Ключовите кръстовища в София остават отворени

Палатки на Орлов мост имаше за няколко часа
Обновена: 4 сеп 2020 08:27 | 4 сеп 2020 07:40, Елка Василева
156
Ключовите кръстовища в София остават отворени
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение, предаде БНР.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

Още по темата

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

Служителите на чистотата разказаха, че са изчистили огромно количество боклук от там.

Нощта в този лагер е преминала спокойно. Имало единични сигнали с клаксон от автомобили, но не е имало обиди и остри реплики.

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57 -ият ден на протеста в София с искане за оставка на правителството и  главния прокурор. Малко след 22 часа демонстрантите разположиха за няколко часа две палатки на Орлов мост, които после премахнаха с пояснението, че тази акция е символична. "В петък вдигаме барикадите наново", обяви на Площад "Независимост" адв. Николай Хаджигенов от организаторите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хулиганите на фигуранта ги арестуваха и сега няма кой да се въргаля по кръстовищата
94
4
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ами сега? Черепа като прочете тази новина от Дубай и ще се обади на Фигуранта си да им спре парите на клошарите катунджии. А те свикнаха всяка вечер яко да се омазват от пиене с петдесетачката която им плащаха. Това всеки ден и всяка вечер да си мъртво пиян в продължение на 2 месеца си те прави направо зависим алкохолик. Сега клошовете ще започнат да изпадат в алкохолна абстиненция и ще ги изпоприберат да ги лекуват и няма да има кой да *** по палатките и да врещи "Оставка" вечер
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак не позна.Харесвам Патрик Смитьойс,примерно.Холандец,живеещ в България.Той е по-българин от всички чичаци в управлението.Организира протести в Трън и не допусна дънди да замърсяват региона.Но вашите хора удължика с едно вдигане на среден пръст концесията в челопеч за...60 години.Срещу 0.5% концесионна такса,моляти се. и пълно унищожаване на природата и водата за следващите поколения.Важно е,че щерката има 10% от акциите.Ба си ,юро дите!
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112Е да де има и други цветове. Ама на протестите не викате вън Герб,Бсп и Дпс,а викате само вън Герб. Пък за дереджето дето сме в момента са виновни и трите партии. Като искате промяна да е пълна. Не сега Бсп да се пъчи,че народа мразел Герб,а едва ли не нея я обичат. Това е дразнещо. Трябва са им се каже,че искате всички тези да са вън.
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано е,че дългото носене на фуражка и летенето на високо ,където кислорода е по малко се отразява на мозъка и не трябва да се дава власт на такива.
90
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев подавай си оставката човече много си ***, хората се отвратиха от теб, превратаджия долен
89
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените отрочета не проумяха, че Бойко никога няма да допусне червените крадци и ДПС до власт. Това е най-голямата му заслуга, каквито и грешки да има. Само Герб!!!
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е била приказката от казармата, че под капата акъл нема. Импийчмънт.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай ся-тв Нинова.Познах те,че си гърбаджийче,щот "разсъждаваш"елементарно.Който не е с нас е с Нинова,ти да видиш.Има и други цветове,освен черно и лай..няно. #########Другите варианти като другаря Радев, Копейкин,Галева и сие пак водят до едно и също място. При другарката Нинова. Елементарно е.
86
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия бац,съчувствам му.Със сигурност му е писнало и иска да се разкара.Осигурил си е средства за 100 живота.Но...лошото е ,че е обвързан със зависимости и докато не им разпредели държавата,няма да го пуснат.Да живей ДПС
85
6
 
16
 
! Отговори
Ди Дени преди 3 години
Аз пък гласувах за Радев и съм отвратена сега от това същество, този човек въобще добре ли е психически, как може в тази световна криза и в условията на пандемия да искаш с сблъсъци, разделение и насилие над полицаи!Срам ме е че гласувах за този човек, просто се подведоха!
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отрочетата на комунистите нещо взеха да се отказват от партизанлък и да блокират. Като заиграе сопата, комунистът си знае-в шумата. Но истина е, няма отърване от червената напаст. Това е като ковида-заразно навярно е. Импийчмънт и съд.
83
11
 
3
 
! Отговори
пешо преди 3 години
Всички платени гербаджии в коментарите да се преброят като ми дадат палец надолу. Благодаря и приятно коментиране.
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай ся-тв Нинова.Познах те,че си гърбаджийче,щот "разсъждаваш"елементарно.Който не е с нас е с Нинова,ти да видиш.Има и други цветове,освен черно и лай..няно. Има и тв Класика,ако те интересува.Слушам Пиетро МаскаРи.
81
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А тези, които искаха Виденови протести, защо не се пробват да нахлуят в Партийния дом, нали така са свалили властта?
80
11
 
1
 
! Отговори
До до 94 преди 3 години
*** то е очевидно - Баце ще бърза да разпредели каквото е останало за крадене до Декември, щото като излязат тези дето не могат да си платят тока, милицията няма да може да го опази.
79
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Решетников е нежелан на Запад, испанският весник АВС разкри зависимостите на Фигуранта от путиновите тайни служби!
78
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Малко ви беше, полицаите просто ви изтърпяха да не ви смачкат!Ако беше в друга държава вярвай ми щяхте да бъдете пребити и сега да лежите в корита!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когат има кажа тогаз да ги заторят ба.
76
7
 
3
 
! Отговори
До 94 преди 3 години
Казах пролет щото Герб ще паднат зимата, а не защото ще има избори.#######Баба Ванга сигурно ти е роднина. Имаш ясновидска заложби явно.