Ключовите кръстовища в София остават отворени

Палатки на Орлов мост имаше за няколко часа
Обновена: 4 сеп 2020 08:27 | 4 сеп 2020 07:40, Елка Василева
156
Ключовите кръстовища в София остават отворени
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение, предаде БНР.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

Още по темата

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

Служителите на чистотата разказаха, че са изчистили огромно количество боклук от там.

Нощта в този лагер е преминала спокойно. Имало единични сигнали с клаксон от автомобили, но не е имало обиди и остри реплики.

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57 -ият ден на протеста в София с искане за оставка на правителството и  главния прокурор. Малко след 22 часа демонстрантите разположиха за няколко часа две палатки на Орлов мост, които после премахнаха с пояснението, че тази акция е символична. "В петък вдигаме барикадите наново", обяви на Площад "Независимост" адв. Николай Хаджигенов от организаторите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
8
 
! Отговори
? преди 3 години
До Анонимен 9А чела ли си, че за множествено число се употребява буква "И", а не "Й"?
34
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 3 години
До До програмистИ аз познавам и всички са отвратени от вас.
33
4
 
22
 
! Отговори
гласоподавател преди 3 години
"Великото народно въстание" се оказа буря в чаша вода. Черепа, отровното трио, резидента , Мая Галева, Корни, ДъБъ, боец, възраждане , БСП/БКП, АБВ , сектор Б , успяха да извадят на улицата около 3000 вандали , а не "въстаници". Революциите винаги изтикват напред мършата, а еволюционният подход е правилния начин да се случи демокрацията у нас.
32
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как си личат платените герберастки драскачи! По правописните грешки ще ги познаете - "полицайте", "простотийте"... Ужас!
31
5
 
16
 
! Отговори
666 преди 3 години
Вчера и от ЕК ви казаха ,че малко са ви били-Трябваше да е пропорционално на свинщините и безумната аграсия ,която проявихте--значи мнооооого повече.Явно стигна и до вашите опиянени мозъци,та се кротнахте....не ви се яде бой,нищо че се писахте велики въстаници.
30
13
 
5
 
! Отговори
До програмист преди 3 години
Тов че постваш коментари в интернет не те прави програмист. Програмисрите като цяло са млади и умни хора - аз познавам много и всички са отвратени от Баце и ГЕРБ.
29
7
 
23
 
! Отговори
истина преди 3 години
След като приключи протеста около полунощ, се прибрах в апартамента след 20 дена на Орлов мост. Легнах да спя на модерния матрак, но сън не ме хваща. Тялото ми е свикнало да спи в ско тска палатка на асфалт и миризмата на развалени продукти.. Моля другаря Радев да ми позволи да поставя палатка пред входа на президентството, ще довлека един контейнер и двете войничета ще ме пазят. Няма да го притесня, защото президентството има няколко странични ули- пардон входа, а може да ползва и тунела.
28
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 3 години
До Анонимен 9Ааа...сигурно си го прочела така както и пишеш....неграмотно :)))И стига с това с татуироки и бради са-погледайте малко "Полицейски патрул"-с татуировки са,с бради са,с прически,които на някои също няма да се харесат....и какво от това???
27
3
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Ясно е колко акъл имаш, след като си се кръстил Хан Тервел.
26
2
 
0
 
! Отговори
а не бе... преди 3 години
До Анонимен 11Трябва е глагол
25
1
 
1
 
! Отговори
До мяу преди 3 години
По голям пръц ,не можеш да бъдеш!
24
9
 
25
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Похвала за полицайте! Удържаха на простотийте на тълпата.Герб печели с това поведение още повече. Провокаторите винаги губят!
23
28
 
4
 
! Отговори
Абе хора преди 3 години
Къде е лойко?Тоя човек са скри в бункера и се носи страшна воня.Чак е Европата я усетиха.
22
24
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
"Е те това се искаше"Ясно е кои ще гласувате отново за престъпника. Представям си те по джапанки, с 2 пръста чело и голям космат корем, на който опираш лаптопа. За теб ББ е символ на забогатял човек от твоята среда, отчасти затова го подкрепяш. Но по-голямата причина за прогерберските ти чувства е омразата ти към интелигентните хора с различен от твоя произход. Не ми отговаряй, няма смисъл.Каквото и да си говорим, конфликтът в момента е класов, както обикновено.
21
3
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
ДА СЕ ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ. НЕДОВОЛНИТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ УНИЩОЖАТ СЪЩО. ВСЕКИ ПОСТ В ФЕЙСБУК ДА СЕ НАКАЗВА.
20
28
 
5
 
! Отговори
СТРАХ преди 3 години
ПРЕМИЕРА ОТ СТРАХ ЛИ СЕ КРИЕ?
19
30
 
8
 
! Отговори
100 000 протестиращи преди 3 години
Исторически протест. 100 000 човека не са се събирали на този площад, дори и за концерт.Сефте беше.
18
5
 
39
 
! Отговори
Юли преди 3 години
Най сетне и децата да могат свободно да ходят на училище!Стига с тая простотия и клошарщина по кръставищата!
17
2
 
35
 
! Отговори
ОмразниПартизани преди 3 години
Инспирирани протести от комунягитте. Искат евросубсидиите зарад ковид19 . Бойко ги договори, ся тея искат да ги разграбят. Народа отново ще......супата
16
33
 
5
 
! Отговори
Скрив, скрив преди 3 години
Къде се е скрил Министър Председателя на Републиката?