Ключовите кръстовища в София остават отворени

Палатки на Орлов мост имаше за няколко часа
Обновена: 4 сеп 2020 08:27 | 4 сеп 2020 07:40, Елка Василева
156
Ключовите кръстовища в София остават отворени
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение, предаде БНР.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

Още по темата

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

Служителите на чистотата разказаха, че са изчистили огромно количество боклук от там.

Нощта в този лагер е преминала спокойно. Имало единични сигнали с клаксон от автомобили, но не е имало обиди и остри реплики.

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57 -ият ден на протеста в София с искане за оставка на правителството и  главния прокурор. Малко след 22 часа демонстрантите разположиха за няколко часа две палатки на Орлов мост, които после премахнаха с пояснението, че тази акция е символична. "В петък вдигаме барикадите наново", обяви на Площад "Независимост" адв. Николай Хаджигенов от организаторите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
43
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Не, няма да има повече барикади, мечтайте си.Това свърши, сега остава да си намерите работа и да спрете да тормозите нормалните хора. Протеста се изчерпа!
14
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се оправи България трябва следните неща!1-во оставката на правителството!2-ро Съд и затвор за ББ и Гешев 3-то Референдум за президенската република4-то Референдум за излизане от ЕС и НАТО5-то Трябва да бъдем еднопартийна система6-то България трябва да прекъсне всякакви отношения с запада и да се ориентира към изток Русия!
13
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ура. Робите вече ще могат да ходят на работа по най-краткия път. Дори от Горубляне до Герман ще се стига по-бързо
12
28
 
7
 
! Отговори
Мартин Димитров преди 3 години
"Няма нормален министър-председател - който след нощ на протести, на полицейско насилие, на провокации, на ранени както протестиращи, така и полицаи, а и журналисти - да не се появи.Няма толкова жалко човече като голямото сламено *** от Банкя."Копнато от Фейсбук.
11
3
 
37
 
! Отговори
Е те това се искаше преди 3 години
Ся си протестирайте в триъгълника пред властта колкото си искате докато не си дадат оставката. На следващия избори които искаме пак ще гласуваме за ГЕРБ и ще видим кои колко са.
10
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП трябва да спечели на следващите избори
9
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направи ми впечатление големия брой полицай, който бяха с татуировки и брада.. Нямат номер, няма пагон.Без да съм била Министър съм чела Правилника на Мвр..
8
36
 
6
 
! Отговори
Бойкошенко преди 3 години
Бойко се е скрил в някой бункер и от там си управлява ГАВАЗИТЕ, да ПРЕБИВАТ мирно-протестиращи.НЕДОСТОЙНО!ПРЕДАДЕ НАРОДА СИ!
7
6
 
35
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Пръдльoвците на Христо Иванов обявиха, че символично оставят две палатки на тротоара "за да не пречели" на софиянци. Хаха, страх майка!
6
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко вън
5
6
 
44
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Не съм против протеста, но това да пият денонощно, да пречат на придвижването на обикновените хора и да оставят огромно количество *** в квартала, ми идва повече.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освободиха доброволно, защото започва учебната година.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма друга такава столица в която, ако затворят две ,три кръстовища (заради протести или ремонти) да не можеш да се придвижваш без да псуваш.
2
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестирайте без да затваряте кръстовища и да наранявате полицаи, скапани наркомани
1
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Румен Радев трябва най после да викне танкове от Русия Трябва най после братският народ да ни спаси Русия ни спасява от *** Русия ни спасява от нациститеРусия трябва отново да ни спаси