СДВР ще следи за реда на "Народното въстание" с повече КПП-та

Няма да се допускат хора с маски и такива, употребили алкохол
Обновена: 9 сеп 2020 15:32 | 9 сеп 2020 15:32, Нели Христова
195
СДВР ще следи за реда на "Народното въстание" с повече КПП-та
Снимка: БГНЕС

От СДВР обявиха, че утре ще се проведат няколко протестни митинга, като два от тях са регламентирани, а един е нерегламентиран. Той е организиран в социалните мрежи. Всички мероприятия ще са на територията на Триъгълника на властта.

За да осигурят обществен ред, от СДВР ще увеличат броя на КПП-тата, които ще наблюдават и пропускат протестиращите до района. При преценка на органите на реда ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с обемен багаж. Забранено е носенето на пиротехника и опасни предмети. Няма да се допускат хора, които са употребили алкохол, както и такива с маски, като изключение правят медицинските маски против коронавирус.

Полицията ще пази входовете на обществените сгради за да се осигури тяхното нормално функциониране.

От СДВР призоваха протестиращите да не се поддават на провокации и да сигнализират за лица, които нарушават обществения ред и да не противодействат на полицията при тяхното извеждане.

"Категорично заявявам, че МВР не използва съдействието на охранителни фирми за обезпечаването на протестни действия", заяви Радослав Стойнев от СДВР, началник отдел "Охранителна полиция" в отговор на спекулациите, че полицаите, арестували протестиращи на 2-ри септември, не са били служители на СДВР. Той обяви, че органите на реда очакват всичко, тъй като има много публикации за провокации на протеста в социалните мрежи.

"Не сме оставили полицаите на обстрела на бомбите, действахме според обстановката", категоричен бе Радослав Стойнев за ескалацията на напрежение по време на протеста на втори септември.

Утре се очаква да пристигнат и автобуси с протестиращи от цялата страна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички недоволни и търсещи причината за своите несполуки в другите хора: Никой не Ви е виновен за вашите проблеми.Не може цял живот да търсите вината винаги в други хора.Всеки каквото си е надробил-това ще си сърба. Не се доверявайте на хора, които ви обещават много, защото обещаното не е като даденото!Не са ви виновни нито правителството-нито държавата.Държавата си ТИ! Ако всеки тръгне да иска каквото му скимне-ще настане анархия. За това в демокр. общество се правят избори.Отиваш и гласуваш
160
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самото присъствие на полицията на мутрите и тези безyмни КПП-та ограничаващи или спиращи нормалното придвижване на всички в София, провокират напрежение и насилие, както стана на втори септември. Примерно защо днес сутринта, групи от полицаи по кръстовищата на Дондуков с другите улици не пускаха хората да минават?! Това провокира насилие в хората.
159
2
 
4
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
То си е казано на зъл протестиращ зъл полицейски прът И е напълно законно и в правилата на Обществото
158
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни некадърници са от МВР, но за съжаление от тях зависи дали ще ви бият, арестуват или глобят. Това е така понеже в България нищо никога не е зависело от обикновения човек, той е длъжен само да плаща масрафа. Ако искате да сте хора - обмислете възможността да живеете в друга страна. На колкото и години да сте. Аз съм над 50 и вече се замислям много сериозно да сменя страната.
157
1
 
2
 
! Отговори
teatyr преди 3 години
СЪЛЗА И СМЯХ
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре се очаква да пристигнат и автобуси с протестиращи от цялата страна - kak be?
155
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банановата държава България трябва да излезе от ЕС,н е енормално един човек да прави всички инстанций да слушат глупости.Нигерия и Бангладеш имат такова негарско управление.
154
3
 
2
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
ЦРУ ще следи за реда И АНТИПРАВИТЕЛСВЕНИТЕ НАСТРОЕНИЯ !
153
3
 
0
 
! Отговори
Четете закона ! преди 3 години
Ей тук вижте какво ги чака тримата натровени: https://giustizia.it/resources/cms/documents/Carta_dei_diritti_e_dei_doveri_Bulgaro.pdf *Временна отмяна на нормалните правила натретиране:Министерството на правосъдието, в някои редкислучаи на неподчинение или други сериозниситуации на извънредно положение, има право дапрекрати в института или в част от него,налагането на нормалните правила на третиранена лишените от свобода и опасните за обществотолица
152
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъки и приятели щели да се включат във въстанието като се стъмни!
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще е ден за катунарски сълзи и сополи :)
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НародоБаце, заключвай си шкафчетата, че идваме за крадените милиони.Гечев, ти ли пишеш с тоя псевдоним бе? Ей голям глад те гони, а? Само чекмеджета сънуваш :)
149
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре като цъфнат тримата чикиджии на протеста предлагам полицаите да им нацепят кофите профилактично. Все пак трябва да си заслужат дубайските кинти!Ако се мерне *** и него да профилактират - да свиква на порядките в пазарджишкия :)
148
2
 
1
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До НародоЗа шофьора ли говориме ????
147
1
 
1
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До АнонименЗа шофьора ли става дума ????/само питам/
146
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуя ли за протестиращи, които идват с автобуси от страната и спирам да чета нататък...
145
6
 
5
 
! Отговори
Народо преди 3 години
Баце, заключвай си шкафчетата, че идваме за крадените милиони.
144
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадецът утре трябва да му е последният ден във власта.#####На изтърваните от Карлуково ,явно трябва да им се обясни по трудния начин.
143
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадецът утре трябва да му е последният ден във власта.
142
1
 
8
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
"Въстание " 2 3 4 5 и редовни избори ! Нека младите се накупонясват колкото искат на жълтите павета нема лошо ! Нали затова са млади .Само да оставят тия които работят и плащат данъци да се придвижват спокойно ! А Босия и Йоло Денев са си жива Софийска атракция пак нема лошо !