Хапче-чудо срещу COVID-19 създадоха двама български лекари

Добавката е комбинация от 19 билки, витамини и минерали, стимулира имунната система
5 сеп 2020 07:40, Елка Василева
188
Хапче-чудо срещу COVID-19 създадоха двама български лекари
Проф. Иво Петров. Снимка: архив, БГНЕС

Хапче, което помага при COVID-19 и при други респираторни и вирусни инфекции, регистрираха двама български лекари в патентното ведомство. Медикаментът Corviral съдържа 19 натурални съставки, които стимулират имунната система, съобщи за “Труд” проф. Иво Петров.

 Той заедно с д-р Камен Стойчев са създателите на добавката. Помогнал им е технолог-химик, който дълги години е работил във “Фармахим”.

Идеята дошла от публикации на китайски учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус.

“Проучихме възможните комбинации, важно беше да използваме такива билки и натурални съставки, които да въздействат върху различните сфери, които поразява вируса”, обясни д-р Камен Стойчев.

Още по темата

Формулата представлява комбинация от специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали. Комбинацията включва: екстракт от листата на хининово дърво и сладък пелин, в който се съдържа артемизинин. Тези две съставки имат противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект и действат срещу проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката.

Екстрактът от глог предпазва сърдечносъдовата система, а наличието на ябълков пектин влияе благоприятно на стомашно-чревния тракт и на сърдечно-съдовата система, като помага за намаляването на нивата на лошия холестерол и на триглицеридите в плазмата.

Имуностимулиращо действие имат екстрактите от джинджифил, горчив портокал и глухарче, както и витамин C и минералите цинк и селен.

Във формулата е включено и веществото амониев глициризинат, съдържащ се в билката женско биле. Женското биле има дълга история на приложение при лечение на кашлица, простуда, както и за регулиране на нарушеното храносмилане. Амониевият глициризинат има и противовъзпалително действие.

Създателите на хапчето проф. Иво Петров и д-р Камен Стойчев обясниха, че откакто е произведено, те и семействата им профилактично пият Corviral. Д-р Стойчев обясни, че двайсетина лекари и медицински сестри също пият профилактично от добавката и досега нито един от тях не се е заразил.

“Corviral действа много добре, ако приемът на таблетки започне още при първи симптоми. При това положение те отзвучават за 3-5 дни. Пробвахме медикамента и при 28 човека, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, коментира д-р Стойчев.

Той обясни, че вече имат заявка от Австрия, където добавката била тествана в няколко центъра за алтернативна медицина. “Водим преговори с няколко държави, с които също предстои да сключим договор за доставка на Corviral”, каза д-р Стойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
В такъв случай би следвало хора приемащи горните субстанции и добавки да не се разболяват , но няма такова научно доказателство. Единствената полза от горното е малко по силен имунитет, което не е гаранция за това, че няма да се разболееш. Ако организма е атакуван от голям брой вируси на ковид то имунитета не може да смогне да унищожи всички и винаги част от тях преминават в тялото и се размножават
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НиколаАмм ... къде видя цената?
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Благодаре ие на българин имаме малк камери с висока резолюция.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само фалшификати се правят по нашта територия.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Питай онкобооните тогава ...
21
4
 
8
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Витамин С при covid ?!?! Тия доктори ще уморят някой зорлем.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кач пара уе
19
3
 
10
 
! Отговори
Пилота на самолета преди 3 години
Ако сложат и трибестан вътре Бих го пробвал.
18
0
 
22
 
! Отговори
Никола преди 3 години
Звучи добре но това, което ми направи лошо впечатление, е цената - струва около 40лв. и съдържа 20 капсули. На ден се пият... 6 капсули? За първи път срещам подобна добавка, която свършва на четвъртия ден.. общо взето 10 лв/ден ми се струват прекалено. Все пак дано помага на хората в нужда, тогава парите нямат значение... и все пак не е морално издържана цената :/
17
17
 
11
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Браво и успех на продукта и на създателите ! Дано да им донесе световна слава и признание и дай боже много такива наши сънародници да ни радват! УСПЕХ!!!!А че продукта ще е успешен може да се съди дори и от злобарските коментари на характерен кръг от индивиди. Агресивната им некадърност винаги ще усети къде е таланта за да го оплюе и принизи.Те са като лакмус
16
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от глупости.Какви лекари са тия печалбари ?
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото работещо Чудо създадено от Българи за което се сещам е кюмбето на село.Вече над 30 години работи безотказно.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е може ли такова нещо професор Мермерски да не го е измислил пръв?
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лъжа - хапчето е чудо ! Успешно пълни банковите сметки на създателите си !
12
1
 
4
 
! Отговори
Знаещ до 14 преди 3 години
Сигурно съдиш по себе си ...
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от псевдо лекари жадни за пари и слава.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли препратка към научните публикации, в която са описани клиничните тестове?Напоследък ги искат.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо, наистина изглежда като реклама. Второ, къде са клиничните тестове, проведени по всички правила - болни, здрави, % излекувани. Какво означава 28 човека, диагностицирани с Ковид, които са се "повлияли много добре?" Имаха ли симтоми, какво е било състоянието им. Как точно могат да са сигурни, че именно билковият препарат им е повлиял?
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, това звучи добре. Браво!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще рече профилактично за колко време ще предпазва от заболяване иначе излиза като евтина реклама купувай народе.