Ключовите кръстовища в София остават отворени

Палатки на Орлов мост имаше за няколко часа
Обновена: 4 сеп 2020 08:27 | 4 сеп 2020 07:40, Елка Василева
156
Ключовите кръстовища в София остават отворени
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение, предаде БНР.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

Още по темата

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

Служителите на чистотата разказаха, че са изчистили огромно количество боклук от там.

Нощта в този лагер е преминала спокойно. Имало единични сигнали с клаксон от автомобили, но не е имало обиди и остри реплики.

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57 -ият ден на протеста в София с искане за оставка на правителството и  главния прокурор. Малко след 22 часа демонстрантите разположиха за няколко часа две палатки на Орлов мост, които после премахнаха с пояснението, че тази акция е символична. "В петък вдигаме барикадите наново", обяви на Площад "Независимост" адв. Николай Хаджигенов от организаторите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
21
 
! Отговори
Срам за протеста преди 3 години
Аз гласувам по принцип за Марешки а преди това за малки партии, този път обаче насила ме карат да гласувам за Герб и ще гласувам за Герб! Не може ти да биеш полицаи и насила да взимаш властта с преврат!И ще видите, че Герб пак ще спечелят и то с много само защото хората се отвратиха от тези протести! Много хора мислят като мен и ще се изненадате дори и социологическите агенции след изборите!
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно ,че реве но съединителче, изгребано с лъжицата от черджето на село. Това си.
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 06.09.2020 да подкрепим протеста за импийчмънт на Фигуранта Румен Решетников! Вън руските агенти от България!
72
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм от народа и искам да има уволнени за полицейско насилие!
71
13
 
0
 
! Отговори
До до 15 преди 3 години
Казах пролет щото Герб ще паднат зимата, а не защото ще има избори.
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С блокадите протестиращите само мастройваха хората срещу себе си. Миже би за седмица-две са концентрирали внимание и хората са се мудели защо протестират, но след това просто започнаха да дразнят и да почагат на ББ. Затова и ги остави толкова време, за да се нагнети напрежението. Не харесвам цялата шайка и аз, но след 2 месеца протести не разбирам кои лица се очаква да влязат в нов парламент? Отровното трио какво ще са? Премиер, праяосъден министър и председател на НС ли? А останалите кои са?
69
1
 
17
 
! Отговори
Радьо преди 3 години
За концерт, седянка с бира в ръка или партиен митинг, се плаща на общината наем!!! Сега, знам че Костовистите са малка партийка с бутикови фенове, но да се опитват вече месец и половина да не си плащат... е мноооого сте хитри и нагли!!! Дразните работещите хора и отново ще обикаляте около парламента, следващите 4 години!!! Айде, още малко ви остава до разпада - и на вас и на БСП (Путин слуг*те)!!!
68
10
 
1
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Някои от вас подкрепят протеста, но все пак ще гласуват за ГЕРБ. И с какво те са по-различни и по-добри? Знаете, че има поле "Не подкрепям никого". Сигурно това ще попълня, понеже свестна алтернатива според мен няма.
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 64ти сигурно си доста малък и нямаш спомени за прехода, когато един долар се разменяше за 3000 лева! за лукановата и виденовата зима! за времето, когато горивото се даваше с купони и всеки имаше право само на десет литра на месец?! до времето преди борисов тук само се разрушаваше, строяха се само хотели на червената мафия! след него започнаха строежи! може и да е крал, но е и правил нещо! така че аз отново ще гласувам за борисов!
66
13
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Протеста тепърва започва - и на пролет ще трябва да си намерите истинска работа, защото Герб няма да го има за да ви плаща. ############Е,това вече е приказка на място. Ключовата дума е НА ПРОЛЕТ. Тогава при редовни избори НАРОДА ще си каже думата. А ,какво искат ко му ня ги те в момента е без значение.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветвам пишещите и от двата лагера да бъдат малко по-кротки с обидите към децата! Може и да си имам политически пристрастия, но ще смачкам кауна на всеки, който обижда или унижава деца, без значение дали са здрави или болни и без значение каква религия изповядват семействата им! Нека в тези размирни времена поне запазим човешкото си достойнство!
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията арестува хулиганите и вече няма кой да се въргаля по кръстовищата. Платеното трио търси нови
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
свършиха кинтите, свърши и "РЕВулюцията"! сега чакат нов превод и пак ще налазят, евентуално!
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука някой да не си мисли, че ако Румбата застане начело ще ви сътвори милион деца?! Ха ха, та той на хубавата Деси не е направил, на вас ли! Мислите, че вашите деца ще гледа, тска ли? Та той своите не гледа, та камо ли вашите! Мислите, че ще върне вашите внуци от чужбина! По-скоро ако има внук ще го скрие от целия свят, че да не се разбере, че е станал дядо- това би накърнило егото му на макс!
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фактнапротив, даже ще изкара и още 4/5 зими след това!
60
14
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Зимата нема да я преживее правителството на Баце
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт 58ако преживеете зимата, щото на моста е доста хладничко!
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 62 - тези майки са фиганки. Организираната група за политически натиск на МаяМа. Нищо чудно че са им такива децата
57
6
 
1
 
! Отговори
До ? преди 3 години
Жените в службата наблягаме на други дейности, не толкова на граматиката. ;)
56
9
 
8
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Значи тези от Герб - всичките комсомолчета с партийни книжки, завършили Югозападния, Библеотекарския и разни спортни училища, дето едно дете не са отгледали, един чужд език не знаят и едно изречение не могат да кажат правилно, са най-квалифицирани да управляват? Смех.