Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!

Президентът в изявление: Властта режисира провокации
Обновена: 3 сеп 2020 19:26 | 3 сеп 2020 19:05, Веселина Йорданова
988
Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Още по темата
"Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, репресиите и беззаконието", заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството. Според него това е единствен изход от кризата.

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда", подчерта президентът в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

"Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви още той.

Радев посочи, че има опит "да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове" и го определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България".

Според него тези действия рискуват да хвърлят страната ни в дългосрочна безизходица.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване", каза още той.

Президентът заяви, че депутатите са гласували 60-годишни концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства, а днес са свели мирно протестиращите до криминален контингент, с което осветили истинския манталитет на властта, ограбвала България години наред.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори, обвини още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
828
4
 
2
 
! Отговори
До Едно и също мелит преди 3 години
Да защитаваш крадливите герберски престъпници, шайка крадци .............значи си или т.ъп, или ти самия си престъпник и крадец като тях!!!
827
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на крадливата и лъжлива ГЕРБ-ерска шайка.......................загробиха държавата за поне 100 години напред!!!
826
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев.................100 %!!!!
825
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
da
824
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са ОПГ. Не подават оставка, за да не бъдат подведени под отговорност за комисионните и кражбите от много обществени поръчки, вследствие на което парите за здраве, образование, пенсии и др. не достигат.
823
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** ;Твоят илитерат руска поднетка радев -потника е вече до стената Идва наказателният взвод.Разстрел за руските слуги.Следващата си ти !
822
2
 
7
 
! Отговори
Очаквам преди 3 години
правата на Фигурантинът да бъдат спазени.След като му свърши мандата и бъде изправен пред Българския съд за :-злоупотреба с държавно имущество - държавен апартамент подарен на любовницата- държавна измяна в полза на чужда държава
821
3
 
7
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
Лъжец Твърди , че полицаите бият невинни хора.Лъже като дърт комунистПровокатор елементаренГовори само лупости.
820
3
 
11
 
! Отговори
Радев оставка сега преди 3 години
Радев - оставка НЕЗАБАВНО,ОЩЕ ДНЕС
819
1
 
4
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Вдигнатият юмрук на президента е от далечната 1970 година! Venceremos!Ама тоя човек не знае ли че сме в 21 век :)
818
2
 
8
 
! Отговори
стига вече преди 3 години
Колко са гласували за него е в минало време. Колко биха гласували за него е това което е важно сега.Прокурора трябва да влиза в ролята си и без тинтири минтири да вкарва този в кауша че вече много му стана.
817
7
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Интересно. И сега сериозно. Домусчиев е прав. Има харизмата, има ресурса и е доказал че може да управлява успешно. В сравнение с Бойко е великан.
816
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Гонете хората около Божков или Радев. Като със завързани очи сте. Истината е че много по-хитър и влиятелен човек дърпа конците. Някой знае ли кога за последно Домусчиев е споделил че е време той да поеме държавата. И ме иска България да е лампион като Лудогорец. Там се крие ключа от бараката.
815
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pensionerski sujet za mladi artisti praktikanti na armeiskia bg teater salza i smiah...:-)))Tea drati bg generali sa sasto praktikanti, uchat aktiorsko maistorstvo ot pornoartistki :-))))
814
2
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Омръзна ми да го слушам как назидава правителство, парламент, прокурор, а за неговите хора-нищо. Народа трябва това..., гражданите трябва онова...Сякаш сме детска градина да ни казва какво да правим. А за поисканата оставка - ни дума. И не искам някой да ми напомня с колко гласове бил избран. Това беше тогава. Нищо не е направил и дори нищо добро и обнадеждаващо не е казал. Думи, жестове, излъчване - всичко е негативно. Човек да му се отще да живее като го види-бесило и ковчег едновременно.
813
1
 
12
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
*** си другарю президент,вместо да излезеш и категорично да порицаеш блокадите на кръстовищата и нападението над полищаите ти се спотайваш като мишка.Бил подкрепял народа,народа не са войничетата от казармата ти и последно никой няма право да говори от името на народа
812
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре генерал Радев ще чете избрани текстове от НЕГОВАТА Конституция пред съмишленици в затвора:)))))))))))))
811
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчета на Радев- свърши вашата. Напън, напън и накрая нищо. Ех. :))))))))))))))))))Радев ще си поеме пътя към централния затвор. Само е въпрос на време
810
10
 
1
 
! Отговори
Нели преди 3 години
САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ,ДРУГОТО Е ПУНТА МАРА,ШАЙКА И СУДЖУЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА!
809
0
 
0
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До АнонименSega e vreme Turcia da wzeme Malko Turnovo...........za tazi rabota se iskat topki.

Спонсорирани публикации