Димитър Манолов: Няма да стигнем до споразумение за минималната заплата

По думите му от 30 години работодателите се чудят как да я замразят
15 сеп 2020 22:44, Нели Христова
18

Държавата предлага прагът на бедност у нас през 2021 г. да бъде 369 лв., като ръстът е с 6 лева спрямо тази година.

"В ситуация като тази чух всякакви коментари. Само с 6 лв. се вдига, което е така, но това значи, че не се е променила много икономическата среда. По-малко се говори за това, че милион и половина българи имат доходи под тази линия на бедност", коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "Денят ON AIR".

По думите му това е нещо, което непременно трябва да бъде коригирано по някакъв ред.

Работодателите предложиха минималната работна заплата да бъде замразена заради безработицата, породена от коронакризата. Синдикатите се обявиха категорично против.

"Това е песен, която слушаме от 30 години. Работодателите се чудят какво да направят, така че минималната работна заплата да не расте. Няма да стигнем до споразумение по тази тема", коментира президентът на КТ "Подкрепа" пред Bulgaria ON AIR.

Според него в България няма устойчива политика по тази тема.

"Това, което се прави за пенсиите, се прави по лош начин. Когато се правят движения за повишение на минималната пенсия, трябва да се преизчисляват и всички други пенсии, за да се запазят съотношенията", категоричен бе Манолов.

По негово мнение това искане е част от философията на пенсионната система.


18
Още от Общество
Ще забави ли пандемията строителството на АЕЦ "Белене"?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 1 седмица
Най- добре е всяка заплата да се изплаща през банка. По този начин сивия сектор изчезва и всички мошенгии на работодателите лъсват на яве.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МИИИШШКИИИ ЩО НЕ ИДЕТЕ НА ПРОТЕСТ ?????? МИИШШШКИИИИ
ШМАТКИ
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ХАТЕНТ НА ЕВРЕИТЕ
А КОМЕНТОРИТЕ СТЕ МИШКИ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ЩЕ БЛИЖЕТЕ *** НА ВСЕКИ СРЕЩНАТ ДЕПОТАТ И ПОЛИЦАЙ
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ужаш УЖАС ТЪПО ТЪПО ТЪПОТИИИ И НА ТОЯ МАНЛОВ И НА КОМЕНТИРАЩИТЕ
РАЗДЕЛЯИ И ВЛАДЕЙ
8
0
 
4
 
! Отговори
ноби преди 1 седмица
Какви са тези тристранки, какви работодателски организации ? Това си е картел, с основна цел ниски заплати. Бутафорни синдикати, управляващи назначени и купени от олигарсите. Резултата е най-ниски заплати в европа и в по-голята част от африка
7
3
 
16
 
! Отговори
The Ghost преди 1 седмица
И за какъв х O й се вдига този праг на бедност, като пенсионерите вземат 150-200 лв
6
5
 
14
 
! Отговори
Невидима заплата преди 1 седмица
За да се подпомогнат работодателите, бизнеса и икономиката, поне една година хората трябва да работят без заплата, на доброволни начала. Така ще може да се поддържат финансовата стабилност, макроикономическата рамка и външният дълг в приемливи граници и да се гарантира влизането на тикволандия в чакалнята на еврозоната.
5
0
 
12
 
! Отговори
не е така преди 1 седмица
Манолов много неща прави---наведен и нагъъъзззен. Близач на Тиквата, дериблей над работниците, използвач и корумпиран бокккклллууук
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този нищоправец да не се показва
3
29
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Еврео-комунистите, които управляваха България от 1945 до 1989 г. намериха слаб народ, който да доят. Тези хора не са научени да дават, а само да взимат от народа. И първата работа на БСП като дойде на власт бе тази - замразяване на пенсии и заплати...
2
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо не повишат само пенсиите за стаж и трудова дейност? Стига са повишавали пенсиите на търтеите, на неработилите. Социалната пенсия няма място в НОИ. Каква връзка има с осигурителния институт? Всекиму каквото се полага! Според приноса на човека.
1
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като си помисля колко грешни пари хвръкнаха ей така покрай фалшивия вирус, то не бе тестове, по 1000 лв за лекари, здравни пътеки, 60/40, пари раздадени без грам мисъл. Гледайте каква е границата на бедност. Отивам да повръщам...