията и насочването на усилията за осигуряване на бързо икономическо и социално възстановяване, което да доведе до засилване устойчивостта на Европа.

В изказването си премиерът фокусира вниманието на лидерите и върху значимостта от бъдещото развитие на държавите от Западните Балкани и счита, че Европа трябва да остане последователна в изпълнението на ангажиментите си към приобщаването им.

"Следва да продължим да подкрепяме процеса на реформи в тези държави. За нас е важно поддържането на добросъседските отношения и изграждането на общи регионални проекти, които ще допринесат за социалното и икономическо развитие“, подчерта министър-председателят.

Борисов припомни, че съвместното председателство на Берлинския процес с Република Северна Македония през 2020 г цели подобряване свързаността и интеграционния процес в региона с цел постигане на стабилност, мир и просперитет.

В речта си премиерът акцентира и върху другото предизвикателство пред Европа - Брекзит, като подчерта, че основен приоритет е постигането на възможно най-близко сътрудничество с Обединеното кралство, което да гарантира максимална приемственост.

"Какъвто и да е резултатът от преговорите, ЕС и държавите-членки трябва да бъдат подготвени. От особена важност за България е гарантиране на правата на гражданите след Брекзит, заедно със сътрудничеството в редица области", категоричен беше българският премиер.

Пред лидерите от Югоизточна Европа министър-председателят подчерта, че в този изключително важен момент от развитието на Европа е нужно държавите да останат обединени и да покажат, че могат да се справят ефективно с настоящите предизвикателства.

"Трябва да адаптираме политиките си и да продължим работата си по всички приоритети", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Бойко БорисовСловения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
6
 
! Отговори
как е възможно такъв преди 3 години
страхливец да управлява ЕС държава вече 11 години??? мишка - вижте гърците- децата в у-ще с маски ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, няма хън мън няма ама тука намалява епидемията. Денят в който тоя падне от власт ше е празник. Оставил седем милиона на самотек. Имаме легла - оня *** очилат **, ще му хареса, нали. И оня некадърник кунчев ще ми говори за пазене, оня тъпал пияницата ще ми говори за затихване, ***. какви са тия хора за пари да обричат хора на смърт. мръсни плъхове, начело с цар плъх.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ще прави щит, защо не купи руската ваксина?Международната здравна организация я препоръчва.А сега правят втора ваксина и тя ще излезе до два месеца.Тоя чака "началниците" да направят своя ваксина, та да ни я продадат на петорна цена (като самолетите), та да ни я доставят след 5 години.Ама не се сеща, че до тогава населението може да е вече наполовина.А до тогава забавлява хората с приказки за някакъв щит.
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя какъв министър-председател го раздава?Да подава оставката и после да си ходи на каквито иска екскурзии.А сега с нашите пари от данъците са разкарва нагоре - надолу и дърдори глупости, сякаш останалите не му знаят дереджето, но културно сигурно го слушат какви ги пляска, без да му се смеят директно.
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко разчисти си държавата от бокл..уците?!Стига с тая толерантност!Плащаме данъци!
73
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Цецо Менама той лъже непрекъснато!....Нещо повече,което е трагичното при него:-Просто не е "на тоя свят"!..Той си битува в света на сикаджиите,бухалките,гранатометите и СЛУГИНАЖА...А понятията в неговия свят НЯМАТ НИКАКВА връзка с понятията,които е възприело обществото.Тоя дори не може и да схване това..
72
3
 
28
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Г-н Борисов не го рязбирам. Като е у нас говори как се е справил най-добре, а като отиде в чужбина говори обратното? В коя ситуяция не лъже?
71
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново много празни приказки, празни заучени думи, пак неподготвени, както винаги де и така. Годините минават, и нищо не се променя. Точно затова сме блатото на Европа.
70
1
 
11
 
! Отговори
Безшумен тих геноцид преди 3 години
До АнонименПод ръководството на дедовия член на БКП и татин член на БКП и вкарания по милост в МВР защото майко му преправяла двойките на шестици в училищния дневник но член на БКП от 19 годишен Бойко Методиев Борисов сме първи и последни във вселенатаАнглоамериканците нещат да се изселят на Марс както им се иска на всичкиВолен търси в облаците на Венера дали е вярна БиблиятаДоказано живот има само на Синята планета ЗемяТолериране на МУТРИ и НЕСПРАВЕДЛИВОСТ за бъдещ световен геноцид
69
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега поне сме последни в Европа, при управленията на БСП бяхме последни във вселената.
68
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Не СМЕ ?В Словения заплатите са по 3-4 000 долара, другарю Борисов.Къде ни слагаш под общ знаменател ?!Това е все едно да кажеш, че с французите не СМЕ готови да произвеждаме качествени коли ...
67
3
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов, не си ли противоречиш,нали бяхме най-подготвени и изведнъж,констатирете,че не сме тотови.
66
4
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и кои са тия "лидери на страните от Югоизточна Европа"?..Колко са?На снимката се кипрят ТРИМА..Те ли са цялата сбирка?...Тоя не посмя да отиде в Брюксел и ЛИЧНО да даде обяснения на специално създадената за целта комисия за положението у нас а прати трите си калинки,но пред тия господа,които нямат НИКАКВО значение за политиката и събитията,..ПРЪВ БЕ!..Пръв!И речи държи,и пръст размахва,и акъл раздава на поразия..
65
7
 
23
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Най-лошото е,ако Борисов остане на власт.Тоя насищане няма.Освен да краде,за друго не става.А и тия около него са същите.Затова така здраво стискат кокала.
64
3
 
18
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Борисов е изнесъл много Напоителна Реч - както се изразява неговия Гуру - Дани Ръбъл /
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ето какво казва за протестиращите в различни градове в сащ доналд тръмп:това са престъпници и разбойници!ето какво казва лукашенко за протестиращите в беларус:това са нелигитимни протести от престъпници!открийте разликите!май няма...а иначе беларус е диктатура,а сащ е най-великата нация на света!
62
24
 
12
 
! Отговори
Селянин от ДолноУйно преди 3 години
Ние искаме да поканиме Радев на сбора у наше село. Мъчно ни е за него. Никой никъде по света не го бръсне за слива. Даже Путин като разбра, че искал да ходи в Москва, отмени парада на победата. За първи път в историята. После ще го пратим и до Горно *** и там да види хора
61
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е,че след Борисов който и да дойде ще е същото,че и по-зле.Не ми се мисли ако дойде ДБ само като им гледам кметовете в София на общини и ми стават ясни.По-некадърни са и от герберастките калинки дето бяха!А щом са такива са ми ясни и нагоре какви ще са.За БСП дума да не става!Те пък са по-зле и от ГЕРБ и от ДБ.Останалите изобщо не влизат в класацията даже да ги коментирам!Няма кой и това не е опорка,де да беше....
60
7
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нашио пак е заръсил"премъдрости"..Каже:-"Показахме,че в условията на пандемията не сме готови"... ЗА КАКВО "не сме готови" бе,Титане на мисълта и словото?..и друго:-били сме произвеждали ..и маски,които сме "давали" на който ни е поискал..Обаче ПОХАРЧИ 4 МИЛИОНА за некакъв си внос на маски от Китай и така и не пожелахте нито ти,нито държанката ти Янаниев ,да дадете обяснение за какво всъщност са били похарчени тия милиони..обаче ти си плямпай,плямпай си!..Зер каква е целта на СЕДЕНКАТА?
59
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека всеки, който има близки в чужбина да ги разпита как ВСЯКА държава, освен нашата помогна на хората. На хората директно, не на партийните бизнеси!Оставка, мафиоти!
58
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътСега погледнах,Иван Славков е починал през 2011г., през управлението на ГЕРБ.Иван Славков също каза,че не са пазили бай Тошо,а са го охранявали да не излезе нанякъде или да се изкаже,т.е. са го охранявали като затворник! Също каза,че ББ е бил доносник.https://youtube/watch?v=jg_dE56ryaA